Eating News , Εστιατόρια

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε το μενού της εβδομάδας

Μαγειρεύουμε Παρέα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου τηρεί το καθημερινό μαγειρικό της ραντεβού με τους τηλεθεατές και ετοιμάζει πιάτα για όλους. Εύκολες και υγιεινές συνταγές, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές, γευστικές και λαχταριστές απολαύσεις. Από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στις 14:00 είναι Ώρα για Φαγητό στο ΣΙΓΜΑ.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου – Εύκολα και Υγιεινά
Η Αργυρώ ανοίγει την εβδομάδα παραμένοντας πιστή στην αγαπημένη της συνήθεια να ετοιμάζει εύκολα και υγιεινά πιάτα. Έτσι, λοιπόν, φτιάχνει με απλά υλικά μία νόστιμη σαλάτα καρότο με superfoods, ιδανική για όσους κάνουν διατροφή ή για όσους θέλουν ένας πλήρες vegan γεύμα. Η συνέχεια έχει το απόλυτο φυτικό burger με καραμελωμένα κρεμμύδια ενώ για το τέλος, η πρόταση έχει άρωμα Ιταλίας με πεντανόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και τόνο, μία ελαφριά, εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου – Μαγειρικό Σχολείο
Η Αργυρώ παίρνει θέση μπροστά από τον πάγκο της για να παραδώσει την διδακτέα ύλη του μαγειρικού της σχολείου. Έτσι, ξεκινά και μας δείχνει όλα τα μυστικά για το πώς φτιάχνονται τα σπαγγέτι με χειροποίητο πέστο βασιλικού. Στη συνέχεια, ο φούρνος ανάβει για να φιλοξενήσει τα πιο νόστιμα ριγκατόνι με τυριά και αρωματισμένη κρέμα ενώ το μενού κλείνει με χειμωνιάτικα ψητά λαχανικά στη λαδόκολλα, μία συνταγή που απαιτεί μόλις 5 λεπτά προετοιμασίας. Ένα πιάτο με ελάχιστες θερμίδες ανά μερίδα, που μπορεί ο καθένας να τα απολαύσει είτε σκέτο είτε σαν συνοδευτικό. 

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου – Αλμυρά και Γλυκά
Σήμερα, η Αργυρώ έρχεται αποφασισμένη να μας ετοιμάσει γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. Η αρχή γίνεται με ένα απίστευτα νόστιμο γλυκό, το banoffee, με τον απίθανο συνδυασμό σοκολάτας και μπανάνας. Εύκολο στην παρασκευή του, σερβίρεται παγωμένο με λίγη χτυπημένη κρέμα. Στη συνέχεια, σειρά παίρνουν τα καταπληκτικά μελωμένα μπακλαβαδάκια με φιστίκι Αιγίνης ενώ ο επίλογος είναι αλμυρός με το πιο χορταστικό διώροφο club sandwich που έχουμε δοκιμάσει και σηκώνει, μάλιστα, αρκετές παραλλαγές, ανάλογα με το γούστο μας και το τι έχουμε στο ψυγείο μας.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου – Μαγειρεύουμε Παρέα
Όπως κάθε Πέμπτη, έτσι και σήμερα, η Αργυρώ δεν μαγειρεύει μόνη. Βρίσκεται στην κουζίνα συντροφιά με τον σπουδαίο σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, ο οποίος θα μας ξετρελάνει με τη συνταγή του για βουτυράτο συκώτι στο τηγάνι με πιπεριά Φλωρίνης. Δεν σβήνουμε τη φωτιά στο τηγάνι, γιατί η αγαπημένη μας σεφ ετοιμάζει ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια και δαμάσκηνα. Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή ιδανική για τραπέζι, έτοιμη μέσα σε 20 μόλις λεπτά. Για το τέλος, το μενού κλείνει με καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι και η κουζίνα μας πλημμυρίζει από θαλασσινά αρώματα.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου - Νόστιμα και Λαχταριστά
Η εβδομάδα κλείνει με νόστιμες και λαχταριστές λιχουδιές. Η αρχή γίνεται με ταλιατέλες με ψαρονέφρι, λιαστή ντομάτα και φρέσκο τυρί κρέμα, ένα χορταστικό πιάτο. Σειρά έχει μία σαλάτα με σύκα ποσέ και αμύγδαλα, το πιάτο που με το που εμφανιστεί στο γιορτινό τραπέζι, θα εξαφανιστεί σε δευτερόλεπτα ενώ ο επίλογος είναι γλυκός… σαν αμαρτία με την κρέμα εσπεριδοειδών της Αργυρώς. Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή με βελούδινο αποτέλεσμα και μοναδικά αρώματα για να την αλείψουμε στο ψωμί για πρωινό, να γεμίσουμε τούρτες, τάρτες, κέικ και μπισκότα ή για να την απολαύσουμε σκέτη. Η γεύση της είναι μοναδική!

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ
Δευτέρα με Παρασκευή στις 14:00 στο ΣΙΓΜΑ 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close