Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10+1 νέες αφίξεις που πρέπει να ξέρεις

Τα νέα μαγαζιά που έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2020

Κάνε check-in στα νέα στέκια της πόλης που έκαναν την εμφάνισή τους πολύ πρόσφατα.

Παρόλο που διανύουμε μία δύσκολη περίοδο -η οποία έπληξε όσους τομείς εξαρτώνται από την κοινωνική επαφή, όπως ο τομέας των ξενοδοχείων, της εστίασης και της ψυχαγωγίας-, εντούτοις το γαστρονομικό σκηνικό στη χώρα ανανεώθηκε.

Αυτή την περίοδο εμφανίστηκαν αρκετά νέα μαγαζιά που προσφέρουν πολύ καλές επιλογές για φαγητό μεσημέρι και βράδυ, αλλά και φαγητό στα γρήγορα.

Η Λεμεσός ειδικότερα αυτή την περίοδο υποδέχθηκε αρκετούς μικρούς χώρους, αλλά και food truck τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους, στήνοντάς μας στην ουρά για νόστιμο street food.

Οι 10+1 νέες αφίξεις που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα προσφέρουν επιλογές από πίτσα και μπέργκερ, μέχρι σπιτικά πιάτα, ακόμα και χαλάρωση για μπίρα.

Ένας μεγάλος κύκλος επιλογών που πρέπει να ανακαλύψεις και να διευρύνεις έτσι τις επιλογές σου. 

Street Sins
Ένα νέο αυθεντικό street food μαγαζί έκανε την εμφάνισή του στη Λευκωσία. Το Street Sins βασίζεται σε τρεις πυλώνες: φρέσκα προϊόντα, ποιοτικά υλικά και άρτιες εκτελέσεις. Μεταξύ άλλων, στο μενού θα βρεις Black Temptation, ένα πιάτο με τραγανές γαρίδες σε μαύρα bao buns από μελάνι σουπιάς, το Oh My Cod, ένα πιάτο που συνδυάζει την κλασική αγγλική κροκέτα μπακαλιάρου με ελληνικά γεμίσματα, παραδοσιακό λουκάνικο Βαυαρίας αλλά και απολαυστικά αμερικανικά burgers. Μην ξεχάσετε το γλυκό που δεν είναι άλλο από τα απολαυστικά ισπανικά churros. Ο χώρος λειτουργεί μόνο με delivery και online παραγγελίες.
(96520542)

The Garrison Bar & Grill
Μπορεί στο ολοκαίνουριο στέκι της πρωτεύουσας να μη δεις τους Shelby's να κάθονται και να πίνουν το αγαπημένο τους gin, αλλά σίγουρα μπορείς εύκολα να ταυτιστείς μαζί τους, κι αυτό χάρη στο μενού του. Ναι, σωστά κατάλαβες! Η νέα άφιξη της πρωτεύουσας, που έκανε την εμφάνισή της μόλις την περασμένη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, είναι εμπνευσμένη από την εγκληματική οικογένεια Shelby και τη δημοφιλή σειρά Peaky Blinder. Πρόκειται λοιπόν για το The Garrison Grill, το νέο bar & grill που άνοιξε στην Έγκωμη και συγκεκριμένα στην οδό Πορφυρίου Δικαίου 16, προκαλώντας ήδη αίσθηση στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Το μαγαζί αποπνέει την αισθητική ενός μοντέρνου χώρου και διαθέτει μία πολύ ενδιαφέρουσα μπάρα, με κοκτέιλ και αρκετά μεγάλη γκάμα σε μπίρες, όπως μεγάλη ποικιλία σε ποτά όπως τζιν, ρούμι, τεκίλα κ.ά. Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι οι ονομασίες (τόσο των φαγητών όσο και των ποτών) που είναι εμπνευσμένες απο τη σειρά των Peaky Blinders. Στο μενού λοιπόν θα βρεις πιάτα από την διεθνή αλλά και μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στο κρέας. Εδώ θα βρεις στέικ, μπριζόλα, μπέργκερ, σαλάτες και άλλες νόστιμες επιλογές. Στα συν βάλε και τις γιγαντοοθόνες (υψηλής ευκρίνειας) για τους ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο. Μία νέα επιλογή για έξοδο που φαίνεται ενδιαφέρουσα στη Λευκωσία.
(22 489999) Πορφυρίου Δικαίου 16, Έγκωμη, Λευκωσία. 

The Modern Kitchen
Και μόνο το όνομά του σου προκαλεί ενδιαφέρον. Ο λόγος για το The Modern Kitchen, το νέο στέκι που μόλις έκανε την εμφάνισή του στη Λεμεσό. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού και έχει καταφέρει να γίνει στέκι πολλών, μιας κι εδώ μπορείς να περάσεις χαλαρές και ξεγνοιαστες ώρες χωρίς "στημένες" καταστάσεις. Πρόκειται για ένα μικρό, cozy κι ιδιαίτερα γουστόζικο, μαγαζί, σε ένα πολύ προσεγμένο περιβάλλον με δυνατό όπλο τις gourmet πίτσες, με λεπτή ζύμη και τα φρέσκα, εποχικά και ποιοτικά υλικά. Πίσω από το νέο αυτό εγχείρημα βρίσκεται ο Παντελής, ταπό τα χεράκια του οποίοιυ πιθανόν να απόλαυσε ήδη λαχταριστή πίτσα στο δρόμο, μιας και μερικούς μήνες προηγουμένως έφτιαχνε πίτσες στο δρόμο, μέσα στο μαύρο του βανάκι! Προσωπικά λατρεύω να πηγαίνω το βραδάκι τις καθημερινές όπου είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ηρεμήσεις, να κουβεντιάσεις και να τσιμπολογήσεις, με καλό κρασί ή μπίρα (από την εκλεκτή κάβα του), απολαμβάνοντας ενδιάμεσα την διάσημη ήδη πίτσα του. Στο μενού του λοιπόν θα βρεις πίτσα μαργαρίτα, με παστουρμά, με σεφταλιά και λουκάνικο chorizo. Επιπλέον, το μενού συμπληρώνουν μία μεγάλη γκάμα από αλλαντικά καθώς επίση και χορτοφαγικές επιλογές, ενώ η πίτσα με χαβιάρι και shallots, σίγουρα είναι ιδιαίτερη.
(99714162) Γωνία οδών Ελλάδος και Αγίου Ανδρέου

Γλυκόσπιτο
Το σπίτι του παραδοσιακού γλυκού, αυτό είναι το Γλυκόσπιτο της Κύπρου. Ένας χώρος, μικρός μεν, πολύ φωτεινός δε... που στηρίζει την παράδοση στα γλυκά και όχι μόνο. Ο λόγος για το γλυκό μαγαζί με το όνομα Γλυκόσπιτο, το οποίο μέχρι πρόσφατα έβρισκες μόνο στην Πάφο. Εδώ και λίγες όμως μέρες, άνοιξε το νέο του μαγαζί στη Λεμεσό, προκειμένου να συστήσει και στη συμπρωτεύουσα τις γεύσεις του. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που φτιάχνει καθημερινά λαχταριστούς λουκουμάδες καθώς επίσης και διάφορα γλυκά. Λουκουμάδες με επικάλυψη (σοκολάτα, μέλι, μπισκότο, ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί το μυαλό και ουρανίσκος σου), παραδοσιακοί σιροπιαστοί, γεμιστοί με σοκολάτα, κρέμα βανίλια, σοκολάτα, καραμέλα, φράουλα κ.ά.., ακόμα και με παγωτό... που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Εδώ θα βρεις ακόμα λαχταριστά donuts σε πολλές εκδοχές, βάφλες, κρέπες, και παραδοσιακά γλυκά, όπως μηλόπιτα, πορτοκαλόπιτα, μπακλαβά, κανταΐφι κ.ά. Επίσης, στο μενού θέση έχουν τα παγωτά και τα milshakes.  Εξάλλου, ο λουκουμάς είναι κάτι που πάντα θα υπάρχει στις επιλογές μας. 
(25344222) Λεωφ. Φρανγκλίνου Ρούσβελτ 181Ε, Ζακάκι, Λεμεσός.

Chef on Wheels
Μία νέα καντίνα έκανε μόλις την εμφάνισή της στους δρόμους της Λεμεσού, παρουσιάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον και εντυπωσιακό μενού. Την καντίνα του Chef on Wheels, θα την βρεις σταθμευμέν η στην Έξοδο τη ς Επισκοπής (ερχόμενος από Ερήμη), απέναντι από το Κυπριακό Οινομουσείο, και σ' αυτήν θα σε οδηγήσουν οι υπέροχες μυρωδιές που αναδύει. Η νέα, φίνα  καντίνα της πόλης, δεν περιορίζεται μόνο στα burgers, αλλά σου υπόσχεται ένα ταξίδι στις κουζίνες του κόσμου! Στο μενού του (που ανανεώνεται συνεχώς) θα βρεις λοιπόν ένα black Angus  burger (250gr), ένα pulled pork burger, σαλάτες, rolling-chicken tempura, και φυσικά side dishes, όπως τρα γανές τηγανητές πατάτες, κλασικές ή γλυκοπατάτες, πατάτες πουρέ και μία italian side salad.  Ζήτα από τον Αντώνη (ιδιοκτήτης και σεφ -μέχρι πρόσφατα σε κορυαφαίο εστιατόριο της Λεμεσού) να σου ετοιμάσει ένα Burger on Wheels και θα... ξεχάσεις ό,τι δοκίμασες μέχρι σήμερα!  
(99145014) Ερήμη, Λεμεσός. Πού θα την βρεις: Ερχόμενοι από τη Λεμεσό (Α6), περάστε τη γέφυρα της Επισκοπής και στη συνέχεια πάρτε την πρώτη έξοδο προς Επισκοπή. Στο τέλος του δρόμου Γρηγόρη Αυξεντίου, στρίψτε αριστερά. Στο τέλος του δρόμου, στρίψτε ξανά αριστερά και έχετε φτάσει!

Piazza Pizza
Οι πλείστοι, ωστόσο, ήταν πιο κάθετοι, υποστηρίζοντας φυσικά ότι και μια πίτσα μπορεί να είναι ακατάλληλη, όπως όλα εκείνα τα φαγητά, τα πιάτα, οι συνταγές που η "δύναμή" τους είναι η πρώτη ύλη, όπως δηλαδή κάθε τι απολαυστικό που μας έρχεται από τη γείτονα χώρα, τη μεσογειακή Ιταλία. Με αυτούς "τάχθηκα" κι εγώ! Λέγοντάς τους μάλιστα ότι η Λεμεσός, έχει να επιδείξει τον τελευταίο καιρό πολύ καλές προτάσεις στο γρήγορο φαγητό, και δη στις πίστες, ιακνοποιώντας την ανάγκη όλων μας για κάτι νόστιμο και άμεσο. Πάντως, η νέα street food άφιξη στην καρδιά της πόλης, έρχεται να επιβεβαιώσει όσους υποστηρίζουμε ότι πρέπει να έχουμε υψηλές απαιτήσεις από την πίτσα μας. Πρόκειται για την Piazza Pizza, η οποία δημιουργήθηκε στην υπέροχη στοά της Πλατείας Ηρώων, που ήδη φιλοξενεί τα αδερφάκια της, το καφενείο Τεμπέλης, ένα healthy spot ονόματι Green Berry, την πιο πρόσφατη άφιξη, το Dusty Munky, ένα μπαράκι, με υπέροχη αυλή στο πίσω μέρος, εξαιρετικό φωτισμό και μοναδική μπάρα... και τώρα πια και μοναδική πίτσα! Η πίτσα θα φτάσει κοντά σου, ψημένη σε ξυλόφουρνο, φτιαγμένη με τις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες. Στο μενού θα βρεις 8 επιλογές, ανάμεσά τους τις Margherita, Greek, Putanesca, Veggie, Triple B, Latina, Quattro Formaggi και την Cypriota! Την έκπληξη ωστόσο την κάνει η High Enough, μία γλυκά πίτσα, με nutella, μπισκότο και marshmallows. Η νέα πιτσαρία της πόλης δέχεται take away και delivery παραγγελίες.
(99146615) Ανδρέα Δρουσιώτη 23Α, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός. 

Grab
Μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη έκανε πολύ πρόσφατα την εμφάνισή της σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα στην λεωφ. Γρίβα Διγενή. Ένα καινούριο concept βασισμένο σε τρία στοιχεία: Bread, Coffee, Kitchen. Πρόκειται για το Grab, ένα πολύ γουστόζικο χώρο, που φέρνει ένα άλλο αέρα στον τομέα του καφέ στο κέντρο της πόλης, με τη (healthy) φιλοσοφία και τα προϊόντα του. Ξεχωρίζει για τo artisan προϊόντα του, τον πολύ καλό καφέ του, την ποικιλία από σάντουιτς, τις ολόφρεσκες σαλάτες, τις ζεστές σούπες του, τα μοναδικά ψωμιά του, και φυσικά τα γλυκά του! Εδώ λοιπόν θα βρεις περίπου 30 διαφορετικά σάντουιτς (ανάμεσά τους και επιλογές για vegan αλλά και vegeterian), 20 διαφορετικές σαλάτες, έτοιμα γεύματα (lunch box), healthy pots (με γιαούρτι, φρούτα, γρανόλα κ.ά.), καθώς επίσης και ένα bread station βασισμένο σε artisanal ψωμιά, τα οποία φτιάχνονται όλα στο εργαστήρι του μαγαζιού, με τις πιο προσεγμένες πρώτες ύλες (ζέας, πρωτεϊνούχα, chia, με παντζάρι κ.λπ.). Πέρα από όλα αυτά, θα βρεις και αλμυρά, κρουασάν (γεμιστά και μη), αλλά και λαχταριστά donuts! Επίσης στα ψυγεία του θα βρεις φρέσκους χυμούς, για να συνοδεύσεις το φαγητό σου. Όσο δε για τον καφέ τους, φυσικά και είναι αντάξιος των σνακ που φτιάχνουν! Πρόκειται εξάλλου για αποκλειστικά δικό τους χαρμάνι, που θα ικανοποιήσει κάθε απαιτητικό! 
(25 772266) Γρίβα Διγενή 92, Λεμεσός. 

Παραδοσιακό
Ο Πολυχώρος Viale 28 είναι ένας νέος πολυχώρος ευρωπαϊκών γεύσεων ήρθε για να ξετρελάνει τους λάτρεις της ποιοτικής θεσσαλονικιάς μπουγάτσας και του λαχταριστού ιταλικού gelato. Πρόκειται για ένα μαγαζί που χωρίζεται, προς το παρόν, σε δύο τμήματα. Στο σνακ μπαρ-καφετέρια ‘Παραδοσιακό’, το οποίο φέρνει στην Κύπρο την αγαπημένη μπουγάτσα της Θεσσαλονίκης, καθώς και το ‘Da Vinci’, μια παγωταρία με ένα από τα πιο artisan gelato του νησιού. Στο Παραδοσιακό δεν θα βρεις μόνο μπουγάτσες αλλά και διάφορα άλλα νόστιμα και ιδιαίτερα εδέσματα, όπως μια ιταλική πίτα με ζύμη στρατσιατέλα, η οποία ξεχωρίζει για τη μαλακή και αφράτη ζύμη της, επίσης καταπληκτικά σάντουιτς, 20 είδη χωρίς γλουτένη, τα eat fit σνακ με χαμηλά λιπαρά και διάφορες διατροφικές σαλάτες. Όλα τα ψωμιά τους παρασκευάζονται επιτόπου, το ίδιο και οι πιτσούλες, οι οποίες φτιάχνονται από γνώστες του είδους μπροστά στα μάτια του πελάτη. Τα κουλούρια τους δε είναι εκπληκτικά με best seller αυτό με ταχίνι και χαρουπόμελο. Υπάρχει επίσης μια αξιόλογη ποικιλία γλυκών, ακόμα χωρίς γλουτένη ή λακτόζη. Σερβίρουν παράλληλα το μοναδικό καφέ Illy, γνωστό για το άρωμα και τη φρεσκάδα του, ενώ ο Ιταλός μπαρίστας τους φροντίζει για τη σωστή δοσολογία του καφέ, για να τον απολαμβάνεις όπως ακριβώς και οι Ιταλοί. Ακαταμάχητοι είναι εξίσου οι ολόφρεσκοι χυμοί τους σε εξαιρετικούς συνδυασμούς και η σπιτική λεμονάδα τους σε δημιουργικές γεύσεις όπως με ιβίσκο ή δυόσμο.
(22730569) 28ης Οκτωβρίου 11Δ, Έγκωμη, Δ-Κ 8.00-24.00, και την περίοδο μέτρων κορωνοϊού μέχρι τις 22.30.  

Da Vinci
Το Da Vinci, από την άλλη, δεν φτιάχνει ένα απλό παγωτό αλλά ένα εξαιρετικό gelato από ολόφρεσκα υλικά και εξαιρετικές πρώτες ύλες από Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία και κυρίως βόρειες χώρες. Η φίρμα λανσάρει γύρω στις 260 διαφορετικές γεύσεις τις οποίες παρασκευάζει στο εργαστήρι που λειτουργεί στο χώρο και διαχωρίζεται με γυαλί ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία και ο πελάτης. Στα ψυγεία παρελαύνουν γύρω στις 32 διαφορετικές γεύσεις οι οποίες εναλλάσσονται καθημερινά και αναλόγως εποχής. Για παράδειγμα μπορεί να πας το πρωί και να βρεις κάποια συγκεκριμένη γεύση και μέχρι το βράδυ να αντικατασταθεί με κάποια άλλη. Τα χωνάκια τους είναι δική τους παρασκευής και τα απολαμβάνεις ακόμα και μόνα τους. Τη διαφορά ωστόσο κάνουν τα μοναδικά semi-fredo παγωτίνια τους σε σχήμα donut. Η γαργαλιστική γκάμα εμπλουτίζεται με λαχταριστές κρέπες, βαφλάκια και φαντασμαγορικά milk shakes.
(22730597), 28ης Οκτωβρίου 11Δ, Έγκωμη, Δ-Κ 8.00-24.00, και την περίοδο μέτρων κορωνοϊού μέχρι τις 22.30.  


Black Rooster Coffee
Ένα νέο καφέ με μοντέρνα αισθητική και άποψη, έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικές ημέρες στη Λεμεσό. To Black Rooster Coffee άνοιξε στην παλιά πόλη και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Ανδρέου 210, σε ένα χώρο όπου μέχρι πρόσφατα έβρισκες τα ρούχα που μεταποιούσε ο Samuel. Ο ίδιος, στον ίδιο χώρο, μας σερβίρει πλέον μοναδικό καφέ! Μικρό, cozy και ανοιχτό στα βλέμματα των περαστικών, αφού η εξωτερική του εικόνα μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών, είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου αλλά και για να κάνεις ένα διάλειμμα, πίνοντας έναν εκλεκτό καφέ και τρώγοντας κάτι απλό και ποιοτικό. Με όμορφο ντιζάιν, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα επιτηδευμένο, καλό καφέ με προέλευση από τη Βραζιλία (ο οποίος ψήνεται και καβουρδίζεται στην Ελλάδα), παιχνιδιάρικο όνομα, σλόγκαν το #kikirikou και μότο το "We are Focused on your Morning Coffee so You will be Focused on your Job", το νέο καφέ της πόλης προκαλεί ήδη εντύπωση! Μαζί με τον καφέ σου, απόλαυσε και ένα κρουασάν, ένα σάντουιτς, μπάρες. Σύντομα, μας υποσχέθηκε και delivery!
(99 117771) Αγ. Ανδρέου 210, Λεμεσός. Δ-Παρ 08.00-17.00 & Σ 08.00-16.00.

Pizzart by Dino
Στο πολυσύχναστο κέντρο, κοντά στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό και σχεδόν απένταντι από Dino Cafe-Bistro, εγκαταστάθηκε μόλις το αδερφάκι του, το Pizzart by Dino. Ο γνωστός σε όλους μας σεφ Ντίνος Κωστή, μας συστήνει το νέο του εγχείρημα.Ένα νέο pizza concept, που φέρνει κοντά μας την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, φτιαγμένη με αυθεντικές πρώτες ύλες, από γνώστες και ψημένη σε ξυλόφουρνο!  Αλεύρι Caputo, Τοματάκι San Marzano, φρέσκια μοτσαρέλα και άλλα πολλά αυθεντικά υλικά, θα κάνουν το νέο μαγαζί του πόλης δημοφιλές pizza stop. Το νέο μαγαζί μας υπόσχεται μία πραγματικά υπέροχη εμπειρία. Πέρα από αυθεντική ιταλική πίτσα, το ιδιαίτερο που μπορείς να δοκιμάσεις εδώ είναι κρασί και μπίρα, επίσης από την όμορφη Ιταλία. 
(25 732020) Γλάσδτωνος 142, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close