News , Guide

Το ενδεχόμενο νέων παγκύπριων μέτρων ενόψει Χριστουγέννων

Το ενδεχόμενο χαλάρωσης – παράτασης των μέτρων

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2020

Μια από τις πιο κρίσιμες βδομάδες του δεύτερου κύματος αρχίζει για την Κύπρο. Έχοντας στη φαρέτρα τα μαζικά τεστ σε πληθυσμό με rapid και σε εργαζόμενους μέσω pcr η χώρα προσπαθεί να δαμάσει το δεύτερο κύμα που φαίνεται να είναι ισχυρότερο του πρώτου.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μπορεί να δείχνει σταθεροποίηση δεν παύει όμως να προκαλεί ανησυχία αφού σταθεροποιήθηκε σε τριψήφιο αριθμό. Αυτό που δεν πρέπει να παραβλέπουμε είναι τα αυξημένα τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά.

Ενδεικτικά, από την μέρα που εφαρμόστηκαν και τα rapid τεστ (16 Νοεμβρίου) έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά (περιλαμβανομένων και των pcr τεστ) μέχρι σήμερα 23 Νοεμβρίου σχεδόν 60 χιλιάδες τεστ.

Το ενδεχόμενο χαλάρωσης – παράτασης των μέτρων
Η συζήτηση των μέτρων ενόψει Χριστουγέννων δεν απασχολεί μόνο την Κύπρο αλλά όλες τις χώρες της Ευρώπης. Εξαίρεση αποτελεί η Βρετανία η οποία αποφάσισε χαλάρωση των μέτρων ενόψει Χριστουγέννων. Οι ΗΠΑ για παράδειγμα καλούν τον κόσμο να αποφεύγει τις μαζικές μετακινήσεις ενόψει Ευχαριστιών.

Η Κύπρος τελεί ήδη σε καθεστώς μέτρων ανά το παγκύπριο ενώ σε δυο πόλεις έχει επιβληθεί τοπικό Lockdown.

Το ενδεχόμενο να έχουμε Χριστούγεννα με μέτρα είναι κάτι παραπάνω από ορατό ενώ όπως πληροφορείται το SigmaLive το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν μέτρα για παράδειγμα στη Λεμεσό δεν είναι στο άμεσο πλάνο. Ίδια ενημέρωση του SigmaLive αναφέρει ότι τα όποια μέτρα τυχόν ανακοινωθούν ενόψει Χριστουγέννων θα αφορούν το παγκύπριο. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε περιορισμό στις συναθροίσεις σε σπίτια.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close