News , Guide

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες στην Κύπρο

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2020

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας την Παρασκευή (20/11).

Συγκεκριμένα, η νέα προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής (20/11) μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (21/11).

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες ενέχεται να επηρεάσουν κύρης τα παράλια, εν αύριο πιο πιθανό και άλλες περιοχές.

Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά Ώρα, ενώ πιθανό να πέσει χαλάζι.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Το σύστημα χαμηλή πίεσης, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από αύριο το απόγευμα.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες σύντομα θα περιοριστούν κυρίως κοντά στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο  εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τον καιρό να βελτιώνεται σταδιακά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ σε βόρειες και ανατολικές περιοχές τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ σταδιακά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει  αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα και το βράδυ τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν  μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει  αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close