Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 λόγοι για να δοκιμάσεις το νέο μενού του Sedici Italian Bar

Θα σε καταπλήξει!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2020

Η περίπτωση του Sedici Italian Bar, του μπαρ που εδώ μερικούς μήνες γράφει τη δική του ιστορία στα βράδια της πρωτεύουσας, κλέβοντας τις εντυπώσεις, είναι ιδίαιτερα ενδιαφέρουσα... 

Μάλιστα, αυτές τις μέρες, το μπαρ ακολουθώντας τις προσταγές της εποχής, αναδιαμορφώνει το ωράριο αλλά και το μενού του! 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! 

Το Sedici είναι ένα «italian bar» κι αυτός ο χαρακτηρισμός δεν προκύπτει τυχαία αλλά είναι η ακριβής περιγραφή του είδους που αντιπροσωπεύει. Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του ιταλικού "aperitivo", ο ιδιαίτερος χώρος του Sedici έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας μέσα από μια επίλεκτη γκάμα κοκτέιλ και κρασιών, συνοδευόμενων πάντα από καλόγουστες ιταλικές γεύσεις. 

Έχοντας ως γνώμονα την ποιότητα στην επιλογή των πρώτων υλών, σκοπός του είναι η δημιουργία αρωμάτων και γεύσεων που συνάδουν με την ιταλική φινέτσα των δρόμων του κοσμοπολίτικου Μιλάνου.

Από νωρίς για καφέ! 
Είναι ίσως από τα λίγα νυχτερινά μαγαζιά που ανοίγουν στις 2.30 το απόγευμα για να προσφέρουν καλοφτιαγμένο καφέ (με υπογραφή Dimello) και γλυκό στους λάτρεις του είδους. Δοκίμασε carrot cake, red velvet και ό,τι άλλο λαχταρά... ο ουρανίσκος σου!  

Ακολούθως (και μέχρι τις 22.30), σε περιμένει για κοκτέιλ και πολύ καλό φαγητό από το ανανεωμένο μενού του που μόλις λανσαρίστηκε, στο οποίο πέρα από πεντανόστιμες πίτσες, οι οποίες συνοδεύουν ιδανικά τα κοκτέιλ, αλλά και τα πλούσια platter, θα βρεις και μικρά πιατάκια to share (τα διάσημα ιταλικά cicchetti).

Ανάμεσα σε άλλα λοιπόν, μπορείς να δοκιμάσεις Qinoa Salad, μοναδική burrata, beef carpaccio, ravioli ricotta, crispy calamari, σολομό στη σχάρα, κριθαρότο, italian meatballs, Ιtalian angus burger, ακόμα και Rib Eye steak (250 gr). Από τις πίτσες, μπορείς να δοκιμάσεις τη Margherita, την Picante, την Turtufo και την Βurrata & Prosciutto. 

Το μενού ολοκληρώνουν δύο πλούσια platter, εκ των οποίων ένα με ιταλικά τυριά και αλλαντικά κι ένα δεύτερο με τυριά και λαχανικά.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ποιότητα των πρώτων υλών και το ιταλικό ταμπεραμέντο όλων όσων προσφέρει φέρνουν τον χαρακτήρα των ιταλικών πόλεων στη Λευκωσία.

Επίσης στο μενού του θα βρεις επιλεγμένα cocktail και κρασιά. Τα κοκτέιλ του είναι καλοφτιαγμένα, πράγμα που σημαίνει πω ό,τι κι αν δοκιμάσεις, θα σε ενθουσιάσει.

Όσο δε για τη μουσική του, αυτή μπορεί να συνοδεύει την κουβέντα με τους φίλους, να σε σπρώξει σε ένα light ρυθμικό κούνημα, ακόμα καινα σου φτιάξει τόσο τη διάθεση που να θέλεις να χορεύεις μέχρι το πρωί (κομματάκι βέβαια δύσκολο, στην εποχή που διανύουμε). Άλλωστε, αυτό δεν είναι που κάνει ένα μπαρ να ξεχωρίζει; Η δυνατότητα να σε διασκεδάσει, αφήνοντας ταυτόχρονα χώρο για αρκετή επικοινωνία.

Όλα αυτά κρατώντας στο χέρι ένα από τα πιο ψαγμένα κοκτέιλ του! 

Αυτό το κάτι άλλο… του brunch
Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι το μαγαζί σου ετοιμάζει και μία μεγάλη έκπληξη για το σαββατοκύριακο... Αρχίζει τα italian brunch.  

(99161622) Γρίβα Διγενή 6, Λευκωσία. Τρ-Παρ 14.30-22.30 & Σ-Κ 10.00-22.30.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close