Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτό το μαγαζί έφτιαξε ήδη τα εντυπωσιακά του Christmas Cake

Χριστουγεννιάτικα γλυκά μικρά έργα τέχνης από ένα μικρό ζαχαροπλαστείο της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2020

Η ιστορία κι η παράδοση του χριστουγεννιάτικου κέικ, του Christmas Cake δηλαδή, είναι μεγάλη και ίσως είναι μία από τις σημαντικότερες δημιουργίες που έχει να επιδείξει η φτωχή βρετανική κουζίνα που κατέκτησε την υφήλιο.

To χριστουγεννιάτικο κέικ είναι ένα πλούσιο κέικ με ξηρά φρούτα, μπαχαρικά και αλκοόλ το οποίο σιγοψήνεται για αρκετή ώρα στον φούρνο σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Η αγγλική παράδοση, βέβαια, λέει ότι το χριστουγεννιάτικο κέικ εκτός από την αρχική δόση αλκοόλ "ποτίζεται" κάθε δύο μέρες μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων με νέες δόσεις. Αυτό είναι το λεγόμενο σίτεμα (feeding) του κέικ μέχρι να ωριμάσει και να γίνει παλαιωμένο (mature) για να κρατήσεις εβδομάδες.

Σήμερα στην Κύπρο από τα μισά κιόλας του Νιόβρη κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα Christmas cakes στα ράφια των φούρνων, ζαχαροπλαστείων και όλων εκείνων των καταστημάτων με γιορτινά καλούδια. Θα τα βρεις σε μικρά, μεγάλα μεγέθη, χρωματιστά, με σχέδια, χαρωπά αλλά και τα κλασικά με τη λευκή επίστρωση και την κόκκινη κορδέλα. Κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά γιορτές χωρίς Christmas Cake δεν γίνεται.

Eμείς πέσαμε πάνω σ' αυτά του μικρού Galette Artisan Bakery στη Λεμεσό, τα οποία πραγματικά είναι εντυπωσιακά και φτιαγμένα με την παραδοσιακή συνταγή.

Διατίθενται μόνο με παραγγελία και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 3 μεγέθη: το μικρό (€18), το μεσαίο (€32) και το μεγάλο (€45). 

Πληρ. 25100715.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close