Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

4 νέα μαγαζιά για πεντανόστιμη πίτσα στην πόλη

4 νέα μαγαζιά για πεντανόστιμη πίτσα στηΛεμεσό, που αξίζει να επισκεφτείςκαι να γευτείς

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2020

Έχεις όρεξη για καλοψημένη, νόστιμη και ζουμερή πίτσα; Σου έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με 4 ολοκαίνουρια μαγαζιά για να απολαύσεις το αγαπημένο σας comfort food, ενώ επιπλέον προετοιμάζουμε τον ουρανίσκο σου και για τη νέα άφιξη της πόλης, που θα φτιάχνει επίσης νόστιμη πίτσα! 

Επισκέψου τα τα και θα μας θυμηθείς.

The Modern Kitchen
Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού και έχει καταφέρει να γίνει στέκι πολλών, μιας κι εδώ μπορείς να περάσεις χαλαρές και ξεγνοιαστες ώρες χωρίς "στημένες" καταστάσεις. Πρόκειται για ένα μικρό, cozy κι ιδιαίτερα γουστόζικο, μαγαζί, σε ένα πολύ προσεγμένο περιβάλλον με δυνατό όπλο τις gourmet πίτσες, με λεπτή ζύμη και τα φρέσκα, εποχικά και ποιοτικά υλικά. Πίσω από το νέο αυτό εγχείρημα βρίσκεται ο Παντελής, ταπό τα χεράκια του οποίοιυ πιθανόν να απόλαυσε ήδη λαχταριστή πίτσα στο δρόμο, μιας και μερικούς μήνες προηγουμένως έφτιαχνε πίτσες στο δρόμο, μέσα στο μαύρο του βανάκι! Προσωπικά λατρεύω να πηγαίνω το βραδάκι τις καθημερινές όπου είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ηρεμήσεις, να κουβεντιάσεις και να τσιμπολογήσεις, με καλό κρασί ή μπίρα (από την εκλεκτή κάβα του), απολαμβάνοντας ενδιάμεσα την διάσημη ήδη πίτσα του. Στο μενού του λοιπόν θα βρεις πίτσα μαργαρίτα, με παστουρμά, με σεφταλιά και λουκάνικο chorizo. Επιπλέον, το μενού συμπληρώνουν μία μεγάλη γκάμα από αλλαντικά καθώς επίση και χορτοφαγικές επιλογές, ενώ η πίτσα με χαβιάρι και shallots, σίγουρα είναι ιδιαίτερη.
(99714162) Γωνία οδών Ελλάδος και Αγίου Ανδρέου.

Pizzart by Dino
Στο πολυσύχναστο κέντρο, κοντά στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό και σχεδόν απένταντι από Dino Cafe-Bistro, εγκαταστάθηκε μόλις το αδερφάκι του, το Pizzart by Dino. Ο γνωστός σε όλους μας σεφ Ντίνος Κωστή, μας συστήνει το νέο του εγχείρημα. Ένα νέο pizza concept, που φέρνει κοντά μας την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, φτιαγμένη με αυθεντικές πρώτες ύλες, από γνώστες και ψημένη σε ξυλόφουρνο!  Αλεύρι Caputo, Τοματάκι San Marzano, φρέσκια μοτσαρέλα και άλλα πολλά αυθεντικά υλικά, θα κάνουν το νέο μαγαζί του πόλης δημοφιλές pizza stop. Πέρα από αυθεντική ιταλική πίτσα, το ιδιαίτερο που μπορείς να δοκιμάσετσεις εδώ είναι κρασί και μπίρα, επίσης από την όμορφη Ιταλία. 
(25 732020) Γλάσδτωνος 142, Λεμεσός.

Rafael’s Food Truck
Τα ταξίδια στο εξωτερικό αποτελούν μια μεγάλη έμπνευση για όλους... κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση του Rafael's, εμπνευστή, ιδιοκτήτη και σεφ του κινηματογραφικά, μα κυρίως γαστρονομικά θελκτικού food truck που μπορεί ήδη να πέτυχες στους δρόμους της Λεμεσού. "Εδώ και χρόνια, κάθε φορά που επέστρεφα από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, αντιλαμβανόμουν ότι υπάρχει ένα κενό στην κυπριακή αγορά, όσον αφορά στο street food, το οποίο είναι αρκετά πίσω, εξ ου και το τόλμησα. Και δεν είναι ότι θέλω να πρωτοτυπήσω ιδιαίτερα, αλλά στόχος ήταν να μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο κάτι γρήγορο, απολαυστικό και πάνω από όλα αυθεντικό, ναπολιτάνικο φαγητό σε προσιτές τιμές. Στο εξωτερικό πολύς κόσμος κάνει διάλειμμα από τις δουλειές του και λόγω απόστασης αναγκαστικά εκμεταλλεύεται την street food ιδεολογία. Και αυτή η έμπνεση δημιούργησε μία καντίνα... ή πιο σωστά ένα τετράτροχο εστιατόριο που κυκλοφορεί στους δρόμους... "Στην αρχή σκεφτόμασταν να δημιουργήσουμε ένα μικρό εστιατόριο, στην πορεία όμως, όπως ήδη ανέφερα, βλέποντας το κενό που υπάρχει στην κυπριακή αγορά σχετικά με το φαγητό του δρόμου, προτιμήσαμε να φτιάξουμε κάτι πιο μικρό, πιο ιδιαίτερο. Έτσι δημιουργήσαμε το foodtruck μας, το οποίο είναι ένα πολύ ζεστό, οικογενειακό «στέκι» το οποίο μπορεί να προσφέρει καλό φαγητό, σε λίγα μόλις λεπτά". Τι ψήνει και σερβίρει το Rafael’s; "Στο foodtruck μας θα βρει κάποιος αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα καθώς επίσης και ποιοτικό καφέ, γλυκά βασισμένα στην ιταλική κουζίνα και όχι μόνο. Επίσης, αν μας καλέσεις κάποιος στο χώρο του για ιδιωτικό πάρτι ή event, τότε η πίτσα θα φτιαχτεί ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουμε και παραδοσιακές ναπολιτάνικες μακαρονάδες. Όπως λέει και ο Jamie Oliver «it’s not about Michelin stars, it’s about homemade recipes”, έτσι κι εμείς φτιάχνουμε αυθεντικό σπιτικό φαγητό βάζοντας μόνο πάθος και αγάπη. Ισχύει όμως, πως ταξιδεύαμε πολύ σε όλη την Ιταλία και λατρέψαμε την παραδοσιακή της κουζίνα και από αυτό εμπνευστήκαμε. Σ’ αυτό βέβαια είχαμε και έχουμε τις συμβουλές των γιαγιάδων, των θείων και των φίλων μας… Ο Rafael’s λοιπόν σου ψήνει αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, ποιοτικό καφέ, παραδοσιακες μακαρονάδες και αντιπάστι καθώς και γλυκά, όλα σε προσιτές τιμές καθώς αυτή είναι η ιδεολογία του street food.
(99402650) Ανδρέα Ζάκου 3, Λεμεσός (κοντά στο roundbout Αγίου Νικολάου).

“MO” Pizza 
Εδώ θα απολαύσεις ναπολιτάνικη πίτσα αλλά και USA Slow Cooked κρέας. Με ιδρυτή τον μάστερ της ναπολιτάνικης πίτσας Maxim Velmakin και τον γκουρού εστιατορίων του Λονδίνου Misha Zelman, το MO έχει γνώμονα την αφοσίωση στον πελάτη. Στόχος του, να σου χαρίσει την καλύτερη γαστρονομική εμπειρία. Το όνομα "MO" είναι συντόμευση της λέξης «more», καθώς, όπως λένε οι άνθρωποι του ΜΟ, «δεν υπάρχει πελάτης που θα δοκιμάσει τα τέλεια πιάτα και δε θα ζητήσει.. περισσότερο!». Με υλικά υψηλής ποιότητας και δοκιμασμένες μεθόδους μαγειρικής δίνει στους πελάτες του το καλύτερο και τηρεί την υπόσχεση για even… MOre. Στο μενού του θα βρεις 7 πίτσες (όλες με διάμετρο 26cm που αντιστοιχεί σε 6 κομμάτια) και μία γλυκιά, οι οποίες θα σε ξετρελάνουν! 
(25899508) εντός του Limassol Agora.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close