Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 οινοποιεία της Κύπρου, για να επισκεφτείς το weekend

Τρία "μεθυσμένα" χωριά του νησιούφιλοξενούν 3 από τα πιο φημισμένα οινοποιεία της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2020

Τα κυπριακά οινοποιεία τα τελευταία χρόνια έχουν πετύχει πολλά. Δίνουν ποιοτικά κρασιά, με έμφαση στις κυπριακές γηγενείς ποικιλίες και είναι ανοιχτά για το κοινό να τα γνωρίσει και να γευτεί τα κρασιά τους. Κάποια μάλιστα από αυτά, δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες -πέρα από τα εκλεκτά κρασιά τους- να απολαύσουν και μοναδικές γεύσεις, από το μενού τους! 

Πάρε την παρέα, κλείσε ραντεβού, και κάνε μια τσάρκα στα εκλεκτά και ποιοτικά οινοποιεία του νησιού μας.

Κτήμα Χριστούδια
Το χωριό Κάτω Δρυς της επαρχίας Λάρνακας διαθέτει ένα μοναδικό οινοποιείο, το οποίο ονομάζεται «Κτήμα Χριστούδια» και λειτουργεί από το 2012. Περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλους χώρους, το χώρο παραγωγής,  ένα υπόγειο χώρο ωρίμασης και παλαίωσης των οίνων, το χώρο εμφιάλωσης όπως επίσης  χώρο εστίασης και γευσιγνωσίας και περιβάλλεται από αμπελώνες με κυπριακές ποικιλίες. Το οινοποιείο προσφέρει κρασιού και ξενάγηση στους χώρους όπου παρασκευάζεται το κρασί. Μάλιστα, στο εν λόγω κτήμα, με το που ήρθε το φθινόπωρο άρχισε το brunch, το οποίο σερβίρεται στην κυπριακή του εκδοχή σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία... Το πρωινό περιλαμβάνει τα δικά τους προϊόντα και της περιοχής όπως είναι το μέλι, το έψημα, τα σταφιδάκια, το κρασί, ο παλουζές καθώς και εποχιακά υλικά.. Σκοπός τους άλλωστε είναι αναδείξουν την κυπριακή παράδοση. 
>> Το οινοποιείο είναι ανοικτό καθημερινά για brunch, wine tasting & tour. Μόνο με κρατήσεις στο 99034828.
 

Κτήμα Αργυρίδη
Πάνω στους λόφους της Λεμεσού, στην καρδιά της γραφικής Βάσας Κοιλανίου, θα δεις το κτήμα Αργυρίδη. Πριν καν δοκιμάσεις κάποιο από τα κρασιά που παράγονται εδώ, ακόμη και αν δεν γνωρίζεις πολλά από κρασί, δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς πως ο παραγωγός αυτός έχει μεράκι και προφανέστατα, έχει δημιουργήσει, αν όχι το πιο όμορφο, σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα οινοποιεία της Κύπρου. Ένα μικρό château στην καρδιά των κρασοχωριών! Διαθέτει 7.2 εκτάρια ιδιόκτητων αμπελώνων, και σήμερα, το υπερσύγχρονο boutique οινοποιείο συνδυάζει την παράδοση και τη σημερινή τεχνολογία για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών, πολλά από τα οποία είναι από μοναδικά αμπέλια τα οποία έχουν επίσης βραβευτεί σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Εδώ λοιπόν, θα σε ζήσεις μόα μοναδική εμπειρία και θα θαυμάζεις τις υπέροχες εγκαταστάσεις του οινοποιείου! Επίσης θα πιεις εξαιρετικό κρασί, το οποίο θα συνοδεύσεις με εκλεκτά τυριά που θα σε φιλέψουν οι άνθρωποί του! 
>> Το οινοποιείο είναι ανοικτό και κάνει wine tasting & tour. Μόνο με κρατήσεις στο 25 945999.

Οινοποιείο Βασιλικό
Τα αδέρφια Ηρακλής και Γιάννης Κυριακίδη, μας προσφέρουν τα υπέροχα κρασιά τους στο χωριό Κάθηκας της Πάφου. Το οινοποιείο καινοτομεί δημιουργώντας ιδιαίτερες γεύσεις και πρόσφατα αποφάσισε να λειτουργήσει έναν όμορφο χώρο για χαλαρωτικές επισκέψεις. Κάθισε στον υπέροχο εσωτερικό χώρο, που θα σε χαλαρώσει και θα σε ταξιδέψει! Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν όλη την γκάμα των εκλεκτών κρασιών του Vasilikon Winery με τα απαραίτητα συνοδευτικά. Από καλό καφέ, μέχρι σαλάτες, platter τυριών και αλλαντικών, σάντουιτς, όπως επίσης και κυρίως πιάτα, όπως σουβλάκια, μεζέδες, σολομό, λαβράκι, στέικ κ.ά. 
>> Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακή από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα και το οινοποιείο κλείνει στις 18.00 (ανοικτό από τις 08.30).
Τηλέφωνο: 26 633999

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close