Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα μοναδικό, ξύλινο σπιτάκι, κρυμμένο στην ορεινή Κύπρο

Πού ακριβώς βρίσκεται αυτό το ονειρεμένο ξύλινο σπιτάκι;

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2020

Είναι το πιο cool ξύλινο σπιτάκι που είδαμε τελευταία και γι' αυτό θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα γι' αυτό! 

Ευτυχώς σε αυτό συνέβαλαν πολύ οι αναγνώστες μας, μιας και οι κάτοικοι του χωριού στο οποίο βρίσκεται αυτό το υπέροχο ξύλινο σπιτάκι δεν γνώριζαν πολλά για να μας διαφωτίσουν! 

Αυτό το μοναδικό ξύλινο σπιτάκι θα το βρεις στο χωριό Διερώνα. Λίγο πριν από το χωριό θα δεις μία πινακίδα η οποία σε κατευθύνει προς το Ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, ένα υπέροχο ξωκλήσι μέσα στα πεύκα.

200 περίπου μέτρα πριν από το ξωκλήσι θα το δεις στα δεξιά σου μέσα στον κεντρικό δρόμο, που είναι μεν χωμάτινος αλλά προσβάσιμος.

Το σπιτάκι, λοιπόν, κατασκευάστηκε από 2 φίλους από τη Λάρνακα. Η όλη περιοχή τοποθεσία ονομάζεται «Λιβιτζή». Μόλις 20 λεπτά από τη Λεμεσό η οποία κατακλύζεται από άγρια πευκόφυτη και παρθένα φύση.

 

 

 

 

Όσο για το χωριό, η Διερώνα είναι χωριό της ημιορεινής Λεμεσού και βρίσκεται κτισμένη στα 20 χιλιόμετρα βορειανατολικά της πόλης, στην κορυφή, λόφου με υψόμετρο 460 μέτρα. Έχει δεσπόζουσα θέση στην περιοχή, αφού βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της κοιλάδας που σχημάτισε ο ποταμός Άμαθος. 

Τα σπίτια κτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο με πολύ στενούς και ανηφορικούς δρόμους, απότοκο της στενότητας του χώρου για οικοδόμηση αλλά και της μεγάλης κλίσης του εδάφους. Στα μπαλκόνια πολύχρωμα γεράνια χρωματίζουν το χωριό.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close