Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βρήκαμε ένα παραδεισένιο μέρος για φαγητό και ποτό, στο κέντρο της πόλης

Και αν δεν ταξίδεψες φέτος, δεν πειράζει. Μπορείς πάντα να ταξιδέψεις γευστικά μερικά λεπτά μακριά από το σπίτι σου.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2020

Με το που βρεθείς στο Ithaki Garden, σκάει ένα χαμόγελο. 

Η μοναδική ατμόσφαιρα, οι μαγικές βουκαμβίλιες, τα σιντριβάνια και η διακριτική μουσική ελληνικού ρεπερτορίου, σε κάνουν να ξεχνάς πως βρίσκεσαι στο κέντρο μιας πόλης…

Εξάλλου, είναι ένας από τους πιο όμορφους κήπους της πόλης του Ζήνωνα, ο οποίος «κρύβει» ένα αυθεντικό ελληνικό ταβερνάκι που προσφέρει γευστικότατα ελληνικά και κυπριακά πιάτα.

Είναι όμως και η ζεστή και συνεχής εξυπηρέτηση που σε κάνουν να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα από αυτά τα κλασικά μεζεδο-ταβερνάκια της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, που σε πλημμυρίζουν από αγάπη και ζεστασιά. 

Όλα αυτά μαζί σημαίνουν και συνθέτουν την επιτυχία που φαίνεται από το γεμάτο μαγαζί και τους ανθρώπους που επιστρέφουν συνεχώς εκεί. 

Ένας ολάνθιστος κήπος 
Πηγαίνοντας εκεί, τώρα που φθινοπώριασε ασφαλώς κοιτάς να κάτσεις έξω, σε έναν μεγάλο χώρο με φόντο το πράσινο, που κρατά σωστά τις αποστάσεις. 

Κάθεσαι και με το που έρθουν τα ηλεκτρονικά μενού, που εκτελούν και χρέη καταλόγου, αρχίζουν τα δύσκολα. 

Τι να πρωτοδιαλέξεις; Αρκεί να σου πούμε ότι εδώ σερβίρεται ένα πλούσιο μενού που περιλαμβάνει κλασικά ζεστά και κρύα πιάτα, ενώ σε καθημερινή βάση στο Ithaki Garden μπορείς να δοκιμάσεις και  διάφορα πιάτα ημέρας όπως ο μουσακάς, το κοτόπουλο λεμονάτο, οι μπάμιες, το μπιφτέκι λεμονάτο, τα γεμιστά και πολλά άλλα. 

Επίσης, στο Ithaki Garden, σου φτιάχνουν πεντανόστιμο μοσχαράκι κοκκινιστό καθώς και μοναδικό γιουβέτσι που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό.

Πέραν όμως των πιο πάνω, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κάτι που δεν θα βρεις εύκολα αλλού, όπως τα σπιτικά μοσχαρίσια κεφτεδάκια, την τραγανή φέτα με μέλι, τον κρητικό ντάκο, το παραδοσιακό σπετσοφάι, τα μοσχαρίσια σπιτικά μπιφτέκια, τα χωριάτικα λουκάνικα καθώς και τα αρνίσια παϊδάκια.

Εννοείται ότι δεν πρέπει να χάσεις το μοναδικό οφτό κλέφτικο που ετοιμάζεται και ψήνεται στον παραδοσιακό φούρνο (που δεσπόζει στην αυλή) 2 φορές την εβδομάδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι στο μενού περιλαμβάνονται ακόμα και επιλογές vegan, από τις οποίες προτείνουμε ανεπιφύλακτα –είτε είσαι είτε όχι βίγκαν- τα μπιφτέκια βίγκαν.

Ένας ζεστός, πέτρινος χώρος με τζάκι
Σαν πιάσουν τα πρώτα κρύα, το νόστιμο σκηνικό θα μεταφερθεί εντός, σε έναν υπέροχο πετρόχτιστο χώρο με τη φωτιά της ξυλόσομπας να ζεσταίνει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα και την απεριόριστη θέα στον μαγικό κήπο, να σε ηρεμεί και να σε γαληνεύει. Οι δε λαχταριστές σούπες που προστίθενται στο μενού, δεν αφήνουν κανέναν ανικανοποίητο. 

Και με μουσική
Κάθε Πέμπτη βράδυ και κάποιες Κυριακές το μεσημέρι κάθε μήνα υπάρχει ζωντανή μουσική.

Για όλα τα πιο πάνω και ακόμα περισσότερα, το εστιατόριο έχει βραβευτεί με Certificate of Excellence από το Tripadvisor για το 2019 καθώς και με το Traveller’s Choice Award το 2020.

Το προσωπικό του Ithaki Garden πάντα πρόθυμο και ευγενικό, έτοιμο να σε εξυπηρετήσει για να ολοκληρωθεί η εμπειρία σου με τον καλύτερο τρόπο. Δέσμευση για όλη την ομάδα του Ithaki Garden αποτελεί η εξυπηρέτηση, η ποιότητα και η απλότητα σε ένα μοναδικό περιβάλλον που μας εμπνέει νοσταλγικά. 

Για τους ανθρώπους του το Ithaki Garden είναι η Ιθάκη τους και μας προσκαλούν να πάρουμε μέρος στο ταξίδι αυτό.

(96233 690) Ζήνωνος Κιτιέως 64, Στοά Κούππα, 6022, Λάρνακα
Email: ithakigarden@gmail.com
Menu: qrco.de/ithakigardenmenu
Instagram: ithakigarden
Facebook: ithakigardenresto
Tripadvisor: Ithaki Garden Larnaca

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close