Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

To απόλυτο gastro & beer place, brunchάρει τα σαββατοκύριακα και εντυπωσιάζει

Αβγά σε όλες τους τις εκδοχές, σπιτικά μπέργερ και μπίρες στη Λευκωσία, σε ένα απολαυστικό brunch

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2020

Το ότι το B.R. Hub έχει καθιερωθεί ως ένα από τα απόλυτα gastro & beer places της πόλης, είναι αδιαπραγμάτευτο και πασιφανές. Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζεις, μα και που οφείλεις να το ζήσεις, είναι ότι το brunch του είναι τόσο μοναδικό, που σου το εγγυώμαι θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο ψαγμένους και απαιτητικούς σου φίλους.

Απλά σήκωσε το ακουστικό και κλείσε το επόμενο σαββατοκύριακο ένα τραπέζι στην ηλιόλουστή του αυλή ή στον στολισμένο με πόστερς από το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, εσωτερικό του χώρο και με χαλαρή διάθεση ξεκίνα να μελετάς με την παρέα τις brunch & lunch επιλογές της καλοφτιαγμένης κάρτας.

Μια πλούσια σε επιλογές εδεσματολογική λίστα, που φέρει τη δημιουργική υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Ανδρέα Μεσιούρη, που τιμά τα αβγά ποσέ και σκραμπλ, τα προζυμένια ψωμιά, τα ποιοτικά brioche, τυριά και αλλαντικά, αλλά και τις χειροποίητες σος, παίζοντας έξυπνα με πρωτόγνωρους συνδυασμούς γεύσεων, αρωμάτων και υφών.

Τα δημιουργικά σάντουιτς, οι τραγανές σαλατοδημιουργίες, οι 10+1 προτάσεις σε μπέργκερ για beef and vegetarian lovers, αποτελούν κι αυτά προτάσεις που θα λατρέψουν οι brunch fan φίλοι σου, ενώ οι αμετανόητοι λάτρεις των γλυκών θα αποζημιωθούν και με το παραπάνω με την τετραλογία γλυκών απολαύσεων με βασικό πρωταγωνιστή το French toast.

To τραπέζι για έξι που μάζεψε γύρω ολάκερή μου την παρέα δεν άργησε να γεμίσει με τα πρώτα πιάτα του σεφ Ανδρέα, με το Old firm bacon με ντούο από αβγά ποσέ, σερβιρισμένα πάνω σε άξιο βράβευσης ψωμί brioche, να παίρνει άριστα, τόσο για τις διακριτικές προσθήκες από κριτσανιστό μπέικον και ξύσματα πατάτας, όσο και για την αριστεία του γουακαμόλε και της σος μπερνέζ που τα νότιζαν διακριτικά.

Στο ίδιο μοτίβο και το ομόλογό του All stars shrimp, με βάση το προζυμένιο ελιόψωμο Καλαμών, τα αβγά ποσέ και τις τραγανές γαρίδες, με το κανταΐφι και την κρέμα πικάντικης μαγιονέζας, να δίνουν εκείνο το extra kick που απαιτεί ο ουρανίσκος. Ως αθεράπευτος λάτρης του sharing, τσίμπησα και λίγο από τα βαφτισμένα με λάδι βασιλικού αβγά σκραμπλ, που συνάντησαν στο στόμα κυβάκια από χαλλούμι και καλά μεστωμένα ντοματίνια.

Άξιο ειδικής μνείας και το συνοδευτικό όλων των πιάτων με αβγοδημιουργίες, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια σαλάτα, στην οποία παντρεύονται όμορφα κατακόκκινες κερασοντομάτες, κρουτόνια, βασιλικός και βαλσαμικό ξύδι. Πανέμορφο το ψηφιδωτό ροφημάτων και ζύθων σε κάθε τραπέζι, με εμάς να απολαμβάνουμε από περιποιημένα καπουτσίνο, freddo espresso και αρωματικά τσάγια, μέχρι βαρελίσιες μπύρες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Η σαλάτα με καψαλισμένο μανούρι, ξεροψημένο προσούτο και ρόκα, καπελωμένη με καραμελωμένα ντοματίνια, αποξηραμμένα κεράσια και καβουρδισμένα φουντούκια, εξαίρετη, όπως εξαίρετο αξιολογήθηκε το προικισμένο με άριστα ψημένες βοδινές λωρίδες βοδινού, Ballon D’ or Steak Sandwich, που έκλεισε τον κύκλο της γεύσης με τυρί τσένταρ, αγγουράκι τουρσί και σος μουστάρδας.

Burger και B.R. Hub, πάνε μαζί, για αυτό δεν παραλείψαμε να κάνουμε ένα γευστικό γύρο της Ιταλίας με το Giro d’ Italia burger, εντυπωσιάζοντας πραγματικά όλους μας με το ζουμερό του 100% βοδινό μπιφτέκι, κλεισμένο σε εξαίρετο ψωμί μπριός, με τη μοτσαρέλα, το πέστο βασιλικού και τα φύλλα ρόκας να κάνουν τη ζητούμενη διαφορά.

Απολαμβάνω και την τελευταία γουλιά από τη άνευ γλουτένης, ισπανική μπύρα Daura Damn και γλυκαίνουμε το στόμα με άκρως δημιουργικό French toast με κρέμα βανίλιας αρωματισμένη με λεμόνι, μαρμελάδα από βατόμουρα και φιστίκια Αιγίνης και το ομόλογό του ‘’γαλλικό τοστ’’, που μας επανάφερε σε Κύπρο μεριά, καλυμμένο με αναρή και αλμυρή καραμέλα.

Γλυκές απολαύσεις που μέχρι τώρα ταξιδεύουν στον ουρανίσκο μου και που σίγουρα αποτελούν μόνο μια από τις αιτίες που θα με κάνουν να κρατήσω ξανά τραπέζι και το επόμενο σαββατοκύριακο στο λατρεμένο B.R. Hub.

Λογαριασμός (6 άτομα)
1 Old firm bacon                                                    €8
1 All-stars shrimp                                                  €9
1 Eggs scrummage                                               €8
1 Breakpoint σαλάτα                                             €10
1 Ballon D’or steak sandwich                               €9.50
1 Giro D’ Italia burger                                           €12
1 Γαλλικό τοστ βανίλιας                                         €4.50
1 Γαλλικό τοστ με αναρή                                        €4.50     
2 Παγωμένα εσπρέσο                                            €6 
1 Καπουτσίνο                                                         €2.75
1 Τσάι                                                                     €2.50 
1 Daura Damn μπύρα-χωρίς γλουτένη                  €5
1 Μπύρα – βαρελίσια – 25cl                                  €2.50       
Σύνολο                                                                  €84.25
Τιμή κατ΄ άτομο                                                     €14.04

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close