Ένα κυπριακό οινοποιείο φτιάχνει (εξαιρετικό) μπλε κρασί

Το κρασί με φυσικό, μπλε χρώμα είναι μια καινοτομία που κυκλοφορεί εδώ και λίγα χρόνια στη διεθνή αγορά. Το 2020, ένα ιστορικό οινοποιείο στην ορεινή Λεμεσό και συγκεκριμένα στο γραφικό Όμοδος της επαρχίας Λεμεσού, έφερε την καινοτομία αυτή και στο νησί μας.

Ο λόγος για το Οινοποιείο Ληνός το οποίο βρίσκεται στο χωριό Όμοδος, μια επιχείρηση με οικογενειακή παράδοση που κρατά από τις αρχές του 19ου αιώνα, η οποία παράγει μία πλήρη σειρά κρασιών τόσο από τοπικές όσο και από ξένες ποικιλίες και η οποία κατάφερε να φτιάξει το ιδιαίτερο αυτό κρασί, το πρώτο κυπριακό μπλε (γαλάζιο για την ακρίβεια) κρασί.

Το οινοποιείο Ληνός δημιούργησε το πρώτο κυπριακό γαλάζιο κρασί μετά από 4 χρόνια προσπάθειας (Mediterranean blu).

Το Mediterranean blu, όπως ονομάζεται το κρασί αυτό, είναι φτιαγμένο από 99% κυπριακό ξυνιστέρι και 1% από γνήσιο χυμό σταφυλιών. Το χρώμα του το παίρνει από τη φλούδα του μαύρου σταφυλιού, Alicante και mantarro, και είναι απόλυτα φυσικό.

Ο Γιώργος Ηροδότου, ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου ΛΗΝΟΣ, τονίζει ότι δεν χρησιμοποιεί καθόλου τεχνητά χρώματα για την παρασκευή του κρασιού και αυτό το υπέροχο χρώμα βρίσκεται στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών (ανθοκεανήνι - Ε163).

Πώς παρασκευάζεται
Για την παρασκευή αυτού του υπέροχου κρασιού ακολουθείται η διαδικασία της ζύμωσης για άσπρο κρασί και μετά σταθεροποιείται με τη διαδικασία του χρώματος για σταφύλια με μαύρη φλούδα.

Το μοναδικό αυτό κρασί είναι γενικά φρουτώδες, αναζωογονητικό, γλυκό και ελαφρύ και το αλκοόλ του είναι 12.5%.

Έχει αρώματα από μούρα, βατόμουρα και εσπεροειδή.

Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος
Σερβίρεται παγωμένο αποτελώντας το τέλειο κρασί κατά διάρκεια της ημέρας, κυρίως κατά τους μήνες του καλοκαιριού.

Ταιριάξτε το γαλάζιο αυτού κρασιού απολαμβάνοντάς το με φίλους στη θάλασσα ή σε πισίνα, εντός μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας!

Τα τέλεια συνοδευτικά
Το κρασί αυτό μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με αρκετά πιάτα, κυρίως όμως με ελαφριά φαγητά, και μπουκιές, sushi καθώς επίσης και φρούτα.

INFO:
Linos Winery
Δημήτρη Λιπέρτη, Όμοδος, επ. Λεμεσού.
Τηλέφωνο: 25 422700
Website: http://linoswinery.com
e-mail: linoswinery@cytanet.com.cy

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30