Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα 5 μπεργκεράδικα της πόλης που πρέπει να δοκιμάσεις

Ξαφνικά λαχταρήσαμε μπιφτεκάκι και ελέγχουμε ό,τι νέο υπάρχει στη συμπρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2020

Για το μπέργκερ έχουμε μία διαφορετική αγάπη από ό,τι για το σουβλάκι. Το σουβλάκι το θέλουμε άκρως παραδοσιακό, στην κυπριακή του την πιτούλα, ενώ το μπέργκερ θέλουμε να το δοκιμάζουμε σε νέες παραλλαγές 

Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα νέα και όχι μόνο μπεργκεράδικα της πόλης που το φτιάχνουν ζουμερό, λαχταριστό και πεντανόστιμο.  

Sir Meat
Μπορεί να μην έχουμε συχνά αυτήν τη γευστική πολυτέλεια στην Κύπρο, στη Λεμεσό όμως, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι εστί καλό φαγητό, μπορούν να την ευχαριστηθούν με μια απλή στάση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους (πλέον) δρόμους της πόλης, την οδό Ηλία Καννάουρου στον Ύψωνα. Διότι εκεί, πάρκαρε πριν από λίγο καιρό μια κουκλίστικη καντίνα (μ’ όλη τη σημασία της λέξης) που «φωνάζει» από μακριά με τη μυρωδιά της και σε καλεί να την πλησιάσεις. Ο λόγος για το «Sir Meat» burger joint, του Στάθη Φράγκου και του Αλέξανδρου Μαυρικίου, που αγαπήθηκε σε χρόνο ντε τε από νεαρόσκοσμο και όχι μόνο, που κάνει καθημερινά στάση εκεί. To Sir. Meat από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12.00 (από Τετ-Κ) προσφέρει αυτό που λέει. Εξαιρετική ποιότητα κρέατος, φτιαγμένο σε burgers. Που για να αντιληφθείς τη νοστιμιά και την ποιότητά του αρκεί να το δοκιμάσεις στην πιο κλασική μορφή του. Αυτή με το μπιφτέκι, το φρεσκοψημένο ψωμάκι που φτιάχνει για εδώ ειδικά φούρνος της πόλης, με αποκλειστική συνταγή των παιδιών, και χειροποίητες σάλτσες που οι ίδιοι φτιάχνουν επιτόπου. Συνολικά υπάρχουν 14 προτάσεις σε burger (7 beef burger, 3 hamburger, 2 chicken, 2 vegan), ενώ για συνοδευτικά θα βρεις φρέσκες τηγανητές πατάτες, με cheddar, με corn powder καθώς και onion rings. Όσο για τις σάλτσες που θα επιλέξεις να το συνοδεύσεις είναι όλες χειροποίητες και παράγονται επί τόπου. Υπάρχει ακόμα μία επιλογή για χορταστικό σάντουιτς όπως και hot dog.
(96674504) Ηλία Καννάουρου (απέναντι από το Lidl Ύψωνα). Τετ-Κ 19.00-02.00 (Παρ-Σ μέχρι 04.00).

Street Food
Τα άπαντα του burger! Πληθωρικά και φοβερά, με 100% βοδινό μπιφτέκι (180 ή 360 γρ.), ακόμα και στην veggie του εκδοχή, με αβγό, τυρί, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και συνοδευτικά όπως πατάτες, γλυκοπατάτες και ροδέλες κρεμμυδιού, είναι μερικές από τις λιχουδιές που θα ανακαλύψεις σε αυτή την κουκλίστικη (μαύρη) καντίνα που πάρκαρε στην πολυσύχναστη οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό (πολύ κοντά στο προσωρινό καζίνο). Ξεχωρίζουν ωστόσο οι specialites του "καταστήματος" τα burger με ονόματα διάσημων προορισμών του εξωτερικού (Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Βιέννη!). Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα όσα θα δοκιμάσεις εδώ είναι homemade. 
Τip: Η καντίνα τα σαββατοκύριακα σε περιμένει και το μεσημέρι.
(96 683168) Φραγκλίνου Ρούσβελτ 271. 

ΒeeBurger
Το Bee Burger θα το βρεις στην ανανεωμένη Limassol Agora και θα σε εντυπωσιάσει τόσο με τα λαχταριστά burger του όσο και με το πάθος των ανθρώπων του! Στο μενού του θα βρεις 11 λαχταριστές επιλογές, εμπνευσμένες τόσο από την παραδοσιακή μας κουζίνας (όπως για παράδειγμα το Cyprus Burger) όσο και από τη διεθνή κουζίνα. Στόχος, εξάλλου, του BEE team passion είναι να ετοιμάζει λαχταριστά burgers για κάθε πελάτη που απαιτεί τα υψηλότερης ποιότητας φρέσκα προϊόντα της αγοράς. Το BEE και η ομάδα του διαθέτουν πολύ μεγάλη ποικιλία σε burgers και σε  καλούν να εμπνευστείς από τα special burgers τους... και φυσικά να τα δοκιμάσεις! 
(25222500) Limassol Agora, Σαριπόλου.

Mailbox Food Truck
Κυρίως στη Λεμεσό, οι νέες αφίξεις στο δρόμο, μας εντυπωσιάζουν ενώ φροντίζουν ταυτόχρονα να χορταίνουν την πείνα μας καθημερινά! Διαπίστωσέ το κι εσύ κάνοντας στάση στη νέα κινητή καντίνα που εντοπίσαμε, η οποία βρίσκεται σταθμευμένη απέναντι από την υπεραγορά Καρσεράς στην Εκάλη. Πρόκειται για το Mailbox Food Truck, το οποίο φτιάχνει λαχταριστά αμερικάνικα burgers, με 100% βοδινό κιμά, και υλικά που απογειώνουν τον ουρανίσκο και μαζί και την απόλαυση! Καραμελωμένα κρεμμύδια, αμερικάνικο τυρί που λιώνει σαν καραμέλα, μαρμελάδα φράουλα, τουρσί, λαχανικά κ.ά. μπαίνουν στο brionche bun. Απαραίτητη βέβαια είναι η sauce που θα δώσει ακόμα περισσότερη γεύση στο burger σου. Και απαραίτητα συνοδευτικά οι πατάτες, που φτιάχνονται σε δύο εκδοχές και τα cookies για το τέλος!
(96588420) Τρ-Σ 19.00-22.00.

Street food hooligans
Ο Τίμος Ζαχαράτος, είναι ένας νεαρός σεφ μμε πολύ πάθος για την τέχνη του αυθεντικού burger. Εξ ου και δημιούργησε ένα μαγαζί που "υμνείν" το street food! Το μενού του Street Food Hoolifgans, το οποίο θα βρεις στην Πλατεία Σαριπόλου, δοξάζει το αγαπημένο όλων burger, σε ιδιαίτερα πρωτότυπες και δελεαστικές εκδοχές. Αν σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες γεύσεις, από το ατελείωτο διπλό Champions League, το χορτοφαγικό (και όχι μόνο) Green Street Hooligans και το Exarxeia - Athens Vromiko, μέχρι το burger με σοκολάτα και τα churros, οι εκπλήξεις είναι πολλές. Στην πλατεία έχουν στηθεί πάγκοι για να απολαύσεις επί τόπου ό,τι διαλέξεις, με μουσική που δένει με την street διάθεση. Το μενού, όμως, είναι διαθέσιμο και για delivery.
(25101905) Σαριπόλου 41, Λεμεσός. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close