News , Guide

Αυτά είναι τα 7 πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα αυτήν τη στιγμή

Μια διαφορετική ματιά στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2020

Τώρα που ο covid-19 αποτελεί τη νέα πραγματικότητα και όπου πολλές δουλειές έχουν μεταφερθεί στην online εκδοχή τους είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανακαλύψετε ποια ειναι τα πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα στον κόσμο σύμφωνα με το U.S. News & World Report. Για εσάς που επιθυμείτε να κάνετε μια στροφή στην καριέρα σας ή και για εσάς που απλώς θέλετε να κάνετε ένα απλό scroll down η παρακάτω λίστα προσφέρει μια πληθώρα από επιλογές με τις θέσεις με τις υψηλότερες αποδοχές να είναι αρκετές. 

1. Αναισθισιολόγος
Mean salary
: $267,020 το χρόνο

Eίναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με τη συνολική περιεγχειρητική φροντίδα των ασθενών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Το βασικό στοιχείο αυτής της ειδικότητας είναι η μελέτη και η χρήση αναισθησίας και αναισθητικών για την ασφαλή υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών ενός ασθενούς κατά τη διάρκεια της περιεγχειρητικής περιόδου. Αν και στους περισσότερους αυτή η δουλειά μοιάζει εύκολη, η αλήθεια είναι πως ακόμη και 1g απόκλισης μπορεί να φέρει το μοιραίο λάθος.

2. Χειρουργός
Mean salary
: $255,110 το χρόνο 

Μια ακόμη εξαιρετικά σημαντική ειδικότητα της ιατρικής βρίσκεται δεύτερη στη λίστα του U.S. News & World Report και δεν είναι άλλη από αυτή του χειρουργού. Με τις περαιτέρω εξειδικεύσεις να είναι δεκάδες και με τα χειρουργεία να είναι πολύωρα και εξαντλητικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα χρήματα που δίνονται -στην άλλη μεριά του Ατλαντικού- είναι εξίσου πολλά.

3. Ορθοδοντικός
Mean salary
: $225,760 το χρόνο 

Οι ορθοδοντικοί είναι ειδικοί οδοντίατροι που θεραπεύουν -κυρίως- αισθητικά προβλήματα στα δόντια. Εξετάζουν το στόμα και το σαγόνι των ασθενών για να σχεδιάσουν ένα ορθοδοντικό πρόγραμμα για να βοηθήσουν τους ασθενείς να επιτύχουν και να διατηρήσουν τη σωστή λειτουργία των γνάθων, ενώ ταυτόχρονα τελειοποιούν τα χαμόγελά τους.

4. Μηχανικός πετρελαίου
Mean salary:
$156,370 το χρόνο

Οι μηχανικοί πετρελαίου σχεδιάζουν εξοπλισμό που εξάγει έλαια από υποθαλάσσιους βράχους που περιέχουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Για να το κάνουν αυτό, ξοδεύουν αρκετό χρόνο συλλέγοντας και αναλύοντας δεδομένα για να εξαγάγουν το επιθυμητό προϊόν με τους πιο ασφαλείς και οικονομικά αποδοτικούς τρόπους. Κάνουν επίσης ταυτόχρονη αξιολόγηση και βελτίωση των συστημάτων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους. 

5. IT Manager
Mean salary
: $152,860 το χρόνο

Ένα επάγγελμα το οποίο τα τελευταία χρόνια ολοένα και ανεβαίνει στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων είναι αυτό του it management. Οι διαχειριστές υπολογιστών και συστημάτων πληροφοριών είναι αυτοί που βοηθούν τους οργανισμούς να ανανεώνουν τα συστήματά τους στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο της τεχνολογίας. Προσφέρουν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις και οράματα για τις τεχνολογικές ανάγκες και στόχους της εκάστοτε εταιρείας.

6. Manager φαρμακείου
Mean salary
: $144,768 το χρόνο

Οι εξελίξεις του 2020 έφεραν τις φαρμακοβιομηχανίες και πάλι στο προσκήνιο. Έτσι, από αυτή τη λίστα δε θα μπορούσαν να λείπουν όσοι που κρύβονται πίσω από αυτές. O manager φαρμακείου έχει σπουδές φαρμακοποιού και εν συνεχεία εξειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων. Αν λοιπόν, έχετε καλές γνώσεις χημείας και άριστες δεξιότητες επικοινωνίας, μπορείτε να το δοκιμάσετε. 

7. Δικηγόρος
Mean salary
: $144,230 το χρόνο

Όπως όλοι γνωρίζετε ένας δικηγόρος, στο πιο βασικό επίπεδο, συμβουλεύει και εκπροσωπεί άτομα, επιχειρήσεις και κυβερνητικούς φορείς σε ποινικές ή αστικές νομικές υποθέσεις. Αλλά ο τίτλος "δικηγόρος" μπορεί να δημιουργήσει αντιφατικές έννοιες. Είναι οι προστάτες των ταλαιπωρημένων, σύμφωνα με τη σειρά "Law & Order" και πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι.

Πηγή: https://glow.gr/

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close