Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10+1 υπέροχα σημεία στην πόλη για λαχταριστά γλυκά και καφέ

Εδώ θα πας γιακαφέ και γλυκό

Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020

Τώρα που ο υδράργυρος πέφτει, ανησυχούμε λιγότερο για τη σιλουέτα μας και αυτό μας δίνει μία (ακόμη) αφορμή να γαργαλήσουμε τον ουρανίσκο μας με περιποιημένα και προσεγμένα γλυκάκια. 

Και αν κάτι ταιριάζει άψογα με ένα νόστιμο γλυκό, αυτό είναι ένας περιποιημένος καφές.

Γι' αυτό κι εμείς σου προτείνουμε 5 υπέροχα καφέ φημισμένα για τα γλυκά τους.

Paul Cyprus
Το κατάστημα της γαλλικής αλυσίδας καφέ, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων και γαλλικών φούρνων Paul στην Κύπρο, είναι ό,τι πιο νόστιμο λαχταριστό μπορείς να σκεφτείς. 127 χρόνια εμπειρίας στεγάστηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και στο ανακαινισμένο food hall του mall of Cyprus με διακόσμηση που θυμίζει γαλλικό μπιστρό. Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 34 διαφορετικά είδη γαλλικών γλυκών, χειροποίητα ψωμιά και μπαγκέτες και ένα συνδυασμό απολαυστικών προϊόντων που το καθιστούν ιδανικό μέρος για να απολαύσεις λαχταριστό και πλούσιο πρόγευμα η brunch συνοδευμένο από το φημισμένο χαρμάνι καφέ Lavazza.

Μελίρρυτον - Παραδοσιακό Γλυκοπωλείο
Ένα από τα λίγα μαγαζιά στην πόλη όπου μπορείς να απολαύσεις αποκλειστικά ποιοτικά σιροπιαστά, γλυκά του ταψιού και ελληνικές πίτες τα οποία μπορείς να απολαύσεις επί τόπου με καλό καφέ. Το Μελίρρυτον λοιπόν είναι αυτό ακριβώς. Ένας όμορφος, ζεστός χώρος που ακολουθεί τα ελληνικά πρότυπα των παραδοσιακών γλυκοπωλείων. Ο χώρος μικρός, περιποιημένος και ζεστός με ρουστίκ δάπεδο και χαμηλό φωτισμό. Από το μενού του μαγαζιού, θα δεις και θα επιλέξεις από μικρά μικρά σιροπιαστά τύπου λιβανέζικα, μέχρι κανταΐφι κρέμας, μπράουνι, μηλόπιτα σιροπιαστή, πορτοκαλόπιτα, λεμονόπιτα, προφιτερόλ, τιραμισού και γλυκά του κουταλιού.
(22320303) Λεωφόρο Σταυρού, Στρόβολος, Λευκωσία./ (22333880) Αρχ. Μακαρίου Γ΄115Φ, Λατσιά.

Patisserie Le Petit Rex
Σαν κουκλόσπιτο! Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον μικρό χώρο του Petit Rex, στον οποίο ωστόσο θα βρεις ό,τι λαχταρά ο ουρανίσκος σου. Έχει ελληνικές τυρόπιτες μέχρι μπουγάτσες και ελιωτές, αλλά και φοβερά γλυκά (ατομικά και τούρτες), κεραστικά και σιροπιαστά, με την εγγυημένη ποιότητα του βασιλιά (Rex). Απόλαυσέ τα παρέα με καφδάκι, παρέα φίλων και φυσικά κουβέντα.
(22250404) Λεωφόρος Αρχαγγέλου 41 Ε, Λευκωσία.

Γιαγιά Βικτωρία
Στο τέρμα της οδού Λήδρας θα βρεις τη Γιαγιά Βικτωρία. Τα παραδοσιακά σάντουιτς σε κουλούρι Θεσσαλονίκης, σε pretzel και ό,τι άλλο ψωμάκι λαχταράς, κρέπες σε πολύ λογικές τιμές, φρέσκα πολίτικα γλυκά (από Καζάν Ντι Πι και εκμέκ, μέχρι τρίγωνα πανοράματος, καριόκα, Καρυδόπιτα
 κ.ά.) και ποικιλία από καφέδες, μπορείς πλέον να τα απολαμβάνεις στο χώρο σου ή καθισμένος στα υπέροχα τραπεζάκια που έχουν στηθεί στο χώρο της Γιαγιάς Βικτωρίας. Ακόμα, μπροστά στα μάτια σου θα βλέπεις πώς φτιάχνουν τα παιδιά εκεί την μπουγάτσα που θα απολαύσεις εντός ή εκτός.
(22777252) Τέρμα Λήδρας.

Confectionery Café - Columbia Plaza
Στο κέντρο της παλιάς Λεμεσού και συγκεκριμένα στο πολυσύχναστο Columbia Plaza θα πάρεις θέση σε ένα από τα τραπεζάκια του Confectionery Café και θα απολαύσεις αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Καλό καφέ και γλυκό που θα σε συνεπάρει με τη γεύση του! Προτείνουμε για σήμερα ένα Peanut Delight συνδυασμένο ιδανικά με ένα cappuccino.
(25 892410) Columbia Plaza, Λεμεσός. 

Let them eat cake
Όταν λέμε πως εδώ θα φας τα καλύτερα γλυκά το εννοούμε. Πληθωρικές, έντονες, δυναμικές γεύσεις με αμερικανικό αέρα ή πιο δημιουργικής κυπριακής κουζίνας που σου παίρνουν τα μυαλά. Ένας ελκυστικός χώρος, με καλλιτεχνικό αέρα που σερβίρει πέραν των θεσπέσιων και ολόφρεσκών γλυκών υπέροχα μπέργκερ και άλλα νόστιμα πιάτα με όμορφη βεράντα στο πίσω μέρος του.
(99313151, 26221462) Αγίου Θεοδώρου 2, Πάφος.

Το καφέ της Χρυσάνθης
Η Χρυσάνθη έχει φανατικό κοινό. Κοινό που αγαπά το μαγαζί της, το οποίος επέστρεψε ανανεωμένο και πιο εντυπωσιακό από ποτέ, τη διάθεση που επικρατεί εκεί καθώς και τα cakes της που τα συνδυάζουμε με ζεστά και κρύα ροφήματα. Εμείς την αγαπάμε γενικά, επί του προκειμένου όμως, την αγαπάμε γιατί η ρετρό αίσθηση και η χαλαρή ατμόσφαιρα που δημιουργεί είναι αυτό που χρειαζόμαστε.
(24256262) Νικολάου Ρώσου & Ηφαίστου 1.

Βεράντα Καφέ-Μπιστρό
Στη βεράντα του ομώνυμου καφέ-μπιστρό που θα βρεις απέναντι από το Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, θα αράξεις από το πρωί και θα χαλαρώσεις απολαμβάνοντας έναν καλοφτιαγμένο καφέ. Όχι, δεν θα τον πιεις ασυνόδευτο. Επίλεξε μία μπουγάτσα με κρέμα, μία λαχταριστή πορτοκαλόπιτα, ένα κέικ σοκολάτας και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου από το μενού του! 
(25761801) Ολυμπίων 25. 

Lazaris BakeryBar
Ένα παλιό κτήριο στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα στεγάζει ένα νέο, ιδιαίτερο μαγαζί το οποίο είναι φούρνος αλλά και μπαράκι. Εδώ θα πιεις καφέ από το πρωί, θα γευτείς νόστιμα αλμυρά, γλυκά και αρτοποιήματα, θα απολαύσεις ρακόμελα με την παρέα και ποικιλία από μεζεδάκια. Προσεγμένος χώρος, όμορφη διακόσμηση για χαλαρή έξοδο.
(24655700) Αγ. Λαζάρου 37-39, Λάρνακα.



Dolce Cafe 
Το πολύ εντυπωσιακό μαγαζί που θα βρεις στην πόλη της Λάρνακας και πιο συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο του Q Blu Plaza στο ισόγειο του ξενοδοχείου Radisson Blu, θα σε καταπλήξει. Πρόκειται για το Dolce Cafe μέλος του Ομίλου Dolce της Λεμεσού. Ένας μοναδικά εκλεπτυσμένος χώρος που σε μεταφέρει σε ένα βιεννέζικο καφέ από το πρωί για να απολαύσεις τα χαρμάνια καφέ μαζί με χειροποίητα croissants, σε προσκαλεί το μεσημέρι για να δοκιμάσεις γεύσεις ενός παριζιάνικου bistro, σε βάζει σε πειρασμό το απόγευμα να γευτείς τα μοναδικά χειροποίητα γλυκά του και τα ιδιαίτερα παγωτά του και σε γοητεύει το βράδυ όταν μετατρέπεται σε ένα lounge music bar του Milano, προσφέροντας signature cocktails και μια εξαιρετική λίστα κρασιών μέσα σε μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. 
(80008878/ https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-larnaca) Ατλαντίδων 2, Q Blu Plaza, Λάρνακα.

Colors Cafe
Το εντυπωσιακό Colors Cafe του πολυτελούς Four Seasons hotel σε περιμένει στο φινετσάτο χώρο του με τη μοντέρνα επίπλωση (καθώς και στην υπέροχη βεράντα που δημιούργησε φέτος το καλοκαίρι) για να σε σερβίρει εκλεκτό καφέ, ενώ σου δίνει την επιλογή να απολαύσεις φρεσκοφτιαγμένα γλυκά από τις βιτρίνες του! Στο μενού του πέρα από signature cakes και παγωτά, θα βρεις croissants, σαλάτες, sandwiches καθώς και κάποια επιλεγμένα πιάτα. 
(25858000) Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close