Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γυρίζουμε την Κύπρο παθκιά-παθκιά με τους Cyprus Strollers

H ομάδα επιστρέφει και... μας (ξανα)συστήνεται

Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020

Το φθινόπωρο είναι μαγικό. Τα χρώματα, ο αέρας, η βροχή, σου θυμίζουν πόσο απλά πράγματα μπορούν να σου προσφέρουν τόση ευτυχία. Είναι η ιδανική εποχή για να βγεις στη φύση και να απολαύσεις τις μεγαλειώδεις δημιουργίες της.

Οι φανατικοί πεζοπόροι σίγουρα ξέρετε για τι πράγμα μιλάω. Και θα καταλάβετε ακόμα περισσότερα αν συνεχίσετε να διαβάζετε.

Μετά την απουσία των τελευταίων μηνών ήρθε η ώρα να ανταμώσουμε με τους φίλους της ομάδας Cyprus Strollers και να εξορμήσουμε στα αγαπημένα σας βουνά και πάλι!

Οι Cyprus Strollers (για όσους δεν ξέρουν) είναι o δημοφιλής ανάμεσα στους λάτρεις της πεζοπορίας, όμιλος, που ξεκίνησε τις δραστηριότητες του από το 2014 και έκτοτε διοργανώνουν μία εξόρμηση την εβδομάδα (από Οκτώβριο μέχρι και Μάιο). Οι πεζοπορίες γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, εκ περιτροπής.

Οι περισσότερες πεζοπορίες ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται με γεύμα (προαιρετικό) σε ταβέρνα ή συνδυάζονται με πικνίκ, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Λίγες πεζοπορίες ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και καταλήγουν σε καφετέρια για ένα ποτό με σνακ.

Η ομάδα λοιπόν επέστρεψε... γι’ αυτό κι εμείς θελήσαμε να μιλήσουμε με τον πλέον αρμόδιο, τον κ. Ξενοφώντα Χασάπη, που είναι η ψυχή της ομάδας!

Καταρχάς, ποια είναι η ανάπτυξη της πεζοπορίας στην Κύπρο; 
Ολοένα και περισσότερα άτομα επιλέγουν την πεζοπορία ως δραστηριότητα που συνδυάζει την άθληση με την επαφή με τη φύση και την κοινωνική συναναστροφή. Αυτή την ευχάριστη διαπίστωση καταγράφουν οι Cyprus Strollers, ο πεζοπορικός όμιλος που σημειώνει συνεχόμενα ρεκόρ προσέλευσης στα 6 χρόνια δραστηριότητάς του. 

Τι είναι οι Cyprus Strollers και πότε ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα; 
 Οι Cyprus Strollers είναι ένας πεζοπορικός όμιλος, που δημιουργήθηκε από τον Ξενοφώντα Χασάπη και ξεκίνησε δραστηριότητα τον Οκτώβριο 2014. Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν μία εξόρμηση την εβδομάδα, από Οκτώβριο μέχρι και Μάιο. Οι πεζοπορίες γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, εκ περιτροπής. Οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται, εμπιστευόμενοι έναν όμιλο που ξεχωρίζει, προσφέροντάς τους ένα πρόγραμμα διαφανές, συγκεκριμενοποιημένο, μήνες πριν και κατοχυρωμένο μέσα από έναν ολοκληρωμένο και αποκλειστικό ιστότοπο (http://cyprus-strollers.org). Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διαβάσει το πρόγραμμα εξορμήσεων στη διεύθυνση http://cyprus-strollers.org/activities-schedule/, αλλά και λεπτομερείς οδηγίες για κάθε πεζοπορία που ενδιαφέρεται στη διεύθυνση http://cyprus-strollers.org/activities-description/.

Πόσες πεζοπορίες έχετε διοργανώσει μέχρι σήμερα;
Στα 6 χρόνια δράσης οι Cyprus Strollers έχουν να επιδείξουν 185 εξορμήσεις, οι οποίες κάλυψαν αθροιστικά 1800 χλμ. και είχαν συνολική διάρκεια  575 ωρών.

Ποια είναι η φιλοσοφία των Cyprus Strollers;
 Αυτό που διακρίνει τους Cyprus Strollers είναι η επιδίωξη συνδυασμού του τερπνού μετά του ωφελίμου στις εξορμήσεις. Δεν είμαστε αμιγώς αθλητικός σύλλογος και δεν μας ενδιαφέρει κάποιος να ολοκληρώσει μια διαδρομή ταχύτερα από τους άλλους, ούτε να βελτιώσει τις αθλητικές επιδόσεις του. Δίνουμε έμφαση στον πλούτο, στην ποικιλία και το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ των συμμετεχόντων. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής συναναστροφής, μια πεζοπορία ακολουθείται από ένα οργανωμένο γεύμα σε ταβέρνα επιλογής μας. Είναι εκεί, στην άνεση της ταβέρνας, που ενθαρρύνουμε κάθε συμμετέχοντα να πάρει τον λόγο και να απευθυνθεί στην ομάδα, με οποιοδήποτε σχόλιο επιθυμεί. Έτσι φουντώνει η απόλαυση που αποκομίζει το μέλος από τις κουβέντες και τη συναναστροφή. Πολύ συχνά ένα μέλος έχει σωρεύσει τόσο όφελος, που θα του κρατήσει για όλη την εβδομάδα κούρασης και ρουτίνας που μας περιμένει.

Να υποθέσω ότι έχετε γυρίσει την Κύπρο μας παθκιά-παθκιά. Ποιες περιοχές επισκέπτεστε;
Κυριολεκτικά! Στους προορισμούς περιλαμβάνονται γνωστές και νέες διαδρομές στο Τρόοδος, στην Πιτσιλιά, στον Μαχαιρά, αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα, καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα, όπως ο γύρος της Αλυκής της Λάρνακας για να δούμε τα αποδημητικά πουλιά, τον Δεκέμβριο. Στις συγκινήσεις που περιμένουν τους πεζοπόρους συγκαταλέγονται μονοπάτια και δασικοί δρόμοι, ενδημικά δένδρα και φυτά, πουλιά, ρυάκια και καταρράχτες, φράγματα και λίμνες, και γεωλογικά φαινόμενα.

Και ποια είναι η διαδρομή για την οποία μιλάτε πιο συχνά;
Ως προς τις πιο αγαπημένες μου εξορμήσεις, επιτρέψτε μου να μην επαναλάβω διαδεδομένες και δημοσιευμένες διαδρομές. Αλλά να πω ειλικρινά ότι οι πλέον αξέχαστες είναι αυτές κατά τις οποίες διαδραματίστηκε κάτι συναρπαστικό, αυθόρμητο και ανθρώπινο. Δίνω ένα πρόσφατο παράδειγμα από τις 4 Οκτωβρίου φέτος, όπου στην πρόσκλησή μου ποιος άλλος έχει κάτι να πει στους συνδαιτημόνες στο εστιατόριο, πετάχτηκε μπροστά ένα χαριτωμένο κοριτσάκι, 8 ετών, και πριν πει αυτό που είχε να πει, έκανε μια σύντομη επίδειξη γυμναστικής, για να εισπράξει το χειροκρότημα όλων. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν χρειάζεται να είσαι η μαμά αυτού του παιδιού, για να αισθανθείς αγαλλίαση για αυτά που προσέφερε στο παιδί ο σύλλογος, και να 'χεις τόσα να λες.

Μέχρι πού φτάνουν τα ενδιαφέροντα σας; 
 Ο Σύλλογος έχει παρέμβει δημόσια με αρθρογραφία για τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουνίου 2016 στο όρος Αδελφοί, γιορτάζει με διάδοση μηνυμάτων τη Διεθνή Ημέρα Βουνού στις 11 Δεκεμβρίου και τη Διεθνή Ημέρα Δασών στις 21 Μαρτίου, κόβει Βασιλόπιττα και κλείνει το Μάιο με κοπή τούρτας. Ο Σύλλογος έχει επίσης παρέμβει δημόσια με αρθρογραφία το 2018, για το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας στην Κύπρο, που αποκάλυψε διεθνής έρευνα.   

Πώς σας επηρεάζουν τα νέα δεδομένα του δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού;
Από τον εγκλεισμό δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην επηρεάστηκε ψυχολογικά, άλλο αν αρκετοί δεν μπορούν να το αντιληφθούν για τον εαυτό τους. Χωρίς δεύτερη σκέψη, εφαρμόσαμε εξ αρχής τις οδηγίες του Υπουργείου και έτσι θα συνεχίσουμε, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει περιορισμό στον αριθμό συμμετεχόντων. Βασικό μέτρο που εφαρμόζουμε είναι η καταγραφή κάθε συμμετέχοντα, ούτως ώστε να γνωρίζουμε τα μέλη μιας αλυσίδας, σε περίπτωση που άτομο που πεζοπόρησε με εμάς παρουσιάσει συμπτώματα covid-19.  

 Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στις πεζοπορίες σας; 
Οι Cyprus Strollers απευθύνονται σε αυτούς που επιθυμούν να:
• Γυμνάζονται το Σαββατοκυρίακο, πεζοπορώντας
• Ανακαλύψουν τις ομορφιές της Κυπριακής φύσης
• Γνωρίσουν νέα άτομα και να συνάψουν νέες φιλίες.

Οι πεζοπορίες είναι κατάλληλες για άτομα που έχουν καλή υγεία, καλή καρδιά και καλή φυσική κατάσταση. Οικογένειες με παιδιά και σκυλιά είναι ευπρόσδεκτες, αρκεί τα παιδιά να είναι 6 ετών και άνω.

Η συμμετοχή στους Cyprus Strollers είναι χωρίς χρέωση, έτσι πρόκειται για μια δραστηριότητα που ταιριάζει στις δυσκολίες των καιρών. Ενδιαφερόμενοι χωρίς αυτοκίνητο είναι εξ ίσου ευπρόσδεκτοι, αφού τα μέλη συναντώνται σε ένα σημείο στη Λευκωσία, από όπου οδηγούν προς την αφετηρία της εκάστοτε πεζοπορίας με γεμάτα αυτοκίνητα, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο σε καύσιμα και ρύπους.

Οι Cyprus Strollers δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο φιλικό κλίμα και τη φιλοξενία που προσφέρουν στα μέλη, πιστοί στο σύνθημα τους «Hiking made Pleasant», που βρίσκεται στο λογότυπο. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close