News , Guide

Σημαντική ανακοίνωση από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Κέντρων Διασκέδασης

Διάβασε την πιο κάτω

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020

Με την πιο κάτω επιστολή γνωστοποιούν ότι ο μοναδικός εκπρόσωπος των νόμιμων και αδειοδοτημένων Νυχτερινών Κέντρων Διασκέδασης (Δισκοθήκες – Μουσικοχορευτικά) είναι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ) μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Ιδρύθηκε πρόσφατα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ. ΣΥ. ΚΕ. Δ.). Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ. εκπροσωπεί 130 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 5000 εργαζόμενους με κύκλο εργασιών πέραν των €150εκ ευρώ. Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ έχει ενταχθεί στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομήχανων (ΟΕΒ).

Ο τομέας της νυκτερινής διασκέδασης είναι ένα ζωντανό και σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής και οικονομικής ζωής κάθε κοινωνίας. Προορισμοί όπως οι Μύκονος, Ίμπιζα, Μαϊάμι, και Χβάρ, χαρακτηρίζονται ως κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί λόγω του επιπέδου νυκτερινής ψυχαγωγίας που προσφέρουν. Μεγάλοι οικονομικοί και επενδυτικοί οργανισμοί ανταγωνίζονται για να επενδύσουν στις επιχειρήσεις αυτές και προωθούν τους προορισμούς αυτούς παγκοσμίως. Στον τόπο μας όχι μόνο μείναμε πίσω, αλλά καταδικάζουμε σε μαρασμό τις νόμιμες και αδειοδοτημένες επιχειρήσεις αφού η νομοθεσία μας επιτρέπει την άναρχη λειτουργία και ως κοινωνία δακτυλοδεικτούμε τον κλάδο ως κακόφημο.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ. όπως τονίζεται και στην ιδρυτική διακήρυξή του θα εργαστεί με συνέπεια και υπευθυνότητα για τον εξορθολογισμό της νομοθεσίας για την ίδρυση και λειτουργία των κέντρων αναψυχής με την εξάλειψη της άναρχης λειτουργίας, την εξάλειψη των στρεβλώσεων και συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η αναβάθμιση της νομοθεσίας με την εφαρμογή ξεκάθαρων, αυστηρών ρυθμίσεων και διαβαθμίσεων θα επιφέρει αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συνέπειας και θα εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στη κοινωνία και τον τουρισμό. Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ θα συνεργαστεί με το Υφυπουργείο Τουρισμού ώστε η νυκτερινή ζωή του νησιού να προβάλλετε στις τουριστικές καμπάνιες του Υφυπουργείου διεθνώς σαν αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Το Υφυπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να συμπεριλάβει τον κλάδο σε όλα τα σχέδια και κίνητρα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας ώστε να αναβαθμιστεί και να μπορεί να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές όπως όλη η τουριστική βιομηχανία.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ αποτελούν:
Βασιλείου Νίκος – Πρόεδρος
Κωνσταντινίδης Νικόλαος – Αντιπρόεδρος
Κκαφάς Ανδρέας – Γραμματέας
Μιλτιάδους Μίλτος – Ταμίας
Κοντόπουλος Γιώργος – Μέλος
Παπαπέτρου Αλέξης – Μέλος
Κόσσιφος Μάριος – Μέλος

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close