Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ζωντανή μουσική και μεζέδες στην Κοφίνου, για το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου

Το μαγαζί ετοιμάζει τον εσωτερικό του χώρο, που θα είναι έτοιμος να μας υποδεχθεί στις 28 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020

Το Φουρνιστό, το διάσημο πλέον ταβερνάκι της Κοφίνου, το οποίο μας υποδέχεται στην υπέροχη αυλή του... για όσο ο καιρός ακόμα το επιτρέπει, ετοιμάζει τον ανανεωμένο του εσωτερικό χώρο, ο οποίος ανακαινίζεται ώστε να μεγαλώσει και να εναρμονιστεί με τα δεδομένα της εποχής.

Ο εσωτερικός χώρος με το υπέροχο τζάκι που θα ζεσταίνει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα, θα είναι έτοιμος να σε φιλοξενήσει στις 28 Οκτωβρίου, οπότε η ταβέρνα θα λειτουργήσει το μεσημέρι. 

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, το ταβερνάκι Το Φουρνιστό θα σε περιμένει με ζωντανή μουσική και νόστιμους μεζέδες. Εδώ λοιπόν θα αναβιώσουμε παλιές καλές στιγμές με ποιοτική μουσική.

Το μουσικό μας ταξίδι θα αναλάβουν ο κ. Γρηγόρη Γεωργίου μαζί με τον κ. Ντίνο Κωνσταντίνου, οι οποίοι έχοντας πάνω από 30 χρόνια στο χώρο της μουσικής, θα φροντίσουν να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές διασκέδασης. 

Όσον αφορά στο φαγητό, στο τραπέζι θα φτάσουν μεζεδάκια, φτιαγμένα με αγάπη και με φρέσκα υλικά, όπως πάντοτε άλλωστε, όπως και οφτό κλέφτικο, το οποίο θα μπει στον φούρνο από το βράδυ της Τρίτης, για να σερβιριστεί ζεστό και λαχταριστό.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το χώρο όπου θα καθίσεις: στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος έχει υποστεί ανακαίνιση, φέρνοντας έναν μοναδικό αέρα ανανέωσης ή στον εξωτερικό και συγκεκριμένα στην στεγασμένη, πλαϊνή αυλή που θα είναι στη διάθεσή σου για να σε φιλοξενήσει; 

Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί σας την 28η Οκτωβρίου. Κάνετε κρατήσεις από σήμερα κιόλας, καθώς η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μέρη για να φας παραδοσιακά. Το επιβεβαιώνει εξάλλου και η υποψηφιότητά του στα φετινά Cyprus Eating Awards 2020 στην κατηγορία Ταβέρνα. 

Μια οικογενειακή επιχείρηση, με ιστορία χρόνων, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται σήμερα η δεύτερη γενιά. Τα τέσσερα παιδιά του Πανίκκου και της Μάρως, οι οποίοι συνεχίζουν µια πολυετή παράδοση, µε το ψήσιμο του οφτού κλέφτικου να παραµένει… τέχνη! 

Με ιστορία και παράδοση
Πριν από περισσότερα από 40 χρόνια ο πατέρας της οικογένειας Πανίκκος Χαπέσιης μαζί με τη μητέρα Μάρω άνοιξαν για πρώτη φορά το εστιατόριο “Καντάρα”. Σέρβιραν αποκλειστικά Οφτό Κλέφτικο και κάποια εδέσματα από το χωριό του πατέρα, τον Άγιο Αμβρόσιο. Όπως όλοι οι πρόσφυγες έτσι και ο πατέρας προσπαθούσε να αναδείξει τα παραδοσιακά εδέσματα του χωριού του, να κρατήσει την παράδοση με όποιο τρόπο μπορούσε για να θυμάται για πάντα τον Αγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας.

Από την άλλη, τα παιδιά του μεγάλωσαν εκεί, μέσα στις παραδόσεις, μέσα στο εστιατόριο, μέσα στον κόσμο. Ο καθένας τους, αν και στράφηκε αρχικά σε άλλα επαγγέλματα και άλλα ακαδημαϊκά αντικείμενα, πάντοτε ήθελαν να εξελίξουν την πρώτη τους αγάπη. Έτσι ίδρυσαν και την εταιρεία Food4You. Το 4 υποδεικνύει πόσα αδέλφια είναι.

Τώρα, όμως, είναι η ώρα να μοιραστούν με όλους εμάς τις γεύσεις από τον Άγιο Αμβρόσιο αλλά και το μεράκι του πατέρα τους για το Οφτό. Φυσικά όμως όπως λέει, όσο ζει θα φτιάχνει Οφτό για τον κόσμο, ακόμη και στις δεξιώσεις που αναλαμβάνει η Food4You, όταν υπάρχει Οφτό στο μενού, δεν πρόκειται να αφήσει κάποιον άλλον να το φτιάξει.

Όπως και τώρα στο Φουρνιστό, μαζί με την μητέρα της οικογένειας, που για πάντα ήταν και είναι στο πλευρό του, μαζί θα προσφέρουν ασταμάτητα τις γεύσεις του Αγίου Αμβροσίου.

Ό,τι σερβίρεται, φτιάχνεται επιτόπου
Παρόλα αυτά στον υπέροχο κήπο που έφτιαξαν στην Κοφίνου, δεν σερβίρεται μόνο οφτό αλλά και παραδοσιακά πιάτα της κυπριακής κουζίνας (όπως τταβάς, μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια, κολοκάσι, μανιτάρια, αγρέλια κ.ά.), σε έναν διαφορετικό μεζέ, που θα αλλάζει κάθε μέρα! Στο μενού ωστόσο θα βρεις και vegan πιάτα, για όσους ακολουθούν έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής. Σ' αυτά πρόσθεσε και το γεγονός ότι τα λαχανικά και τα ζαρζαβατικά είναι δικής τους παραγωγής, όπως και το γιαούρτι, τα αβγά, αλλά και τα χρυσόμηλα που θα σε κεράσουν στο τέλος, μαζί με το γλυκό.

Ο πατέρας από πολύ νωρίς το πρωί ξεκινά τις διαδικασίες για το κλέφτικο. Διαλέγει τα πιο ζουμερά κομμάτια στο κρέας και βάζει όλη του την τέχνη στο "πύρωμα" του φούρνου. Έτσι το περίφημο κλέφτικο σιγοψήνεται χωρίς επιπλέον αρωματικά και μόνο με την αγνότητα του ποιοτικού κρέατος. Η μυρωδιά των ξύλων και η κατάλληλη θερμοκρασία φέρνει το αποτέλεσμα αυτού του ξεχωριστού εδέσματος. Εξ ου και οι λάτρεις του οφτού μπορούν να καταλάβουν αμέσως την αγνότητα στη γεύση.

Στο Φουρνιστό όλη η οικογένεια αναλαμβάνει και κάτι. Έτσι γίνεται και με τα περιβόητα ψευτοκούπεπα που ετοιμάζει η μαμά Μάρω, το ψωμί με το προζύμι της γιαγιάς, το χαλλούμι της θείας Ελένης, το γιαούρτι του ξαδελφου Διονύση και φυσικά το μάζεμα των λαχανικών και των φρούτων από το περιβόλι του πατέρα. Ακόμα, μπορείς να βρεις φρέσκους ανθούς γεμιστούς με τυρί, τους οποίους τους μαζεύουν από νωρίς το πρωί τα αδέλφια της οικογένειας. Φτιάχνονται μέσα σε "σιηλάρι" όπως λέγεται, που είναι το αλεύρι με το νερό. Στη συνέχεια ψήνονται μέσα σε καυτό λάδι. Σερβίρονται ζεστοί και ταιριάζουν τέλεια με γιαούρτι. Εδώ θα φας και παραδοσιακές κυπριακές κούπες φτιαγμένες από τη θεία Άννα. 

Για γλυκό, θα σε κεράσουν πίττα της σάτζιης, φτιαγμένη με έναν ιδιαίτερο τρόπο, και φυσικά χρυσόμηλα από την αυλή τους, που φύτεψε ο πατέρας της οικογένειας, μίας και ήταν το παραδοσιακό γλυκό του Αγίου Αμβροσίου. 

Το Φουρνιστό
(99837957, 97632345, 77776181) Κερύνειας 1, Κοφίνου, επ. Λάρνακας.
Aνοικτό Παρ-Σ 19.00-23.00 & Κ 12.00-16.00.
Websitehttps://www.food4you.com.cy/to-fournisto/
Facebookhttps://www.facebook.com/Fournistobyfood4you/
Instagramhttps://instagram.com/fournisto_by_food4you?igshid=1ijircexl0593 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close