Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτές είναι οι φετινές Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2019

Οι βραβευμένες Γυναίκες της Χρονιάς 2019

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2020

Η Madame Figaro εδώ και 15 χρόνια επιβραβεύει τις γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο, που έδωσαν ελπίδα, που τόλμησαν και πέτυχαν, που έγιναν πηγή έμπνευσης και άνοιξαν δρόμους. Η τελετή βράβευσης των Madame Figaro Γυναικών της Χρονιάς 2019, που παρουσίασε η Estée Lauder, πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2020 στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς στη Λευκωσία και μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ. 

Παρουσιαστής της ξεχωριστής βραδιάς ήταν ο ένας και μοναδικός Σάκης Ρουβάς, ο οποίος εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

Η βραδιά των απονομών ξεκίνησε με την ταλαντούχα σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι «Η σωτηρία της ψυχής» σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα με την αισθαντική φωνή της.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέλαβε ο καλύτερος ερωτικός τραγουδιστής της γενιάς του Γιάννης Πλούταρχος, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση επί σκηνής, ερμήνευσε το καινούριο του τραγούδι «Περνάς καλά» που πρώτη φορά παρουσιάζεται ζωντανά στην Κύπρο. Στη δεύτερη του εμφάνιση παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Πουλόπουλο προκαλώντας συγκίνηση ερμηνεύοντας τα τραγούδια «Όλα δικά σου», «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου» και «Μια νύχτα σ’ έκλεψε». Η τελετή των Βραβεύσεων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2019 ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο Γιάννης Πλούταρχος εμφανίστηκε ξανά στη σκηνή και έκανε το grand finale ερμηνεύοντας τις διαχρονικές του επιτυχίες «Καμιά δε μοιάζει με σένα μάτια μου», «Αχ κορίτσι μου» και «Πόσο φοβάμαι». 

Οι αναγνώστες της Madame Figaro ήταν οι μοναδικοί και απόλυτοι κριτές καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας για την ανάδειξη των Γυναικών της Χρονιάς. Συγκεκριμένα 33.492 αναγνώστες ψήφισαν και ανέδειξαν τις Γυναίκες της Χρονιάς 2019. Η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του Intercollege.

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ 
45 υποψήφιες σε 9 κατηγορίες:
Fashion Designer, Μουσικός, Ηθοποιός, Δημιουργός, Dove Αθλήτρια, Eπιστήμονας/Ακαδημαϊκός, CYTA Επαγγελματίας /Επιχειρηματίας, ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία της Χρονιάς. 

Επίσης, δόθηκαν τρία τιμητικά βραβεία: το βραβείο Συνολικής Προσφοράς, το Πρωτείο Ζωής εις Μνήμην Άντη Χατζηκωστή, το οποίο είναι αφιερωμένο στον εμπνευστή αυτού του θεσμού και το Editor’s Choice, που απονέμεται κάθε χρόνο από την ομάδα της Madame Figaro.

Φέτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων, που ανήλθαν στις €5.040, δόθηκαν στη Δρ Πόπη Κανάρη, η οποία βραβεύτηκε στην κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και θα διαθέσει το χρηματικό ποσό στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα του ΔΣ του οποίου προεδρεύει.

Οι βραβευμένες Γυναίκες της Χρονιάς 2019

ΗΘΟΠΟΙΟΣ – Αντωνία Χαραλάμπους
Το βραβείο απένειμε η παρουσιάστρια του Alpha Κύπρου Χριστιάνα Αριστοτέλους. 

DOVE AΘΛΗΤΡΙΑ – Ελένη Αρτυματά
Το βραβείο απένειμε η Διευθύντρια Ειδήσεων Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Πέτρα Αργυρού, και η περσινή βραβευμένη στην κατηγορία Dove Αθλήτρια, Διαμάντω Ευριπίδου.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ – Δρ Χριστίνα Γεωργίου
Το βραβείο απένειμε ο ερμηνευτής Γιάννης Πλούταρχος.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΖΩΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΑΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ - Το βραβείο απονεμήθηκε σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου που βρέθηκαν και βρίσκονται μπροστά στη μάχη κατά της Πανδημίας του Covid-19. 
Το βραβείο απένειμε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης. 

Εκπροσωπώντας όλες τις γυναίκες της Κύπρου που δίνουν τη μάχη της πανδημίας ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο οι κυρίες Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ Αμαλία Χατζηγιάννη MD. PhD Καρδιολόγος, Ιατρική Διευθύντρια Νοσοκομείου Αμμοχώστου και Επιστημονική Διευθύντρια Περιφέρειας Λάρνακας Αμμοχώστου, Χριστίνα Χριστοδούλου,
Διευθύντρια του Τμήματος Μοριακής Ιολογίας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, Μαρία Φωκά Νοσηλεύτρια Κλινική Εκπαιδεύτρια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας, Ριάνα Κωνσταντίνου Προϊστάμενη Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ειρήνη Χριστάκη Παθολόγος Λοιμωξιολόγος, Λέκτορας Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και Έρικα Θεοφανίδη Εθελόντρια Πρώτης Γραμμής

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – Δρ Μαριάννα Προκόπη Δημητριάδη
Το βραβείο απένειμαν η Ειρήνη Γρηγορίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Τράπεζας Κύπρου και ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Καινοτομίας. 

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ EDITOR’S CHOICE – Χάρις Επαμεινώνδα
Το βραβείο απένειμαν η Βαρβάρα Γεωργιάδου, Αρχισυντάκτρια Madame Figaro Κύπρου και ο Αντρέας Δημητρόπουλος Παρουσιαστής του ΣΙΓΜΑ & Ραδιοφωνικός Παραγωγός του Ράδιο Πρώτο. 

FASHION DESIGNER – Έφη Παπαϊωάννου
Το βραβείο απένειμαν ο Γιάννης Καρούσος, Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η παρουσιάστρια Κατερίνα Στικούδη.

ΟΠΑΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ – Δρ Πόπη Κανάρη 
Το βραβείο απένειμαν ο Χρύσανθος Τσουρούλλης, Διευθύνων Σύμβουλος Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, και ο Ισίδωρος Μακρίδης μέλος Δ.Σ της ΟΠΑΠ Κύπρου. 

CYTA ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – Δήμητρα Καλογήρου
Το βραβείο απένειμαν η Μαρία Δάμαλου Χατζηγεωργίου, Διευθύντρια CYTA Business, και ο Χαράλαμπος Πετρίδης, Υπουργός Άμυνας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ/ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ - Δρ Δέσπω Φάττα Κάσινου
Το βραβείο απένειμαν ο Αγάπιος Παπαϊωάννου, Marketing Manager Estée Lauder Κύπρου, και η Αλίκη Χρυσοχού, ερμηνεύτρια.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ – Λία Χαράκη
Το βραβείο απένειμε η Έμιλυ Γιολίτη, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ – Πίτσα Σπυριδάκι
Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Φωτεινή Παπαδοπούλου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες, που στηρίζουν τον θεσμό των Βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2019.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: ESTÉE LAUDER
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: CYTA BUSINESS 
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: DOVE
ΧΟΡΗΓΟΙ: BEAUTY LINE, UNICARS AUDI, OCCHIO CATERING, IPANEMA ESPRESSO 
ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: THE LANDMARK NICOSIA
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ INTERCOLLEGE
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: LANDAS COLOUR, SPS SECURITY, PROPER, Κρασί PELEANO, SPLENDID FLORAL & EVENTS, EVENT LIGHTING DESIGN και SOLOMOU GARDEN CENTRE, SIXT, CITO,     Νερό PERIC, MINDY- MORK, SOLDOUT TICKETS.
Η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του INTERCOLLEGE.

Ευχαριστούμε επίσης: 
Τον Senior Make up Artist των καταστημάτων BEAUTY LINE, ΜΙΧΑΛΗ ΟΡΦΑΝΙΔΗ και την ομάδα του, που επιμελήθηκαν το μακιγιάζ με προϊόντα ESTÉE LAUDER.

Τη σχεδιάστρια ΕΦΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Τον hairstylist ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΓΚΑ 

Την εταιρεία EVAGGELISMOS MUSIC STORE

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close