Μουσική , Συναυλίες & Events

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έρχεται

Ο τραγουδοποιός από τ’ Ανώγεια της Κρήτης, θα παρουσιάσει σε 2 συναυλίες στην Κύπρο τραγούδια αφιερωμένα στην αγάπη

Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2020

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έρχεται για να μας παρασύρει στην μαγεία των λυρικών μελωδιών και των ιστοριών του. Ο τραγουδοποιός από τ’ Ανώγεια της Κρήτης, θα παρουσιάσει στο Θέατρο Ριάλτο ένα πρόγραμμα με παλιά και νέα τραγούδια αφιερωμένο στο «χρώμα της αγάπης».

Με τον δικό του μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο, ο Λουδοβίκος θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια που στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά, θα ψιθυρίσει αλήθειες που μοιάζουν σαν παραμύθια, θα σκαρώσει στίχους και θα μας χαρίσει απλόχερα σκέψεις και συναισθήματα που δίνουν νόημα στη ζωή. Λυρικά, χαμηλόφωνα και ουσιαστικά. 

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων επιμένει να είναι ένας σύγχρονος παραμυθάς. Σύγχρονος όμως είναι με την έννοια πως δρα επί των ημερών μας. Διαφορετικά, τα υλικά του, που είναι κυρίως ο λόγος και δευτερευόντως η μουσική, έλκουν την καταγωγή τους από εποχές αρκετά παλιότερες...

Κιθάρα ο Αντώνης Μυτακίδης. 

Ο Λουδοβίκος γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης, ένα ορεινό χωριό που αγαλλιάζει ο Ψηλορείτης. Εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 1985 με το δίσκο «Μοιρολόγια», ως ένας από τους πολλούς ταλαντούχους νέους που ανέδειξε ο Μάνος Χατζιδάκις. Όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει αποφοίτησε από την ‘Ανώτατή Μουσική Σχολή Ανωγείων’, αφού δεν είναι λίγοι οι γνωστοί τραγουδοποιοί και οργανοπαίχτες που κατάγονται από τον τόπο τούτο. Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γιώργου Δραμουντάνη προήλθε από τα ονόματα της μητέρας και του αδελφού του. Γνωστοί "πειραχτάρηδες" οι Ανωγειανοί έδιναν στον καθένα κι από ένα παρατσούκλι. Του αδελφού του Λουδοβίκου έτυχε το Λουδονίκος (ο Νίκος της Λουλουδιάς). Άρεσε στο Χατζιδάκι, ο οποίος συνήθιζε να προσθέτει και την καταγωγή, και προέκυψε το «Λουδοβίκος των Ανωγείων». 

Ο ίδιος ο Λουδοβίκος κάπως έτσι περιγράφει με συντομία τη ζωή του: «Γεννήθηκα στην Κρήτη σ’ ένα χωριό του Ψηλορείτη, τ’ Ανώγεια. Τον χειμώνα τον θυμάμαι πάντα λευκό. Θάλασσα είδα πρώτη φορά στα έντεκά μου χρόνια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω ζωγράφος και το πέτυχα με τον καλύτερο τρόπο: μπήκα στην Α.Σ.Ο.Ε. Το 1979 γνωρίζομαι με το Μάνο Χατζιδάκι στα Ανώγεια. Ένα βράδυ με άκουσε να τραγουδώ παίζοντας το μαντολίνο με μια παρέα φίλους. Την άλλη μέρα με κάλεσε και μου έδωσε το τηλέφωνό του, με το «Χατζιδάκις» γραμμένο με δύο γιώτα. Τον ρώτησα γιατί με γιώτα και μου είπε ότι τα ήτα τον παχαίνουν. Εκείνος μου έδειξε το δρόμο πώς να κάνω ζωγραφική γράφοντας τραγούδια, από τότε μέχρι σήμερα...».

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, με τη συνοδεία του μελωδικού μαντολίνου και την αισθαντική φωνή του, χρόνια τώρα ταξιδεύει τους φίλους του μακριά απ' την εξαντλητική καθημερινότητα, περισσότερο ψιθυρίζοντας παρά τραγουδώντας. Ιστορίες και παραμύθια από στίχους που δεν προσπαθούν να κραυγάσουν, μα να παίξουν στις πιο λεπτές ισορροπίες των αισθημάτων.

Οδηγίες προς θεατές 
Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του Covid 19, παρακαλείται το κοινό όπως προαγοράζει τα εισιτήρια του. Το ταμείο θα είναι ανοικτό Δευτέρα - Παρασκευή 10-15:00 και δύο ώρες πριν από κάθε παράσταση για την επίλυση προβλημάτων. 

Το κοινό πρέπει να προσέρχεται έγκαιρα στο θέατρο, να κρατεί τις αποστάσεις ασφαλείας και να φέρει μάσκα κατά την είσοδο, έξοδο και διακίνηση του εντός του Θεάτρου  

Διάρκεια: 90’

>> Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 20:30. Είσοδος: € 15 /10. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45. E-ticket: rialto.com.cy,  Rialto Theatre App

>> Η Συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 24 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, η ώρα 20.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close