Shopping , News

Black Friday 2020: Πότε «πέφτει» η γιορτή των μεγάλων εκπτώσεων

Κοντός ψαλμός για τη Black Friday 2020 - Ακολουθεί και η Cyber Monday

Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2020

Η Black Friday ή Μαύρη Παρασκευή, είναι γιορτή που κατέφτασε σε Κύπρο και Ελλάδα από την Αμερική, όπου και γιορτάζεται την επομένη των Ευχαριστιών και, όπως κάθε Παρασκευή, κάθε χρόνο πέφτει σε άλλη ημερομηνία!

Ο θεσμός της Black Friday, κατά τον οποίο τα καταστήματα που συμμετέχουν, διαφημίζουν και προωθούν επιλεγμένα προϊόντα σε (εξαιρετικά) δελεαστικές προσφορές για περιορισμένο αριθμό ημερών, αντιμετωπίζεται από πολλούς καταναλωτές ως ευκαιρία για αγορές, αλλά και για πολλούς επιχειρηματίες, ως καλή ευκαιρία για πωλήσεις.

Με την αγορά, λοιπόν, να έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, οι φετινές «Black Friday 2020» και «Cyber Monday 2020» μοιάζουν ως σημαντικές «ενέσεις» για την τόνωσή της, αφού πολλά προϊόντα αναμένεται να πωληθούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τις συγκεκριμένες ημέρες.

Black Friday 2020: Πότε ξεκίνησε ο θεσμός της «Μαύρης Παρασκευής»;

Η «Black Friday 2020» ή «Μαύρη Παρασκευή» στα ελληνικά, άρχισε στις ΗΠΑ και, λόγω της επιτυχίας που γνώρισε, υιοθετήθηκε και από άλλα κράτη, αν και στη χώρα μας έφτασε πριν από λίγα χρόνια και από τότε εφαρμόζεται κάθε χρόνο, με τα καταστήματα τεχνολογίας να προσφέρουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις τη συγκεκριμένη ημέρα.

Η Αμερικάνικη παράδοση της Black Friday, ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών -το Thanksgiving, ναι αυτό με τις γαλοπούλες- και σηματοδοτεί επί της ουσίας την αρχή της εορταστικής εμπορικής περιόδου των Χριστουγέννων.
Έτσι, λοιπόν, είθισται η «Black Friday» στις ΗΠΑ να πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες (Thanksgiving) και, φέτος, αναμένεται να «πέσει» στις 27 Νοεμβρίου 2020.

Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα η φετινή «Black Friday 2020» όσον αφορά στην δική μας αγορά, αν και οι αλυσίδες καταστημάτων έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για τη συγκεκριμένη ημέρα στη σκιά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Μετά την Black Friday 2020, έρχεται και η «Cyber Monday 2020»
Οι εντυπωσιακές εκπτώσεις της Black Friday 2020 στα προϊόντα, αναμένεται να διαρκέσουν έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020, καθώς τότε προγραμματίζεται η φετινή «Cyber Monday 2020», τουλάχιστον στις ΗΠΑ μιας και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα για την ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι ως «Cyber Monday» ορίζεται η Δευτέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ και αφορά σε πωλήσεις προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μέσω διαδικτύου.

Με πληροφορίες από neolaia.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close