News , Guide

Κλειστοί δρόμοι για την στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν βγεις στο δρόμο

Δημοσιεύτηκε στις 01 Οκτωβρίου 2020

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι την 1η Οκτωβρίου 2020, λόγω της Στρατιωτικής Παρέλασης για την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11π.μ., στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ στο Στρόβολο, θα κλείσουν προσωρινά για την τροχαία κίνηση οι ακόλουθοι δρόμοι: 
 
-Το τμήμα της Λεωφόρου Ιωσήφ Χ΄Ιωσήφ, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, μέχρι τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας, μεταξύ των ωρών 07:00 – 13:30.  
-Το τμήμα της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, από τον κυκλικό κόμβο Τσερίου, μέχρι τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο  Ιωσήφ Χ΄ Ιωσήφ, μεταξύ των ωρών 05:30 –13:00.
-Το τμήμα της οδού Δημήτρη Βικέλα, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο  Σπύρου Κυπριανού, μέχρι τον μικρό κυκλικό κόμβο με τη λεωφόρο Ανεξαρτησίας (ΓΣΠ), μεταξύ των ωρών 05:30 – 13:00.
-Το τμήμα της οδού Περικλεούς, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ΄ Ιωσήφ, μέχρι τη συμβολή με την οδό Γιαννιτσών, μεταξύ των ωρών 09:00 – 13:00.
-Το τμήμα της Λεωφόρου Σταυρού από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ, μέχρι τη συμβολή με την οδό Γιαννιτσών, μεταξύ των ωρών 09:00-13:30.
 
Επίσης από η ώρα 09:00 μέχρι τις 13:30, θα αποκοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, στο τμήμα της Λεωφόρου Αθαλάσσας, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ΄ Ιωσήφ, μέχρι τη συμβολή με τη Λεωφόρο Λεμεσού, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποχώρηση όλων των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση. 
 
Προτρέπονται οι οδηγοί κατά τη διάρκεια των πιο πάνω αποκοπών να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών. 
 
Να σημειωθεί ότι, φέτος λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, η παρέλαση θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κοινού. 

Για την παρέλαση
Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών της 60ής επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην καθιερωμένη παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. επί της Λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα γίνει η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθούν ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Συλλούρης πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Εκ μέρους της Ιταλίας θα παρευρεθεί ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Enzo Vecciarelli και εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Διοικητής των Γαλλικών Δυνάμεων στη Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα Αντιναύαρχος Laurent Isnard.

Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης πρέσβεις και ακόλουθοι άμυνας ξένων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, η φετινή στρατιωτική παρέλαση, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία μόνο των επίσημων προσκεκλημένων και θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close