8-14 October 2020
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

The Trial of the Chicago 7

Το πολιτικό θρίλερ του Aaron Sorkin βασισμένο στα αληθινά γεγονότα του 1968

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Σεναρίου (' The Social Network ') Aaron Sorkin, είναι ένα ακόμα καυστικό πολιτικό θρίλερ από τον μάστερ του είδους, με ένα all-star cast. 

To 'The Trial of the Chicago 7', αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα του 1968, όπου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις στους δρόμους για όσα συνέβαιναν στο Βιετνάμ πήραν μεγάλες διαστάσεις και η κυβέρνηση του Lyndon B. Johnson έδωσε το σήμα για πλήρη καταστολή - κάτι που τις μεταμόρφωσε σε εξέγερση. Επί πέντε μέρες και πέντε νύχτες, το Σικάγο καιγόταν.

Οι οργανωτές της διαδήλωσης – συμπεριλαμβανομένων των  Abbie Hoffman (Sacha Baron Cohen), Jerry Rubin (Jeremy Strong), Tom Hayden (Eddie Redmayne) και Bobby Seale (Yahya Abdul-Mateen II) – κατηγορήθηκαν πως συνωμότησαν και υποκίνησαν την εξέγερση, και η δίκη που ακολούθησε είναι μία από τις πιο διαβόητες στην ιστορία.

Η ιδέα για τη  'The Trial of the Chicago 7' ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια όταν ο Steven Spielberg κάλεσε στο σπίτι του τον Aaron Sorkin με σκοπό να μιλήσουν για ένα project που είχε στο νου του ο πρώτος για να γράψει ο δεύτερος. Μόλις ο Sorkin άκουσε την ιδέα αυτή, είπε αμέσως στον Spielberg να τον υπολογίζει στο γράψιμο του σεναρίου. Ο Sorkin δεν άργησε να ξεκινήσει τη δική του έρευνα για τη διαβόητη αυτή συνομωσία.

Το 2007, ο Sorkin έστειλε ένα draft του σεναρίου στον Spielberg και τη DreamWorks, όμως η απεργία του Σωματείου των Σεναριογράφων την επόμενη μέρα στάθηκε εμπόδιο σε αυτό, όπως επίσης και οι δεσμεύσεις τους σε άλλα project ανέβαλλαν τα σχέδια του. 

Το 2017, ο Sorkin έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία "Molly's Game" και κέρδισε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς. Ο Sorkin κατάφερε να πείσει, μεταξύ άλλων, και τον Spielberg πως μπορεί να αναλάβει πια ο ίδιος τη σκηνοθεσία της ταινίας.

 

 

Καθ 19.30

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close