Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 εστιατόρια και ταβέρνες (εντός και εκτός Λευκωσίας) για να φας την 1η Οκτωβρίου

Για εσένα που το άφησες για τελευταία στιγμή, ακολουθούν προτάσεις που θα κάνουν την αυριανή σου έξοδο για φαγητό, αξέχαστη!

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Έμειναν μόνο λίγες ώρες για την αργία της 1ης Οκτωβρίου, αλλά εσύ δεν έχεις κανονίσει ακόμη τίποτα για την αυριανή έξοδό σου; 

Το Check In Cyprus σου παρουσιάζει πέντε εστιατόρια σε όμορφους προορισμούς, που θα μείνουν ανοιχτά κατά την αυριανή επέτειο, θα σου σερβίρουν εκλεκτούς μεζέδες, προσεγμένα πιάτα και ζεστή φιλοξενία.

Κάποια μάλιστα θα έχουν και ζωντανή μουσική! 

Σταυρός της Ασίνου
Γιατί να μην περάσεις την αυριανή ημέρα στο Νικητάρι; Βόλτες στη φύση και φαγητό στην ταβέρνα «Σταυρός της Ασίνου», που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Ασίνου. Ταβέρνα με 40 χρόνια παράδοσης, προσφέρει κλασική κυπριακή κουζίνα αλλά και πιο μοντέρνες γεύσεις, ενώ υπάρχουν και επιλογές για vegetarian. To μεσημέρι της Πέμπτης 1η Οκτωβρίου, θα υπάρχει ζωντανή μουσική στην όμορφη αυλή της ταβέρνας.
(99352500, 99440330)  Παναγία Ασίνου, επ. Λευκωσίας.

 

Το Πατρικό 
Η δημιουργική ταβέρνα "Το Πατρικόν" στην Τερσεφάνου τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως το εστιατόριο που αναδεικνύει την κυπριακή κουζίνα και τα προϊόντας της με ένα απόλυτα δημιουργικό τρόπο. Το ταλέντο, η φαντασία αλλά και η αγάπη του Κυριάκου Φώκου μας εκπλήσσει συνεχώς με τις πρωτότυπες και δημιουργικές συνταγές του που παντρεύουν την παράδοση με το σήμερα και τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις με πιο μοντέρνες πινελιές. Εξαιρετική ποιότητα υλικών και πιάτα που θα εντυπωσιάσουν. Τα δυο αδέρφια που διατηρούν την ταβέρνα, αγαπούν τις κυπριακές γεύσεις και πειραματίζονται, συνδυάζοντας το παραδοσιακό στοιχείο με σύγχρονες μεθόδους μαγειρικής. Κλείσε τραπέζι στην όμορφη, πλακόστρωτη αυλή του. 
(24424831) Οδός Διονύσιου Σολωμού, Χωριό Τερσεφάνου.

Μαγιοπούλα Wine & Dine
Η Μαγιοπούλα προσφέρεται για όσους επιθυμούν πιο elegant επιλογές φαγητού την αυριανή ημέρα. Ατμοσφαιρικός χώρος και προσεγμένη διακόσμηση, σου προσφέρει επιλογές από διάφορες κουζίνες. Κρέας, ψάρι, όστρακα, pasta, healthy και vegetarian επιλογές, πληθώρα ορεκτικών τα οποία μην παραλείψεις να συνδυάσεις με μια από τις 13 ετικέτες κρασιού του Οινοποιείου Οίνου Γη- Κτήμα Βασιλειάδη, που υπάρχουν στο εστιατόριο. 
(22665577) Παντελή Κατελάρη 16, Λευκωσία. Ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ. 

Γευσηκλέους 62
Το όνομα προέκυψε προφανώς από λογοπαίγνιο με την οδό στην οποία βρίσκεται η όμορφη ταβέρνα στον Στρόβολο, που σου προσφέρει την γνωστή κυπριακή φιλοξενία και κουζίνα στην ευρύχωρη σάλα του. Παραδοσιακά φαγητά, μεζέδες και διάφορα εδέσματα, μαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο της ταβέρνας. Κουπέπια, μακαρόνια του φούρνου, μουσακά, στιφάδο, αφέλεια , όπως τα έμαθες από τη γιαγιά σου και φυσικά μπριζόλα , κοτόπουλο και ο «μεζές του άρχοντα» που συνδυάζει διάφορα πιατάκια από σχάρα και μαγειρευτά, με φρέσκα πρώτη ύλη της κυπριακής γης. Κάνε κράτηση για τη μεσημεριανή σου έξοδο την 1η του Οκτώβρη, αφού το βράδυ το κατάστημα θα είναι κλειστό. 
(70 001980) Περικλέους 62, Στρόβολος, Λευκωσία.

Οι Μαγείρισσες 
Η Αντρούλλα και η Μαρία είναι οι Μαγείρισσες της Λακατάμιας και σε περιμένουν την αργία της 1η Οκτωβρίου, μεσημέρι και βράδυ. Το λευκό περιβάλλον θα σε ξεκουράσει κι εσύ δε θα έχεις τι να πρωτοδιαλέξεις από τις παραδοσιακές συνταγές τους, που δύσκολα θα βρεις αλλού: πομπάρι,  τταβάς, Οι «πατάτες Μαγειρισσών», πούλλες, μυρωδάτοι κεφτέδες, κρασάτα λουκάνικα, χωριάτικο χαλούμι, αρνίσια παϊδάκια, σουβλάκια, σεφταλιές, κοτόπουλο σχάρας και μια περιποιημένη χορτοφαγική πιατέλα με διάφορες νοστιμιές, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα τους που θα σε κάνουν να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.
(22381822, 99433556) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 110, Λακατάμια, Λευκωσία.

Το Παντοπωλείο-Καλή Όρεξη
Από τα κλασικά μαγαζιά για καλό φαγητό στη Λευκωσία το οποίο βρίσκεται (μετακόμισε εδώ και μερικά χρόνια) σε ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό χώρο σε μία άλλη γειτονιά της πρωτεύουσας στην οδό Μετοχίου στο κέντρο της πόλης. Το Παντοπωλείο σερβίρει δημιουργική ελληνική κουζίνα αλλά και προσθήκες από την κυπριακή πάντα με ποιότητα και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Ένας χώρος πανέμορφος, φωτεινός που ανανεώνει συχνά το μενού με το κάθε πιάτο να αποτελεί γευστική έκπληξη.
(99075151) Μετοχίου 38.

Μπέμπα
Τα μεσημέρια στην Μπέμπα αποκτούν άλλη αξία, κι αυτό θα συμβεί και την 1η Οκτωβρίου. Το φαγητό είναι πεντανόστιμο, το προσωπικό είναι άψογο, ο ιδιοκτήτης (ο Θωμάς Μπέκας) αξιαγάπητος, ο χώρος όμορφος και η ατμόσφαιρα τόσο ωραία όπου όλα μαζί συνωμοτούν στο να σε κάνουν να μη θες να φύγεις. Στο μενού του θα βρεις ελληνικές και κυπριακές συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν, ενώ καθημερινά προσφέρονται και διαφορετικά πιάτα ημέρας.
(22252626) Πινδάρου 2, Λευκωσία. 

Αιγαίον
Χρώματα, αρώματα και γεύσεις από τη Μεσόγειο σε ιδιαίτερους συνδυασμούς προσφέρει το εστιατόριο Αιγαίον στην καρδιά της Λευκωσίας, και την 1η Οκτωβρίου (το μεσημέρι). Ανανεωμένο, με υπέροχη αυλή και πιάτα προσεγμένα, προσκαλεί όποιον περάσει το κατώφλι του να καθίσει στα τραπέζια του, να τσουγκρίσει το ποτήρι του στην υγειά της παρέας και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία εστίασης.
(22253030) Έκτορος 40, Λευκωσία.

Mouson Bar & Restaurant 
To Mouson Bar & Restaurant προσφέρει απολαυστικές γεύσεις καθώς και δροσιστικά signature cocktails στον ανανεωμένο, πανέμορφο καλοκαιρινό εξωτερικό του χώρο στο κέντρο της Λευκωσίας. Η δράση την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσεει από 10.00 για νόστιμο brunch, το οποίο θα σερβίρεται μέχρι και τις 16.00. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα κυρίως πιάτα του μενού, το οποίο θα απολαύσεις παρέα με κοκτέιλ και καλή μουσική.
(22664444) Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία. 

Ουζομεζεδοπωλείο Το Ελληνικό
Ένας πολύ όμορφος χώρος στην Έγκωμη με πολύ καλή ελληνική κουζίνα. Το αγαπημένο στέκι της Λευκωσία σου προσφέρει μία μοναδική ποικιλία από εκπληκτικά πιατάκια της ελληνικής κουζίνας. Μικρά πιατάκια, μεγάλες απολαύσεις σε ένα φωτεινό χώρο ιδανικό για παρέες.
(77778300) Αχαιών 1, Έγκωμη.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close