31 October 2020
Μουσική , Συναυλίες & Events

Η κλασική μουσική συναντά την jazz σε μία ιδιαίτερη συναυλία

Μια ιδιαίτερη συναυλία ετοιμάζεται για τις 31 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μουσικόραμα διοργανώνει μια ιδιαίτερη συναυλία όπου η κλασική μουσική θα συναντήσει την jazz!

Ο βιρτουόζος βιολιστής Ζήσιμος Φλώρεντς Σουλκούκης συναντά τον διακεκριμένο Μαέστρο και πιανίστα Γιάννη Χατζηλοΐζου σε μια μοναδική συναυλία “Classical meets Jazz” το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στις 20:30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα: Beethoven, Debusy, Joplin,  Gershwin, Piazzolla.

Καλλιτεχνική οργάνωση: Αντώνης Κοΐζας.

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ και 10 ευρώ για παιδιά μέχρι 12 χρονών.
Εισιτήρια προπωλούνται: Tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 99430654

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΛΟΪΖΟΥ
Πιανίστας. Μαέστρος. Συνθέτης.
O Γιάννης Χατζηλοΐζου είναι Ιδρυτής, Μουσικός & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμονκής Ορχήστρας Κύπρου, και της Φιλαρμονικής Αθηνών, ενώ συνεργάστηκε ως Μαέστρος και Συνθέτης και με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου επί μία δεκαετία.

Είναι υιός του πρώτου Κύπριου συνθέτη Όπερας, Μιχάλη Χατζηλοΐζου, με τον Μουσικό Όμιλο Λευκωσίας του οποίου ταξίδεψε και εμφανίστηκε ως μαέστρος και πιανίστας σε πολυάριθμες χώρες σε 5 ηπείρους. Ο πατέρας του υπήρξε και ο σημαντικότερος μέντοράς του.

Αποφοίτησε αριστούχος από την Κυπριακή Μουσική Ακαδημία και την τάξη της ιδρύτριας κας Δέσπως Χατζηλοΐζου-Φραγκάκου (συνωνυμία) με Δίπλομα Πιάνου και Δίπλομα Αρμονίας & Αντίστηξης. Κατά την παραμονή του στην Ακαδημία δούλεψε και με τον πιανίστα, συνθέτη, και μαέστρο Νικόλαο Αστρινίδη. Το 1996 μετέβη στις ΗΠΑ όπου διέμεινε για μια δεκαετία. Φοίτησε στο American Conservatory of Music στο Chicago με τον Michael Ruiz, το Roosevelt University, το University of Oklahoma, και το Boston University, όπου ανέπτυξε στενούς δεσμούς με τον συνθέτη και μαέστρο Θεόδωρο Αντωνίου.

Το 2006 επέστρεψε στην Κύπρο εγκαινιάζοντας μια πολύ στενή σχέση που θα διαρκούσε άλλη μια δεκαετία, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ως μαέστρος και συνθέτης. Οδήγησε την πρώην κρατική ορχήστρα σε διεθνή αναγνώριση μέσω του οραματικού του «Cyprus Peace Concert» στον απομονωμένο στη «νεκρή ζώνη» Διεθνή Αερολιμένα Λευκωσίας, κατά τη Διεθνή Μέρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών το 2010.

Δύο χρόνια ενωρίτερα δημιούργησε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κύπρου, ένα μεγαλύτερο επαγγελματικό σύνολο του οποίο ηγείται σε ξεχωριστά γεγονότα στη μεγαλόνησο, όπως την όπερα «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» του πατέρα του, στην πρώτη ιστορική παραγωγή του είδους παρουσιασμένη εξολοκλήρου από Κύπριους συντελεστές και τον ίδιο το συνθέτη στον κύριο ρόλο, την «9η του Μπετόβεν» για την Επίσημη Τελετή Παράδοσης του Τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, και την Εξτραβαγκάνζα του William Walton «Η Αρκούδα», υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας.

Ξεχωριστές στιγμές αποτέλεσαν οι συναυλίες με την ALEA III, τη Φιλαρμονική του Σαράγεβο, τη Filarmonica Oltenia Craiova, κ.ά., όπως και η Ευρωπαϊκή περιοδεία με το ορατόριο Messa Di Gloria του Giacomo Puccini σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Παρίσι, Μασαλία, και μια μεσονύχτια Συναυλία της Κυριακής της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη, όντας ο πρώτος Έλληνας μαέστρος που έχει προσκληθεί να ηγηθεί αυτή τη ξεχωριστή συναυλία στην πόλη της Μουσικής. Το 2017 διήφθηνε τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με σολίστ την Ελευθερία Αρβανιτάκη στην επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια της Κυπριακής Ραδιοτελεόρασης (ΡΙΚ).

Ως συνθέτης έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη μουσική που συνέθεσε για το θεατρικό έργο του Δημήτριου Κορομηλά «Η Τύχη της Μαρούλας» σε ηλικία 16 ετών, έλαβε τιμές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στην πολιτιστική ζωή του τόπου, και ονομάστηκε «Αντιπρόσωπος Καλλιτέχνης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» το 2ο12 με συναυλίες στην Αυστραλία. Το «Βάλς της Αγάπης» του αναπλήρωσε το O Fortuna του Carl Orff ως θέμα του Ραδιομαραθωνίου, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού γεγονότος στην Κύπρο. Η μουσική του έχει επίσης παραγγελθεί και ερμηνευτεί διεθνώς σε θέατρα όπως το Musikverein στη Βιέννη, από σύνολα όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, και από προσωπικότητες όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Κυπριακός Χορός του Αρ.1 «Σέρβικος» παραμένει το πιο πολυπαιγμένο έργο συμφωνικής μουσικής στα χρονικά της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Το 2018 συνέθεσε τη μουσική για την Κυπριακή παραγωγή του θεατρικού έργου του Άντον Τσέχωφ «Τρεις Αδελφές», κάνοντας το ντεμπούτο του και ως ηθοποιός, ερμηνεύοντας ζωντανά επί σκηνής τη μουσική του μἐσα από το ρόλο του καθηγητή Φιόντορ Ίλιτς Κουλίγκιν.

Ο Γιάννης Χατζηλοΐζου είναι ο Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Κοινοφελούς Ιδρύματος Χατζηλοΐζου για τις Τέχνες τον Πολιτισμό και την Ειρήνη, γεφυρώνοντας κουλτούρες και θρησκείες μέσω φιλανθρωπικού πολιτιστικού έργου, σε συνεργασία με οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη, η UNICEF, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το State Department, ο Ερυθρός Σταυρός, το Διεθνές Ρόταρυ, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Ίδρυμα Λεβέντη, το Προεδρικό Μέγαρο, Πρεσβείες και Δημαρχεία, και εξαίχουσες προσωπικότητες.

Το 2018 εδραιώθηκε στην Αθήνα, ιδρύοντας τη Φιλαρμονική Αθηνών (ΦΑ) στις αρχές του επόμενου έτους. Έδωσαν το την παρθενική του εμφάνιση στις 23 Απριλίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζοντας τη Συμφωνία Αρ.9 σε ΜΙ ελάσωνα «Του Νέου Κόσμου» του Antonín Dvořák και το Requiem του Wolfgang Amadeus Mozart. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, η ΦΑ με μαέστρο πάντα τον Γιάννη Χατζηλοΐζου έκαναν το ιστορικό ντεμπούτο τους στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας τη Συμφωνία Αρ.2 «της Αναστάσεως» του Gustav Mahler, όπως και το Μπαλέτο από την Όπερα «9η Ιουλίου 1821» του Μιχάλη Χατζηλοΐζου, και τον «Σέρβικο» του ίδιου του Μαέστρου. Ο Νεοϋορκέζικος τύπος αποθέωσε τον θρίαμβο του Έλληνα αρχιμουσικού, σχολιάζοντας πως «Η υψηλή Μουσική παραμένει η πιο διαπρεπής αθανασία που μπορεί να επιτύχει η ανθρωπότητα. Κι αυτό είναι που πέτυχε ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου στο Κάρνεγκι Χολ». 

Zisimos Florenc Sulkuqi
Ο βιολιστής Zisimos Florenc Sulkuqi πήρε τα πρώτα του μαθήματα στο βιολί από τον πατέρα του σε ηλικία τεσσάρων ετών. Το 1995 εισήχθη στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη βιολιού του σολίστ Τάτση Αποστολίδη όπου υπό την επιμέλειά του ακολούθησε και τις τάξεις μουσικής δωματίου και ορχήστρας λαμβάνοντας πολλά βραβεία και διακρίσεις. Επιπλέον, μαθήτευσε κοντά στους Σοφοκλή Πολίτη και Βασίλη Παππά στην τάξη του βιολιού. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών ως διπλωματούχος με Άριστα Παμψηφεί και Ά Βραβείο. 

Στη συνέχεια, παρακολούθησε μαθήματα στην “Accademia Musicale Chigiana” (Corsi di perfezionamento musicale) στην τάξη του διακεκριμένου σολίστ Salvatore Accardo και συμμετείχε σε masterclasses με τους Grigory Zhislin, Boris Belkin και Giuliano Carmignola. Την περίοδο αυτήν ακολούθησαν εμφανίσεις με την αδερφή του και πιανίστα Τζένη Σουλκούκη που απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές. 
Επίσης, έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και ρεσιτάλ στην Αυστρία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ελβετία και την Αλβανία σε γνωστές αίθουσες συναυλιών όπως η Musikverein της Βιέννης, το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, το Teatro dei Rozzi στη Σιένα, το Teatro Verdi στην Φλωρεντία και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Στην Ελλάδα έχει διατελέσει μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και των μουσικών συνόλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχει οργανώσει πολλές καλλιτεχνικές παραγωγές σε πολλές πόλεις προσκαλώντας σε σύμπραξη σημαντικούς καλλιτέχνες και συντελεστές.

20:30

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close