18 October 2020
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Το όνειρο του σκιάχτρου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

Το εξαιρετικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά, από την παιδικήσκηνή τουΧρήστου Τριπόδη, στη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020

Το Όνειρο του Σκιάχτρου, του Ευγένειου Τριβιζά, ζωντενεύει στη σκηνή του Παττίχειου Θεάτρου Λεμεσού, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου για μια διπλή παράσταση. Το έργο είχε ανέβει online εν μέσω lockdown για να προσφέρει χαρά και ποιοτική διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους και τώρα θα έχετε την ευκαιρία να το απολαύσετε από κοντά. 

Ο Κυρ-Δίκανος, ένας άτεγκτος γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο, όμως, αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά που το βαφτίζουν Αχυρούλη και υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη και δίκητου σκιάχτρου. Ο στυγνός Αρχιδικαστής ορίζει ότι ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει έγκλειστος σε ένα ανήλιαγο κελί, ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά, όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του, των πουλιών, τα καταστρέφει. Οργισμένος ο Αρχιδικαστής καταδικάζει το ανυπάκουο σκιάχτρο σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής του ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός φτερωτός φίλος, του εξηγεί γιατί τώρα μπορεί επιτέλους να πετάξει. Στην τελευταία σκηνή μια μοναδική έκπληξη περιμένει τόσο τον δεσμοφύλακα όσο και τους θεατές του υπέροχου αυτού έργου.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΑΝΝΑ ΖΗΡΔΕΛΗ | ΑΣΤΕΡΗΣ ΚΡΙΚΩΝΗΣ | ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΗΣ ΚΙΚΗ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗ | ΔΩΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς | Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Σκηνοθεσία: Σπύρος Καψίλης, Γιάννης Παπαθανασίου Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ | Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου Ειδικές κατασκευές κοστουμιών: Δώρα Κουρτέσα | Βοηθοί σκηνοθέτες: Κική Σταυριανίδη, Ειρήνη Καζάκου Σκηνογραφία – Δημιουργία projection mapping: ABNIRMAL STUDIO Technical mapping equipment: MAKVISUAL | Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Αντώνης Θεοδωράκης Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης | Μουσική διδασκαλία: Αλέξανδρος Αυλητής Ηχοληψία: Αχιλλέας Μουκάνης | Φωτογραφία: Διονύσης Κούτσης | Makeup artist: Γιάννης Μπίρης, Victoria Vamp.

Πρωτότυπη Μουσική: ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020
Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσού, 15:00 & 18:30
Είσοδος: Παιδικό €13 & Ενήλικες €15

Εισιτήρια από την tickethour.com.cy και τα καταστήματα της ACS Courier και το ταμείο του θεάτρου.
Πληροφορίες 7777 7040

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close