News , Guide

​​​​​​​Ο Δρ. Πάνος προειδοποιεί για πλύσιμο φρούτων και λαχανικών

Μέτρα για αποφυγή lockdown... ακόμα και στην κουζίνα!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου δρ. Γεώργιος Πάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων αλλά και στα αυξημένα τεστ κορωνοϊού ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αρχικά ανέφερε ότι σε κάθε κράτος υπάρχει ο νόμος περί λοιμοκαθάρσεως που έχει ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.«Μπορεί κάποιος να διαφωνεί αλλά δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι όσο ξεφεύγει η κατάσταση θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος δειγματοληπτικός έλεγχος. «Αν θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown, τότε θα πρέπει να κάνουμε τεστ».

Τόνισε ότι παράλληλα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και οι κοινωνικές αποστάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να εντοπίζονται νωρίς τα συμπτώματα.

Διευκρίνισε ότι με τα πολλά τεστ θα εντοπίζονται τα κρούσματα στις πύλες εισόδου της Δημοκρατίας και έτσι δεν θα είναι απαραίτητο να κλείσουν. «Θέλουμε ως κοινωνία να κάνουμε τις δουλείες μας και να έχουμε οικονομική ανάπτυξη. Θέλουμε συναλλαγές με τον κόσμο έτσι ώστε να γίνονται οι δουλείες και οι διακοπές μας».

Πρότεινε την μέθοδο δεξαμενής, με πολλά τεστ σε έναν έλεγχο και αν βρεθεί θετικό τότε ελέγχεται ένα - ένα τα μέλη της ομάδας.

Ο δρ. Πάνος τόνισε τη σημαντικότητα της ιχνηλάτησης ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας, εξηγώντας οτι «έτσι θα περιορίσουμε την άγνωστη πηγή που θα ψάχνουμε».

Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των υπεραγορών και των προϊόντων, εξηγώντας ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να πλένουν τα φρούτα και τα λαχανικά με λίγο υγρό πιάτων, ενώ συνέστησε και τη χρήση των γαντιών μιας χρήσης.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close