News , Guide

Προληπτικά μέτρα ενόψει των πρώτων βροχών (από τον Δήμο Στροβόλου)

Τι πρέπει να κάνεις εσύ για να προστατεύσεις την περιουσία και τον εαυτόσου

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020

Σε συνέχεια των προβλέψεων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες στο εσωτερικό, ο Δήμος Στροβόλου ενημερώνει το κοινό ότι έχει προβεί στις απαραίτητες εργασίες για έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων στη δημαρχούμενη περιοχή Στροβόλου. 

Παράλληλα, παρακαλεί τους δημότες του όπως λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από τη βροχόπτωση.

Παρακαλείται το κοινό όπως ελέγξει τα φρεάτια που βρίσκονται στην περιοχή των υποστατικών του, έτσι ώστε να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή. Παράλληλα, το κοινό προτρέπεται να αποφεύγει τη ρίψη κλαδευμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους ή σε σημεία από όπου πιθανόν να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής, για να μην αυξηθεί ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών. Ακόμα, σημειώνεται ότι τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με πέτρες, κιβώτια, σκιπ ή μηχανήματα. 

Σε περίπτωση υπερχείλισης χειμάρρων, το κοινό οφείλει να ακολουθεί τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και να μην επιχειρεί να διασχίσει διαβάσεις με ορμητικά νερά, ενώ συστήνεται να παραμένει μακριά από περιοχές με λιμνάζοντα νερά, για τη δική του ασφάλεια. 

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών.  

Ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σύστημα όμβριων υδάτων να είναι σε λειτουργήσιμη κατάσταση, την ώρα όμως της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου να ανταποκρίνονται σε όλα τα περιστατικά για τα οποία τυχόν κληθούν, και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης. 

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή περαιτέρω πληροφόρηση σε σχέση με τα πιο πάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου στα πιο κάτω τηλέφωνα:

22470470 – Εργάσιμες μέρες και ώρες λειτουργίας του Δημαρχείου - 7:30 π.μ. - 3:00 μ.μ
99643044 – Δευτέρα με Κυριακή, 7:30 π.μ.- 12:00 τα μεσάνυχτα

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close