News , Guide

Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας (από την Κυριακή)

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα, η οποία υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο, επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές κυρίως ώρες θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια και νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κυρίως στα δυτικά θα παρατηρείται τοπικά χαμηλή νέφωση. Αργότερα, αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που αργότερα θα αναπτυχθούν πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Την Κυριακή, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, παραμένοντας αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές ενώ μέχρι την Κυριακή αναμένεται αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close