Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

7 ταβερνάκια για μεζέ και μουσική στη Λευκωσία

Πάμε για καλό φαγητό, κέφι και χορό

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2020

Νόστιμοι μεζέδες, καλό κρασί και ζεστό περιβάλλον! Αυτά είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάμε σε ένα μαγαζί πριν το επισκεφτούμε. Ωστόσο υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που πάντα παίζει καθοριστικό ρόλο στο να περάσουμε καλά: Η μουσική. Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε 7 μέρη που τα έχουν όλα!

Η Απάντηση
Πουθενά αλλού δεν πρόκειται να γευτείς ένα τόσο λαχταριστό σουβλάκι ή μια τόσο ζουμερή σεφταλιά. Στην Απάντηση όλα είναι φτιαγμένα με πρώτης τάξεως υλικά, για να απολαμβάνεις κυπριακή, αυθεντική κουζίνα στα καλύτερά της. Αν πας μεσημέρι αξίζει να φας τη ζουμερή μπριζόλα ή το ξακουστό κρασάτο του, αλλά και τα σχαροψημένα, νόστιμα παϊδάκια, ενώ το βράδυ απόλαυσε τους γευστικότατους, παραδοσιακούς, κυπριακούς μεζέδες του.
Ο μεζές: Η Απάντηση ξεκινά τον χορταστικό μεζέ της με σαλάτα και ορεκτικά, όπως ελιές, ταχίνι, παντζάρια και γιαούρτι. Ακολουθούν πέντε είδη κατσαρόλας -κολοκύθια με αβγά, φέτα σαγανάκι, καραόλοι, κολοκυθοκεφτέδες, μανιταράκια κατσαρόλας- και μετά έρχονται τα είδη σχάρας: χαλλούμι, μανιτάρι, λουκάνικο, μπέικον κρασάτο, σουβλάκι, σεφταλιά, κοτόπουλο σχάρας, παϊδάκια χοιρινά και παϊδάκια αρνίσια.
Η μουσική: Στην Απάντηση θα πας με την παρέα για καλό φαγητό και διασκέδαση. Ο χώρος είναι οικείος και φιλόξενος, ακόμα και για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Επίσης, διοργανώνονται μουσικές βραδιές για να συνδυάσεις τον καλό μεζέ με ποιοτική διασκέδαση.
(22382770) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 98, Κάτω Λακατάμια, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-15.00 & 17.30-22.30 & Κ 17.30-22.30.

Ταβέρνα Εν τη Πλατεία
Όλοι μιλάνε για τη φιλόξενη ταβέρνα Εν τη Πλατεία στην Αγροκηπιά, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Η γραφική ταβέρνα αποτελεί μια καλή πρόταση για αυθεντικό, παραδοσιακό μεζέ που τον απολαμβάνουν όλοι. Διαθέτει μια πανέμορφη αυλή -και εκεί στήνει τα τραπέζια της το καλοκαιράκι για την πολυπληθή της πελατεία-, αλλά κι έναν ζεστό, εσωτερικό χώρο με όμορφη διακόσμηση και χαρακτήρα, που τον χαίρεσαι τους χειμερινούς μήνες. Στην παραδοσιακή αυτή ταβέρνα θα βρεις καλομαγειρεμένους, σπιτικούς και πλούσιους μεζέδες, ενώ κάθε Σάββατο προσφέρει βραδιές με ζωντανή μουσική. 
Ο μεζές: Όλα όσα μαγειρεύει η ταβέρνα είναι από πατροπαράδοτες συνταγές και με πρώτης ποιότητας ντόπια υλικά. Σπεσιαλιτέ της είναι το χοιρινό σουβλάκι, η σεφταλιά, η μελιτζάνα με τη φέτα, το αρνίσιο συκωτάκι της κατσαρόλας και το σπιτικό γαλακτομπούρεκο ή μπουρέκια.
Η μουσική: Τον καλό μεζέ της ταβέρνας τον χαίρεσαι και τον απολαμβάνεις μαζί με ζωντανή, έντεχνη μουσική κάθε Σάββατο βραδάκι. Οι όμορφες μελωδίες της κιθάρας συνοδεύουν στο τραγούδι τους θαμώνες και όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα.
(22634423, 99387524) Αγροκηπιά, επ. Λευκωσίας. Δ-Σ 18.00-αργά & Κ & αργίες μεσημέρι & βράδυ.

Ταβερνάκι Καπηλειό
Το Ταβερνάκι Καπηλειό είναι ένα μουσικό ταβερνάκι στο Στρόβολο, που κουβαλά τις παλιές καλές συνήθειες του παραδοσιακού στεκιού. Ο μικρός εσωτερικός χώρος είναι απλός και λιτός με ξύλινη διακόσμηση, έχοντας τους θαμώνες μαζεμένους κοντά και γύρω από τη μουσική.  Έξω η καλοκαιρινή πλακόστρωτη αυλή είναι γεμάτη από φυτά και δέντρα ειδικά διαμορφωμένη για καπνιστές και όχι μόνο.   
Ο μεζές: Στο Ταβερνάκι Καπηλειό θα βρεις ένα ολοκληρωμένο πακέτο εύγευστου, σπιτικού φαγητού, φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι από αγνά - φρέσκα υλικά ακούγοντας ποιοτική, διαχρονική ελληνική μουσική σε ένα φιλόξενο περιβάλλον με άρτια εξυπηρέτηση που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου παρέα με πολύ καλούς φίλους! Εύγευστοι μεζέδες φτιαγμένοι με μεράκι και αγάπη από αγνά φρέσκα υλικά, συνοδευμένοι μάλιτσα από οφτό κλέφτικο.
Η μουσική: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας στην καταπράσινη δροσερή αυλή του Καπηλειού στο Στρόβολο. Τραγούδια διαχρονικά που όλοι νοσταλγούμε. Τραγούδια που μεγαλώσαμε μαζί τους και όλοι αγαπήσαμε.  Τραγουδήστε και γλεντήστε μαζί μας.
(97867867) Πλατεία Καλής Ελπίδας 12, 2044, Κόκκινες, Στρόβολος, Λευκωσία.

Καρβουνοτσιμπήματα
Το όμορφο και μερακλίδικο ταβερνάκι ‘Καρβουνοτσιμπήματα’, είναι ένα φιλόξενο και αυθεντικό στέκι που άνοιξε στον Άγιο Ανδρέα στη Λευκωσία με στόχο να προσφέρει νόστιμη κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της! Με παραδοσιακή διακόσμηση, γευστικούς μεζέδες και μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει εύγευστο κότσι, είδη σχάρας, μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, χωριάτικο λουκάνικο με τα αβγά, καθώς επίσης και μανιτάρι γεμιστό, έγινε ήδη το αγαπημένο στέκι των καλοφαγάδων. Η ζεστή φιλοξενία και εξυπηρέτηση των ανθρώπων του, ο ίδιος ο χώρος του, που είναι ατμοσφαιρικός και σε εμπνέει, μαζί με τους γευστικούς, πλούσιους μεζέδες του, συνθέτουν το κατάλληλο περιβάλλον για να περάσεις ένα χαλαρό μεσημεριανό ή ένα αξέχαστο βραδάκι με την παρέα σου.
Ο μεζές: Στα Καρβουνοτσιμπήματα θα πληρώσεις ό,τι επιλέξεις σε πάρα πολύ λογικές τιμές. Μπορείς να φας πλούσια ποικιλία μεζέδων με μόνο €14. Σίγουρα θα συμπεριλάβεις τα ζουμερά σουβλάκια του, τις σπιτικές σεφταλιές, τα καλοχτυπημένα ορεκτικά και τις ολόφρεσκες σαλάτες και βεβαίως πιάτα εποχικά, μαγειρευτά, όπως επίσης και διάφορες λιχουδιές στα κάρβουνα.
Η μουσική: Τις Παρασκευές απολαμβάνεις τον Πανίκο Χαραλάμπους με την κιθάρα του και τη νόστιμη κουζίνα που προσφέρει η ταβέρνα. Γιατί στα Καρβουνοτσιμπήματα γεύση και διασκέδαση πάνε μαζί!
(22260017, 22260018, 99356365) Αχαιών 35, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-23.00.

Οδόφραγμα
Η ξακουστή ταβέρνα της Λευκωσίας επιμένει να σερβίρει καλό φαγητό και να ψήνει με μεράκι και μαεστρία νόστιμα είδη σχάρας που τα φέρνει στην πλούσια πιατέλα του. Mάλιστα το καλοκαίρι βγαίνει στην όμορφη αυλή του, σερβίροντας μεζέδες και οφτό κλέφτικο.
Η μουσική: Τις Κυριακές σε περιμένει στην αυλή της με ζωντανή μουσική για να απολαύσεις εκλεκτούς μεζέδες και οφτό κλέφτικο παρέα με τον Αντρέα Ιωάννου!
(99657270) Ανδρέα Κάρυου, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. 

Η Καρδιά του Μάγκα
Χαρακτηριστικό, λαϊκό οινομαγειρείο καφενείο, με κινηματογραφικό σκηνικό και ζωντανή μουσική.
Ο μεζές: Απόλαυσε κυπριακό μεζέ με 20 περίπου πιάτα και ουζομεζέ όπως και διάφορες άλλες επιλογές. Σερβίρει και μαγειρευτά σπιτικά φαγητά της ημέρας.
Η μουσική: Από Τρίτη βράδυ μέχρι Σάββατο σας περιμένουμε με ζωντανή μουσική και θεσπεσιους μεζέδες (το καλοκαιρινό πρόγραμμα συνεχίζεται.
(97892848) Τρικώμου 7, Συνοικισμός Αγίου Γεωργίου, Παλλουριώτισσα.

Κουτούκι Χάλαντρα
Γραφικό κουτούκι με νησιώτικη αισθητική, καλό φαγητό και νοσταλγική ατμόσφαιρα και φυσικά, ζωντανή μουσική.
Ο μεζές: Απόλαυσε κυπριακούς μεζέδες και διάφορα εποχικά πιάτα με πρωταγωνιστές το κοτόπουλο σουβλάκι και τα διάφορα σχάρας. 
Η μουσική: Κάθε Πέμπτη η υπέροχη φωνή της Στάλως Παπαδοπούλου  μαζί με τον Πάμπο Σακκά και την κιθάρα-φυσαρμόνικα του μας ταξιδεύουν με ότι υπέροχο υπάρχει στο Ελληνικό πεντάγραμμο! 
(99698948) Γρηγόρη Αυξεντίου 144, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Πεμ 19.00-23.00 & Παρ-Σ 8.00-01.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close