Μουσική , Συναυλίες & Events

Το Aglanjazz 2020 ξεκινά σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου

Το πρόγραμμα και όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2020

Το Αμφιθέατρο στο πολιτιστικό κέντρο «το σκαλί» θα φιλοξενήσει το φετινό AglanJazz, αφού αποτελεί ασφαλές μέρος για την τήρηση των μέτρων ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή των συναυλιών. Το AglanJazz 2020 θα παρουσιάσει έξι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοπικές μπάντες, οι οποίες θα κινηθούν σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα, από την τζαζ, την έθνικ μέχρι και την μπλουζ-ροκ μουσική. 

Αρχή λοιπόν θα κάνει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 με τα πιο κάτω συγκροτήματα: 

Jazz4Sax
Christos Zenios, Soprano sax
Achilleas Tomasides, Alto sax
Iacovos Parpas, Tenor sax
Yiannis Miralis, Baritone sax
Το σαξόφωνο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τζαζ μουσική, τόσο ως σολιστικό όργανο με πρωταρχικό ρόλο σε μικρά σύνολα τζαζ (combos), όσο και ως όργανο συνοδείας και υποστήριξης σε σύνολα στα οποία τον κυρίαρχο ρόλο έχει η φωνή. Παρόλα αυτά, υπάρχει και ένα αρκετά αξιόλογο αλλά όχι και τόσο γνωστό ρεπερτόριο στο χώρο της τζαζ, το οποίο παρουσιάζεται από σύνολο τεσσάρων σαξοφώνων. Το Κουαρτέτο θα παρουσιάσει μια ευρεία γκάμα έργων για τζαζ-κουαρτέτο σαξοφώνων, καθώς επίσης και διασκευές γνωστών τραγουδιών από το ρεπερτόριο της τζαζ μουσικής.

21:30
Christina Argyri & Friends

Christina Argyri, Vocals
Ioannis Vafeas, Drums
Michael Messios, Double bass
Christos Yerolatsitis, Piano
Το πρότζεκτ που είναι βασισμένο πάνω στην τραγουδιστική τζαζ μουσική, και θα περιέχει γνωστά κι άλλα λιγότερο γνωστά ballads, swing, bossa nova, jazz standards με improvisation και scat singing. Η Χριστίνα Αργύρη σπούδασε Jazz Performance στο Berklee College of Music. Έκτοτε τραγουδά επαγγελματικά, γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και διδάσκει μουσική και φωνητικά σε θεατρικές παραγωγές και musicals. Η φωνή της έχει επιλεγεί από την Disney Αμερικής με την οποία συνεργάζεται και την έχει "δανείσει" σε πολλούς ήρωες της Disney στις μεταγλωττισμένες στα Ελληνικά παραγωγές. Στο ενεργητικό της μετρά πολυάριθμες ηχογραφήσεις και συμμετοχές σε άλμπουμς και ζωντανές εμφανίσεις με Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες. Τη Χριστίνα Αργύρη θα συνοδεύσουν τρεις γνωστοί μουσικοί της Κυπριακής τζαζ σκηνής οι οποίοι μετρούν αμέτρητες ώρες στο πλατό, ως επικεφαλείς ή μέλη μπάντας, με πληθώρα συμμετοχών σε διεθνή φεστιβάλ τζαζ.

22:30
Fuzz Bus

Leſteris Moumtzis, Bass / Voice
Ermis Michail, Guitar
Andreas Panteli, Piano / Keys
Stelios Xydias, Drums
Οι Fuzz Bus είναι ένα κουαρτέτο που δραστηριοποιείται ζωντανά εδώ και αρκετά χρόνια. Τη μουσική τους μπορεί να περιγράψει ο γενικότερος όρος jazz rock, ενώ χαρακτηρίζεται από έντονα στοιχεία της jazz και του αυτοσχεδιασμού, της funk και soul, μέχρι και της ψυχεδελικής φολκ. Θα παρουσιάσουν ένα σετ με αυθεντικό υλικό πάνω στο οποίο δουλεύουν τον τελευταίο χρόνο, το οποίο αντλεί στοιχεία από διάφορες επιρροές και μουσική που έχουν διασκευάσει. Επηρεασμένοι από τη progressive jazz των Mahavishnu Orchestra του John McLauglin, τα ψυχεδελικά blues του Jimi Hendrix, την προοδευτική φολκ του Terry Callier και τη funk του Sly Stone, ανάμεσα σε άλλα, παρουσιάζουν ένα ακαταμάχητο σετ αυθεντικών κομματιών με έντονη ενέργεια, καλώντας τον ακροατή να μοιραστεί το συναρπαστικό αυτό ταξίδι του Fuzz Bus!

Μέτρα που θα εφαρμοστούν στο Aglanjazz 2020
1.    Το Aglanjazz συμμορφώνεται με τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφάλειας του Υπουργείου Υγείας
2.    Το κοινό προτρέπεται να φέρει μαζί του τα δικά του μαξιλάρια, αφού δεν θα τοποθετηθούν μαξιλάρια στο Αμφιθέατρο
3.    Τις μέρες διεξαγωγής των συναυλιών δεν θα διατίθενται εισιτήρια προς πώληση στο Αμφιθέατρο.  Το κοινό προτρέπεται να προ αγοράζει τα εισιτήρια του ηλεκτρονικά www.tickethour.com.cy ή από τα σημεία προπώλησης (ACS Courier και Δημαρχείο Αγλαντζιάς)
4.    Παρακαλείται το κοινό όπως μειώσει τις μετακινήσεις του εντός του Αμφιθεάτρου στις απόλυτα αναγκαίες.  Θα πρέπει απαραιτήτως να φέρει προστατευτική μάσκα κατά την είσοδο, έξοδο ή άλλες μετακινήσεις του. 
5.    Αντισηπτικά θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία για την απολύμανση των χεριών
6.    Το κοινό καλείται όπως προμηθευτεί, εάν το επιθυμεί, φαγητό και ποτό κατά την είσοδο του στο Αμφιθέατρο
7.    Προσωπικό θα είναι στη διάθεση του κοινού για παραγγελίες φαγητού και ποτού, στα 2 διαστήματα που θα γίνονται οι αλλαγές των συγκροτημάτων (γύρω στις 21:15 και στις 22:15) 
8.    Η αποχώρηση του κοινού από το αμφιθέατρο θα γίνει σταδιακά για την αποφυγή του συνωστισμού  
Α.    Διάζωμα Γ → αποχώρηση από την κεντρική είσοδο του Αμφιθεάτρου και Διάζωμα Α → αποχώρηση από την έξοδο που βρίσκεται πίσω από το Διάζωμα Α  
Β.    Διάζωμα Δ → αποχώρηση από την κεντρική είσοδο του Αμφιθεάτρου και Διάζωμα Β → αποχώρηση από την έξοδο που βρίσκεται πίσω από το Διάζωμα Α   
Γ.    Διάζωμα Ε → αποχώρηση από την κεντρική είσοδο του Αμφιθεάτρου και Διάζωμα Ζ → αποχώρηση από την κεντρική είσοδο του Αμφιθεάτρου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close