Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κριτική: H ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα, στα καλύτερά τους

Φάγαμε στοMA του Q blu Plaza και μεταφέρουμε εντυπώσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2020

Μα το είχαμε πεθυμήσει τόσο, που με την πρώτη ευκαιρία κλείσαμε ένα από τα όμορφά του τραπέζια.

Και για όσους δεν το έχουν επισκεφτεί ακόμα, τους ενημερώνω ότι βρίσκεται στους ισόγειους χώρους του εμβληματικού πλέον, για την πόλη του Ζήνωνα, ξενοδοχείου Radisson Blu και σε προσκαλεί καθημερινά να απολαύσεις τις εκλεπτυσμένες του γεύσεις στον λιτά, μα καλαίσθητα διακοσμημένο του ενδοχώρο ή στην καλυμμένη και περιτριγυρισμένη με πράσινο, βεράντα του.

Το ξύλο και η απλότητά του, το μίνιμάλ του μπαρ, τα επιλεγμένα, εξαίρετης ποιότητας τραπεζοκαθίσματα και οι ανοιχτές κουζίνες με την πλειάδα των σεφ να δουλεύουν σαν μελίσσι με αγαστή συνεργασία, ήταν και πάλι οι εικόνες που εντυπωσίασαν τους φιλοξενούμενούς μας, προτού φυσικά εντυπωσιαστούν από το ταξιδιάρικο γαστρονομικό ρεπερτόριο του μενού του εστιατορίου.

Δίνουμε τα πρώτα εύσημά μας στους σεφ, για τον ενδελεχή πίνακα με 14 αριθμημένα αλλεργιογόνα υλικά που αναγράφονται στην πρώτη σελίδα του μενού, τα οποία και σηματοδοτούνται με τον ανάλογο αριθμό κάτω από κάθε φαγητό. Μια ενδεδειγμένη πρακτική που συναντάμε στα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως και που αναμένουμε να εφαρμοστεί σε όλα τα εστιατόρια του νησιού, δεδομένης της έξαρσης των αλλεργιών τα τελευταία χρόνια.

Sashimi, tiradito, ceviche με αψεγάδιαστο Nikkei χαρακτήρα και δημιουργικές σαλάτες, τα πρώτα γευστικά ερεθίσματα που θα ενεργοποιήσουν και τους δικούς σου σιελογόνους αδένες, απλά και μόνο με την ανάγνωσή τους. Αναπόσπαστο μέρος της όλης ιεροτελεστίας σου και η μεγάλη γκάμα από πραγματικά ευφάνταστα nigiri και maki rolls, τα οποία μπορείς να απολαύσεις και σε περιεκτικά πλάτερ, ενώ αν είσαι fan των κυρίως πιάτων, οι οκτώ στον αριθμό επιλογές, θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις των κρεατικών, των πουλερικών, αλλά και των ψαρικών.

Το ολοκαίνουριο ορεκτικό που μας προτάθηκε από την ευγενέστατη σερβιτόρο, το tiradito σολομού με πίκλες λαχανικών, μίσο και λάδι ρόκας, αλλά και το must have του κάθε γαστρονόμου που επισκέπτεται το Ma, το Ceviche classico με φρέσκο λαβράκι, λάιμ και πιπεριά αμαρίγιο, ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη αρχή που έβαλε αμέσως τον πήχη πολύ ψηλά.

Ο πήχης μπήκε το ίδιο ψηλά, όταν οι πρώτες μας επιλογές, συνευρέθηκαν στο στόμα με το ορθότατης θερμοκρασίας και ισορροπημένης οξύτητας, ελληνικό οινικό πάντρεμα Ασύρτικου με Sauvignon Blanc, που πέτυχε να συγκινήσει το στόμα και όταν έγινε ένα με την King crab salad, δομημένη με τραγανό μαρούλι iceberg και βασιλικό καβούρι, ενυδατωμένα όλα τους με ντρέσινγκ μαγιονέζας, ενισχυμένης με διακριτικό στην κάψα του, αγριοράπανο.

Υπέροχη η εικόνα της πραγματικά μεγάλης ομάδας των σεφ, που με ποδηγέτη τον καταξιωμένο σεφ Σεραφείμ Αγγουριά, παρέδιδαν live, μπροστά μας, μαθήματα μαγειρικής τέχνης, αλλά και υπέροχη η εικόνα να τους παρακολουθείς να προετοιμάζουν τα δικά σου εδέσματα που εντός ολίγου θα προσγειωθούν στο τραπέζι σου.

Άριστα με τόνο πάντως αφίχθηκαν τα nigiri με χέλι και φουά γκρα, που μίλησαν υπέροχα στο στόμα, καθώς νοτίστηκαν με καλοφτιαγμένη σάλτσα gastric, πιπέρι sancho και λάδι σχοινόπρασου, αλλά και στη νέα προσθήκη στο μενού, τα ανάλαφρα nigiri με μαριναρισμένο τόφου, σος από γλυκό τσίλι, ενισχυμένα με το πραγματικά δυσεύρετο και υψηλού κόστους στην αγορά του, kizami wasabi.

Το λατρεμένο και απίστευτα value for money, shrimp tempura roll (8 τεμάχια - €9) και το new kid on the block στην κάρτα εδεσμάτων, το mango roll με γαρίδα τεμπούρα, και η εξαίρετη σε ισορροπία, πάστα γαρίδας, τσιμπήθηκαν ταχύτατα από τα chopsticks και των τεσσάρων μας.

Με την ίδια ταχύτητα εξαφανιστήκαν και τα φτιαγμένα ένα-ένα στο χέρι gyoza με γέμιση από χέλι και τα λεπτόφυλλα δημιουργήματα με γέμιση από ποικιλία μανιταριών, που βουτήξαμε σε θεϊκή σάλτσα με πρωταγωνιστές το ταχίνι και το σύκο. Καλύπτουμε εκ νέου τους γευστικούς μας αισθητήρες με τον εκ του Παγγαίου Όρους, οινικό θησαυρό, κλείνοντας το γαστρονομικό μας ταξίδι στο μακρινό Περού και Ιαπωνία, με τρυφερό κοτόπουλο uchukuta yakitori, ψημένο αριστοτεχνικά σε ξυλάκι πάνω στη σχάρα, αλλά και με το θρυλικό κοτόπουλο του εστιατορίου, το chicken teriyaki, σε στρώμα από εξαίρετης υφής πουρέ από πατάτα και πιπεριές χαλαπένο.

Μα να φύγει κανείς από το Ma και να μη γλυκαθεί με τη Namelaka με καφέ εσπρέσο και μαρέγκα τριαντάφυλλο; Ανεπίτρεπτο, όπως ανεπίτρεπτο είναι να παρακάμψει το νεοαφιχθέν αμαρτωλό Apple fusion, που θα χαϊδέψει όλους τους γευστικούς σου κάλυκες με τα τραγανά του μήλα, τα καραμελωμένα πέκαν καρύδια, που ευαγγελίζονται το άξιο ειδικής βράβευσης, παγωτό αλμυρής καραμέλας και αφρό yuzu.  

Λογαριασμός (4 άτομα)
1 Τιραντίτο σολομού                                                 €11
1 Σεβίτσε classic                                                       €10
1 Σαλάτα βασιλικού κάβουρα                                   €20
1 Nigiri φουά γκρα (3 τεμάχια)                                 €16
1 Nigiri με τόφου                                                       €5
1 Μάκι γαρίδας τεμπούρας                                        €9
1 Μάκι με γαρίδα και μάγκο                                      €11
1 Γκυόζα με χέλι                                                        €8.50     
1 Γκυόζα με μανιτάρι                                                 €7 
1 Γιακιτόρι κοτόπουλο                                               €12
1 Κοτόπουλο τεριγιάκι                                               €18 
1 Ναμελάκα με καφέ εσπρέσο                                   €10
1 Apple fusion                                                            €10             
1 Sauvignon Blanc – Ασύρτικο - κρασί                      €32

Σύνολο                                                                  €179.50
Τιμή κατ΄ άτομο                                                      €44.87

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close