Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Ανακαλύψαμε ένα παραδεισένιο πάρκο, για διακοπές στη φύση!

Εναλλακτικές διακοπές σεσκηνή ή σε ξύλινα δωμάτια

Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2020

Το Theano Skarfos River Park είναι ένας πραγματικό παράδεισος και ιδανικός προορισμός για ηρεμία και χαλάρωση! Βρίσκεται στον Ποταμό του Σκάρφου, στο βόρειο διαμέρισμα της Πάφου, στις παρυφές του δάσους της, μεταξύ των χωριών Σίμου και Φιλούσα (της Λυσού).

Λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο, αποτελεί οικοτουριστικό Πάρκο και προσφέρεται για μελέτη της φύσης, πεζοπορία, άσκηση και ησυχία. Στην όχθη του Πάρκου κυλά το ποτάμι... Το μέρος, καταπράσινο και μοναδικής ομορφιάς, βυθίζει τον επισκέπτη (Κύπριο ή ξένο) στον κόσμο της απόλυτης ηρεμίας. Η φιλοξενία δε που προσφέρουν οι διαχειριστές του έργου, αφήνει στον επισκέπτη μια όμορφη εμπειρία.

Στο χώρο του Πάρκου υπάρχουν δύο μνημεία: το γνωστό Γεφύρι του Σκάρφου και ο λιγότερο γνωστός Νερόμυλος του Σκάρφου. Το Γεφύρι, βρίσκεται υπό συντήρηση από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, με σκοπό τη σύζευξή του με τον Νερόμυλο. Απώτερος στόχος και τα δύο μνημεία, μαζί, να αποτελέσουν ισχυρά τοπόσημα της περιοχής και πόλος έλξης τουριστών και σημεία ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικές εκδρομές.

Σε κάποια απόσταση, 30 λεπτά πεζοπορίας, βρίσκεται το ερείπιο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητριανού, το οποίο είναι κεκηρυγμένο, επίσης μνημείο.

Η περιοχή είναι μοναδικής ομορφιάς και βιοποικιλότητας. Όπως προαναφέρεται, το Πάρκο είναι χώρος μελέτης της φύσης, φυτών, πουλιών, λεβελούλων και στο ποτάμι που κυλά στα πόδια του Πάρκου μπορεί ο επισκέπτης να αφουγκραστεί τη μουσικότητα του νερού του, καθώς κυλάει ήρεμο και ζωφόρο.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Πάρκο . Θα αγαπήσει τη Φύση, την Πατρίδα και το Δημιουργό μας. Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους αξίζει, οι φίλοι μας να επισκεφθούν το Πάρκο και να διαμείνουν στο χώρο με τα παιδιά τους. Θα είναι το καλύτερο δώρο γι αυτά.

Διαμονή
Το Πάρκο προσφέρει διαμονή σε σκηνές και σε ξύλινα δωμάτια. Τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικές τουαλέτες, ντους. Στις σκηνές υπάρχει κρεβάτι, με σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια. Ο επισκέπτης των σκηνών μεταφέρει μόνο πετσέτες, σαμπουάν κλπ. Για τις σκηνές διατίθενται κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους. 

Επίσης οι επιλογές ποικίλουν: Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις το ξύλινο δωμάτιο (€60), τη διπλή, μικρή σκηνή (€25), τη μεγάλη διπλή σκηνή (€35). Προσφέρεται πρόγευμα, προαιρετικά για όλους τους επισκέπτες στην τιμή €7 για έκαστο πρόσωπο.

Στο Πάρκο οι επισκέπτες μπορούν να ετοιμάσουν μπάρμπεκιου με δικά τους υλικά. Εναλλακτικά μπορούν να επισκεφθούν το χωριό Σίμου, που βρίσκεται ενάμιση χιλιόμετρο μακριά, και το οποίο διαθέτει δύο ταβέρνες. Το Πάρκο απέχει από τον Ακάμα μισή ώρα και από τη θάλασσα της Πόλης Χρυσοχού 20 λεπτά.

Μάθε περισσότερα στο http://theanocamp.com/ ή στο 99 440041.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close