Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

4 επιδόρπια που ξεχωρίσαμε στα κυπριακά εστιατόρια

4 επιδόρπια που μας ενθουσίασανστις πρόσφατες επισκέψεις μας σε εστιατόρια της Κύπρου.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2020

Η 14η Οκτωβρίου είναι η Εθνική Ημέρα Επιδορπίου στις ΗΠΑ. Εξ ου κι εμείς, αποφασίσαμε σήμερα να απολαύσουμε τα καλύτερα επιδόρπια σε μερικά από τα πιο νόστιμα εστιατόρια του νησιού μας!

Αν είσαι λοιπόν κι εσύ από αυτούς που διαβάζουν ένα μενού πάντα από το τέλος προς την αρχή, κι αυτό γιατί λατρεύεις τα γλυκά και δεν ικανοποιείσαι με το εύκολο δόγμα «γλυκό να ’ναι κι ό,τι να ’ναι», αυτά είναι τα εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείς.

Mayiopoula - Wine & Dine
Η Μαγιοπούλα σε υποδέχεται πλέον σε ένα χώερο με ανανεωμένη εικόνα, έχοντας αποκτήσει νέα, εντυπωσιακά στοιχεία τα οποία του προσδίδουν πλέον μία εντελώς διαφορετική αισθητική και μια απόλυτα μοντέρνα ατμόσφαιρα που σε εμπνέει να έρθεις με φίλους για να απολαύσεις καλό κρασί και προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα την οποία έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος σεφ Ανδρέας Ανδρέου. Τα δε επιδόρπια της Μαγιοπούλας σε ανεβάζουν στον έβδομο ουρανό! Δοκίμασε την κλασική tart tatin σερβιρισμένη με σπιτικό παγωτό κανέλας και κραμπλ αμυγδάλου σε παίρνει σε άλλη διάσταση! 
(22665577) Γωνία Διαγόρου & Παντελή Κατελάρη 16Α, Λευκωσία.

M Fusion
Το M Fusion, λειτουργεί στο χώρο της βεράντας, δίπλα στο Vista Terrace, πάνω από την εξωτική λίμνη με τα ΚΟΙ και με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Ένας χώρος με ιδιαίτερο φωτισμό, μοναδική διακόσμηση, και αγαπημένες εξωτικές γεύσεις, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου εστιατορίου που υποδέχθηκε με την επαναλειτουργία του Four Seasons Hotel η Λεμεσός. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του sharing-style, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν συνδυασμούς γεύσεων από Ανατολή και Δύση, sharing platters, φρέσκα στρείδια και άλλες νόστιμες δημιουργίες, sushi, nigiri, sashimi και maki, δροσιστικές σαλάτες, αυθεντικό ceviche και επιδόρπια με εξωτικές υφές. Εδώ θα κλείσεις το βράδυ σου με τον πιο γλυκό τρόπο! Κέικ μπαχαρικών, τραγανή μαρέγκα με σπιτικό παγωτό, εξωτικά φρούτα και σορμπέ ανανά και τζίντζερ, οι ύστατες γεύσεις που θα αποτυπωθούν στη μακροπρόθεσμη, γευστική σου μνήμη. Μια από τις πιο συναρπαστικές εστιατορικές προτάσεις, που δικαιολογημένα θα σε βάλει κι εσένα σε λίστα αναμονής.
(25858000) Four Seasons Hotels, Λεωφ. Αμαθούντας, Λεμεσός. 

SCALE Restaurant
Ένα μοναδικά σχεδιασμένο εστιατόριο στην καρδιά της Λευκωσίας, δεσπόζει στο ισόγειο του νεοαφιχθέντος MAP Boutique Hotel. Συστήνεται στο κοινό της πρωτεύουσας και μοιράζεται μαζί μας την ισορροπημένη φιλοσοφία του SCALE Restaurant μέσα από ένα προσεκτικά επιμελημένο μενού, εμπνευσμένο από τη γαστρονομική κουλτούρα της Μεσογείου. Το μενού είναι μία εξαιρετικά γευστική πρόταση που φέρει την υπογραφή του Eλλαδίτη σεφ παγκόσμιας κλάσης Διονύση Ζαχαρόπουλου. Εδώ λοιπόν θα ολοκληρώσεις το γεύμα ή το δείπνο σου με Κρέμα Μαστίχα! Ένα απόλυτα μεσογειακό συστατικό, η Mastiha κλέβει την παράσταση ως η θεμελιώδης βάση για αυτόν τον τέλειο συνδυασμό προσεκτικά επιλεγμένων γεύσεων.
(22444999) Λεωφόρος Στασίνου 15, 1060, Λευκωσία.

Ρους
Η περσινή άφιξη του Ρους στα εστιατορικά δεδομένα του νησιού ήταν αναμφίβολα, νόστιμη και μεγαλοπρεπής. Με την ίδια δυναμική και σταθερή ανοδική πορεία, συνεχίζει ακάθεκτο να διαφοροποιείται από τα πλείστα εστιατόρια του νησιού, προσφέροντας αψεγάδιαστες και καλά μελετημένες, μεσογειακές γαστρονομικές προτάσεις. Προτάσεις που διαχέονται με εκλεπτυσμένες νότες από Κύπρο, φτιαγμένες μάλιστα με άριστες πρώτες ύλες, με τις πλείστες από αυτές να επιλέγονται μια-μια κάθε πρωί από ντόπιους παραγωγούς. Εδώ λοιπόν δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στο γλυκό, ειδικά αν είναι η τάρτα λεμονιού με σορμπέ βασιλικού.
(22760720) Κυριάκου Μάτση 16, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close