Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Tι μπορείς να κάνεις στην Κύπρο αυτό το τριήμερο

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για το απολαυστικό σαββατοκύριακο που ξεκινά

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2020

Το πρώτο weekend του Σεπτέμβρη είναι εδώ και τα δρώμενα της Κύπρου μας καλούν να ζήσουμε στο έπακρον όλα όσα θα λάβουν χώρα!

Ένα τριήμερο γεμάτο νέες και all time classic κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές, μόλις ξεκίνησε κι εσύ δεν έχεις παρά να εντάξεις τα πιο in events και τις χαλαρωτικές επιλογές στην ατζέντα σου, προκειμένου να γεμίσεις αυτές τις ημέρες με all day προτάσεις.

ΘΕΑΤΡΟ 

Man on the Roof
Και επειδή τίποτα δεν είναι όπως είχαμε συνηθίσει στον κόσμο του θεάματος, το Θέατρο Ριάλτο επιλέγει να αρχίσει τη σεζόν του, με μια παράσταση από το καινούριο πρόγραμμα του FlashArt@Rialto, ακολουθώντας όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας. 
H  παράσταση Άνθρωπος στη Στέγη / Man on the Roof  από την Ομάδα SRSLYyours Ensemble εντάχθηκε στο πρόγραμμα FlashArt@Rialto, ακριβώς γιατί πέρα από το καλλιτεχνικό του ενδιαφέρον, εξετάζει με πρωτοτυπία την ανθεκτικότητα  αλλά και την ευθραυστότητα των ζωντανών τεχνών εν μέσω της πανδημίας και των “επιβαλλόμενων” ψηφιακών συνθηκών. 
Συνδυάζοντας θέατρο και ζωντανή μετάδοση, οι Achim Wieland (σκηνοθέτης /δραματουργός), Μάριος Ιωάννου (πρωταγωνιστής /δραματουργός) και Sakari Laurila (σκηνοθέτης) δημιουργούν ένα διαδραστικό μανιφέστο στο επίκεντρο του οποίου κυριαρχεί το Θέατρο, αποκαλύπτοντας τις οικουμενικές του αξίες μέσα από τις σωματικές, εννοιολογικές και πνευματικές δυνατότητές του. 
Με ένα σύγχρονο αλλά και συγκινητικό τρόπο, η παράσταση υπερασπίζεται τις παραστατικές τέχνες και το ζωντανό θέατρο ως ένα ιερό χώρο, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη δύναμη του ψηφιακού θεάματος να αντικαταστήσει τη ζωντανή συνάντηση του καλλιτέχνη με το κοινό του. Τα κοστούμια έκανε ο Αντρέας Αντωνίου και την κίνηση επιμελήθηκε ο Μιχάλης Αριστείδου.
Συμμετέχουν: Μάριος Ιωάννου (The Man on the Roof), Νεκτάριος Θεοδώρου (Άμλετ), Αρίστη Σπύρου @ Αγγέλω Παπαγγελοδήμου (Circus Spirits), Μαριάννα Δήμου (Woman by the Mirror), Anoki von Arx (Soprano), Νιόβη Χαραλάμπους (Ελένη), Θεόδωρος Σουρμελής (Τραγουδιστής), Anna Luchyna (Nina),Έλενα Γαβριήλ (Χορεύτρια), Έλενα Καλλινίκου (Εκάβη), Κατερίνα Νικολάου (Μητέρα), Θεόδωρος Αντωνιάδης (Νεαρό Αγόρι), Στέφανη Νεοφύτου (Τραγουδίστρια), Christian Fohtung (Τειρεσίας), Σπύρος Σωκράτους Stilobate (Κοντραμπάσο),Τάσος Ανδρέου (Ανθρωπος από το παρελθόν) και μέλη του Θεάτρου Ριάλτο.
Στα Eλληνικά και Aγγλικά, με αποσπάσματα στα Ρωσικά, Γαλλικά, Γερμανικά και άλλες γλώσσες. Με αγγλικούς υπότιτλους.
Οδηγίες προς θεατές: Το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00). 
>> Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, 20:30 στο Rialto Open Air στη Λεμεσός. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Είσοδος: € 8 / 5. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77 77 77 45. E-ticket: rialto.com.cy,  Rialto Theatre App
 

Οι Αχαρνείς του Αριστοφάνη
Με την πρώτη σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη Αχαρνείς (425 π.Χ.), σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συνεχίζει την καλοκαιρινή θεατρική δραστηριότητά του με απόλυτη προσήλωση στην εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας. Βρισκόμαστε στον έκτο χρόνο του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο αγρότης Δικαιόπολης, απογοητευμένος από την αναποφασιστικότητα των συμπολιτών του να συνάψουν ειρήνη με τη Σπάρτη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και απαλλάσσει τον ίδιο και την οικογένειά του από τα δεινά του πολέμου. Αποφασισμένος να απολαύσει ό,τι στερήθηκε, να γιορτάσει τη ζωή και να δρέψει τους καρπούς της ειρήνης, δεν διστάζει να τα βάλει με όλους, να ξεμπροστιάσει την ιδιοτέλεια και την ποταπότητά τους, να ανοίξει τα μάτια όσων τυφλώθηκαν από την αλαζονεία, την ψευτοπερηφάνια και τις δημαγωγικές ρητορείες. Οι Αχαρνείς διδάσκουν, γεννούν προβληματισμούς, επικρίνουν με δριμύτητα οποιαδήποτε στάση ή κρίση στρέφεται ενάντια στο πολίτευμα της δημοκρατίας και στο συμφέρον των πολλών, και, εντέλει, χαρίζουν άφθονο γέλιο. Ο σκηνοθέτης Βαρνάβας Κυριαζής, έχοντας στο πλευρό του ένα πολυπληθές και δημιουργικό επιτελείο συντελεστών και ηθοποιών, στήνει μια παράσταση κατεξοχήν αριστοφανική, με όλα τα υλικά μιας λαϊκής γιορτής, ενός πολύβουου διονυσιακού πανηγυριού που μυρίζει γη και κρασί, για να καταλήξει εκεί όπου καταλήγει κάθε αυθεντικό γλέντι: στην κάθαρση της έκστασης.
Μετάφραση: Λεωνίδας Ζενάκος, Σκηνοθεσία: Βαρνάβας Κυριαζής, Μουσική: Κώστας Κακογιάννης, Σκηνικά: Γιώργος Γιάννου, Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη, Χορογραφία-Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή, Στίχοι τραγουδιών/Παραβάσεις: Πάμπος Κουζάλης, Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς, Βοηθός Σκηνοθέτης: Ανδρέας Αραούζος, Ειδικές κατασκευές: Μόνικα Χατζηβασιλείου, Βοηθός σκηνογράφου: Ρέα Ολυμπίου, Βοηθός ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Αβραάμ, Μουσικοί επί σκηνής: Κώστας Κακογιάννης (πιάνο, βιολί, πιθκιαύλι, φλάουτο), Βερόνικα Αλωνεύτου (σαντούρι), Τζόναθαν Μπετίτο (κρουστά, foley artist), Χαράλαμπος Παντελή (λαούτο).Στον ρόλο του Δικαιόπολη ο Ανδρέας Τσουρής. Παίζουν: Χάρης Αττώνης, Βασίλης Βασιλάκης, Εύρος Βασιλείου, Θανάσης Δρακόπουλος, Θανάσης Ιωάννου, Κώστας Καζάκας, Μάρκος Καλλής, Γιάννης Καραούλης, Χάρης Κκολός, Βαλεντίνος Κόκκινος, Διομήδης Κουφτερός, Αντρέας Μακρής, Πάνος Μακρής, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Γιάννης Μίνως, Μιχάλης Μουστάκας, Αλέξανδρος Παρίσης, Αντρέας Τσέλεπος, Βασίλης Χαραλάμπους. Παιδί/Παραβάσεις: Γεωργία Νεοκλέους. Συμμετέχουν: Δαυίδ Αναστασίου, Πυγμαλίων Νεοκλέους, Μαρία Χρυσοστόμου
>> 4 & 5 Σεπτεμβρίου 2020 (με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους), Δημοτικό Κηποθέατρο, Λεμεσός,
>> 16 Σεπτεμβρίου 2020, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα.
>> 18 Σεπτεμβρίου 2020, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, Δερύνεια,
Έναρξη παραστάσεων: 20:30. Προσέλευση: 19:30. Τιμές Εισιτηρίων: €17 / €8 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας). Η παράσταση δεν συστήνεται για θεατές κάτω των 15 ετών.

Μία ζωή Γερμανική
Το Σατιρικό Θέατρο και η Alpha Square σε μια πρώτη σύμπραξη παρουσιάζουν την Πανελλήνια Πρώτη του έργου «ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ» του Κρίστοφερ Χάμπτον, με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.
Έχοντας δώσει την Πανελλήνια Πρώτη στις 6 Μαρτίου, και συνολικά μόνο τρεις παραστάσεις πριν τα κυβερνητικά μέτρα ασφαλείας για την πανδημία, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει για πέντε παραστάσεις τον Σεπτέμβριο στην Λευκωσία, μία στην Λεμεσό και μία στην Πάφο!
Το έργο «Μια Ζωή Γερμανική» είναι βασισμένο στη ζωή και την μαρτυρία της Brunhilde Pomsel – μια ζωή που καλύπτει τον εικοστό αιώνα. Πέρασε δύσκολους καιρούς για να τα βγάλει πέρα ως γραμματέας τη δεκαετία του 1930 στο Βερολίνο, με τελευταίο της εργοδότη τον Τζόζεφ Γκέμπελς. Το έργο του πολυβραβευμένου Κρίστοφερ Χάμπτον βασίζεται στην μαρτυρία που έδωσε η Pomsel όταν επιτέλους έλυσε τη σιωπή της σε μια ομάδα Αυστριακών κινηματογραφιστών το 2016, λίγο πριν πεθάνει, στην ηλικία των 106. «Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε. Ή πολύ λίγο. Τίποτα περισσότερο απ’ ότι όλοι οι άλλοι. Άρα δεν μπορείτε να μου προκαλέσετε ενοχές». Σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, σε μια πρώτη σύμπραξη μεταξύ του Σατιρικού Θεάτρου και της Alpha Square, η παράσταση «Μια Ζωή Γερμανική» ανεβαίνει σε μετάφραση Ανθής Ζαχαριάδου και σκηνικά-κοστούμια Λάκη Γενεθλή, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.
>> 4, 5, 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2020, Κεντρική Σκηνή, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30.
>> Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 20.30.
>> Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος, 20.30.
Γενική είσοδος: €12. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com. Πληροφορίες: 7000 7705.

Ο άνθρωπος μαξιλάρι
Το Θέατρο Ανεμώνα μετά από μια αναπόφευκτη παύση έξι μηνών που η πανδημία επέβαλε στις παραστάσεις του, επιστρέφει με το έργο του οποίου η πρεμιέρα από τον Μάρτη τελεί εν αναμονή.. στο Θέατρο βεβαίως θα τηρηθούν με ευλάβεια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Το θέατρο Ανεμώνα είναι το πρώτο θέατρο “κλειστού τύπου” που ανοίγει μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο που επήλθε με την καραντίνα. Οι προκρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητες καθώς και η έγκαιρη προσέλευση στο θέατρο προς αποφυγή συνωστισμου.  Η πρεμιέρα του περίφημου έργου του Μάρτιν Μακ Ντόνα “Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙ” (THE PILLOWMAN) που ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Βαρνάβα Κυριαζή θα δοθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην έδρα μας στα Λατσιά και ο αριθμός παραστάσεων θα είναι περιορισμένος!  
Σε κάποιο άγνωστο, αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από την αστυνομία για μια σειρά από παιδικούς φόνους που έγιναν στην πόλη, οι οποίοι ταιριάζουν απόλυτα με κάποιες από τις σύντομες ιστορίες του, ιστορίες με παιδιά, όχι όμως “για παιδιά”.. Ιστορίες κάποτε αστείες και τρυφερές, μα τις πιο πολλές φορές σκληρές και ζοφερές.. Στο διπλανό δωμάτιο ανακρίνεται και ο αδελφός του συγγραφέα, άτομο με νοητικά προβλήματα. Τί συνέβη άραγε όταν ήταν παιδιά και τί σχέση μπορεί να έχει αυτό με τους φόνους;  Τί συνέβη σε όλους μας όταν ήμασταν παιδιά; Μέσα σε ένα λαβύρινθο αφηγήσεων, η φαντασία με την πραγματικότητα συγχέονται, τα φαντάσματα του παρελθόντος επιστρέφουν, όλα ανατρέπονται, και η αλήθεια αποκαλύπτεται... Στο έργο ο συγγραφέας καταγγέλει την κοινωνία που γεννά τη βία και κατ’ επέκταση την οικογένεια που την αναπαράγει. Μας καλέι να εισέλθουμε σε έναν μακάβριο κόσμο, να δούμε κατάματα βίαιες ιστορίες και να αναγνωρίσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις τους. Τελικά, είμαστε άραγε αυτό που γεννιόμαστε ή αυτό που οι άλλοι ορίζουν για μας; Συνεχείς ανατροπές, αστυνομική πλοκή, μαύρο χιούμορ, ευφυείς διάλογοι, στοιχεία θρίλερ-με τη βία και την τρυφερότητα να συνυπάρχουν- εξελίσσουν ένα παραμύθι που ισορροπεί ανάμεσα στον κωμικό παραλογισμό και στη γνήσια κλασική τραγωδία. Παρά το πολιτικό σχόλιο για τη βία της εξουσίας, πρόκειται ουσιαστικά για έργο που μιλάει για την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας. Και για την ανάγκη μας να επιστρέψουμε εκεί..
Μτφρ.-σκηνοθ.: Βαρνάβας Κυριαζής, σκηνικά-κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου, φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης, μουσική επιμέλεια: Βαρνάβας Κυριαζής. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρίνος Ξενοφώντος, Χάρης Κκολός, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Γιάννα Λευκάτη, Γιώργος Ιωσήφ και ο Αντρέας Τηλεμάχου. Συμμετέχει: Μαρία Χρυσοστόμου.
>> ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 6 Σεπτεμβρίου (Κυριακή), Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία.
Παραστάσεις: 12 & 13 Σεπτεμβρίου (Σάββατο-Κυριακή), 19 & 20 Σεπτεμβρίου (Σάββατο-Κυριακή), 23 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη μέχρι Κυριακή).
Η παράσταση δεν θα περιοδεύσει στις άλλες πόλεις λόγω των περιοριστικων μέτρων. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 70007721, 99344702.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μιχάλης Χατζηγιάννης - Μελίνα Ασλανίδου
Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, καθένας εκ των οποίων έχει τη δική του μοναδική και επιτυχημένη πορεία στην ελληνική μουσική έρχονται για να μας χαρίσουν δύο ανεπανάληπτες μουσικές βραδιές, εκ των οποίων η πρώτη στη Λευκωσία (τη βραδιά διοργανώνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης & Τεχνικής Εκπαίδευση Λευκωσίας) και η δεύτερη στη Λάρνακα. 
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές της γενιάς του, με τραγούδια που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας, γνωρίζει πώς να γεμίζει το κοινό με μουσική, όμορφα συναισθήματα και καλή διάθεση. 
Η Μελίνα Ασλανίδου, μία ερμηνεύτρια με «μαγική» χροιά, τραγούδια που αγαπήθηκαν από το πρώτο άκουσμα και θεωρούνται «διαμάντια» και εμφανίσεις γεμάτες συναίσθημα, γνωρίζει πώς να κάνει πόλο έλξης το κάθε της live. 
>> Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο Λακατάμιας. Ώρα Έναρξης 21:00. Είσοδος: €20 (από το Tickethour).
>> Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέταρο, Λάρνακας, 21.00. Εισιτήρια: €30 (προπώληση στο https://shop.tickethour.com/).

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ο Όμιλος Breeze, ο μεγαλύτερος όμιλος ψυχαγωγίας στην Κύπρο, συνεχίζοντας τις μουσικές του προτάσεις, παρουσιάζει στο Theama Venue για 1 μοναδική βραδιά, Under the Moon, τον αγαπημένο Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ξεκινάμε το φθινόπωρο με 1 βραδιά, γεμάτη μαγεία σε ένα τρίωρο μουσικό συναπάντημα και όλα αυτά κάτω από το φως του φεγγαριού. 
 Κατά τη φιλοξενία του κοινού ισχύουν τα ακόλουθα: • Μειωμένος αριθμός κρατήσεων • Ορισμένος αριθμός καθήμενων ανά κράτηση • Ορισμένες γεωγραφικές αποστάσεις ανάμεσα στις κρατήσεις. Σας υποδεχόμαστε με ασφάλεια, “Under the Moon” και σας υποσχόμαστε μια αξέχαστη βραδιά διασκέδασης.
>> Σ 5 Σεπτεμβρίου, Theama Venue, Λεμεσός. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 99 04 4711. 

Νατάσα Θεοδωρίδου
Η Νατάσα Θεοδωρίδου, η καταξιωμένη και διαχρονική τραγουδίστρια έρχεται Κύπρο για ένα μοναδικό live στην Κύπρο, στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, τον Πρωταρά. Η τραγουδίστρια με τις αμέτρητες επιτυχίες, με την σεμνότητα και τη μοναδικότητα της φωνής της θα μαγέψει τους πολλούς θαυμαστές της θα βρεθεί για 2 βράδια στο Nava Seaside. Κάτω από τον Αυγουστιάτικο Ουρανό η Νατάσα θα κάνει ένα ταξίδι με χαρτοπόλεμο, θα πει στο φεγγάρι να ψάξει να τον βρει, θα μας βάλει δύσκολα, και αφού πει για τις δύσκολες στιγμές, θα τραβήξει μια κόκκινη γραμμή για την αχάριστη καρδιά, και επειδή μας ξέρει, θα τα αφήσει  όλα έστω και αν είναι ανήσυχος ο καιρός. Θα μας πει για πάντα, γιατί δεν θέλει τέτοιους φίλους και στο τέλος… παραδόθηκα σε σένα. Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις λίγες επιτυχίες που θα μας χαρίσει η αγαπημένη ερμηνεύτρια.
>> Παρ 4 & Σ 5 Σεπτεμβρίου, Nava Seaside, Πρωταράς. 

Μέλιsses
Όλα μοιάζουν καλοκαίρι με το Νο1 ελληνικό Συγκρότημα Μέλιsses, το οποίο επιστρέφει και πάλι στο νησί μας για δύο μοναδικές συναυλίες στη Λευκωσία. Είναι τόσος πολλές οι επιτυχίες τους, που δεν ξέρουμε πραγματικά από πού να αρχίσουμε! "Το Κύμα",  "Όλα μοιάζουν Καλοκαίρι", "Μισή Καρδιά", "Η Μόνη Επιλογή", "Ένα", "Είμαι Αλλού", "Έλεγες", "Κρυφά",  Τι άλλο θέλεις για να πειστείς ότι το live πάρτι των Chris Mastoras (φωνητικά), Thanos Laitsas (κιθάρα), Jacob Sampsakis (drums), Kostas Mavrogennis (μπάσο) και Pantelis Kyramargios (πλήκτρα), που όλοι μαζί μας κάνουν τις Μέλιsses, θα είναι το πιο ανατρεπτικό live πάρτι του φθινοπώρου;
>> Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών Λευκωσία, 21.00. Εισιτήρια-Κρατήσεις: €30 & €25, στο 7777 7040 και www.tickethour.com.cy. Πληροφορίες: 99144801.

 

Διονύσης Σαββόπουλος
Φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι. Ο αγαπημένος του φίλος, ο αγαπημένος του μαθητής ο Διονύσης Σαββόπουλος, επέλεξε 27 διαμάντια όπως ο ίδιος τα αποκαλεί, 27 υπέροχα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη για να τα ερμηνεύσει με το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» και τους συνεργάτες του μουσικούς σε τρείς μαγικές συναυλίες . Στο πλευρό του για τις ενορχηστρώσεις ο Γιώτης Κουρτσόγλου και ο Βάσος Αργυρίδης.
>> 5 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας.
>> 7 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία
>> 8 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Λεμεσού. 
Οι συναυλίες θα αρχίσουν στις 21:00.  Πληρ. 7777 7040 & www.tickethour.com.cy. 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΠΡΙΑ

LA SERVA PADRONA / Giovanni Battista Pergolesi
Μαέστρος: Jens Georg Bachmann
Σκηνοθέτης: Lev Pugliese 
Διάρκεια: 45΄
Η κωμική αυτή όπερα, που θα διασκεδάσει το κοινό με το απολαυστικό της σενάριο, αποτελεί τη γνωστότερη λυρική δημιουργία του συνθέτη, πρότυπο της ιταλικής κωμικής όπερας. Μια συμπαραγωγή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια.
>> Λευκωσία: Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30
>> Λεμεσός: Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΗΧΟΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ / Λευτέρης Μοσχοβίας & Tat Tnabar
Το συγκρότημα Tat Tnabar θα μας ταξιδέψει μουσικά μέσα από τους ήχους της φύσης, ξεναγώντας μας σε εννέα ηχοσημεία και γνωρίζοντάς μας τα πρωτότυπα και αυτοσχέδια μουσικά όργανα που ετοίμασε ο Λευτέρης Μοσχοβίας και η παρέα του.
Διάρκεια: 120΄
>> Λευκωσία: Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, Πλατεία στο Σκαλί Αγλαντζιάς, 18:30
>> Λεμεσός: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο / Χώρος Σταθμευσης, 18:30
>> Λάρνακα: Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, Ανοικτό Αμφιθέατρο Λυκείο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», 18:30.

ΣΙΝΕΜΑ

Ευτυχία στο Κωνστάντια
Από το Αϊδανί της Μικρασίας στην Αθήνα, μια νέα γυναίκα αποφασίζει να μην αφήσει τη μοίρα να ορίσει τη ζωή της. Γράφει ακατάπαυστα και καταφέρνει να γίνει η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του εικοστού αιώνα. Συνεργάζεται με σπουδαίες προσωπικότητες του μουσικού χώρου όπως με τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μανώλη Χιώτη και τον Μάνο Χατζιδάκι. Θα χρειαστεί να παλέψει σε μία έντονα ανδροκρατούμενη κοινωνία, όχι μόνο για να γίνει σεβαστή ως στιχουργός αλλά και για να ζήσει τη ζωή της όπως θέλει. Είναι η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου κι έχουμε όλοι τραγουδήσει τους στίχους της!
>> Παρ 4 Σεπ, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00, €5. Πληρ. 22348203 - 22349085. Προπώληση www.tickethour.com.cy 

American Splendor στο Κέντρο Τεχνών Κίμωνος
Ο Χάρβεϊ Πέκαρ δουλεύει σε ένα νοσοκομείο και περνά τις ώρες του ακούγοντας τζαζ. Ζηλεύοντας τη δόξα του φίλου του Ρόμπερτ Κραμπ αποφασίζει να γράψει ένα κόμικ με ήρωα τον εαυτό του.
Σκηνοθεσία: Robert Pulcini, Shari Springer Berman. Πρωταγωνιστούν: Paul Giamatti, Hope Davis, James Urbaniak.
>> Παρ 4 Σεπ 2020, Κέντρο Τεχνών Κίμωνος, Πάφος, 21.00, €5. Πληροφορίες 26102180/ www.kimonosartcenter.com/garden-screenings.

«Judy» στο Κωνστάντια
Η Τζούντι Γκάρλαντ φτάνει στο Λονδίνο για μερικές sold out εμφανίσεις. Έχουν περάσει χρόνια από τότε που κέρδισε την παγκόσμια καταξίωση με την ταινία “Ο Μάγος του Οζ”. Πλέον είναι μία ντίβα που όλοι αναγνωρίζουν και θαυμάζουν. Δεν παύει όμως να είναι και μία γυναίκα εξαντλημένη από τον κόσμο του θεάματος, που ονειρεύεται τις μικρές και φαινομενικά ασήμαντες χαρές μιας πιο απλής ζωής. Κι όπως λέει και το γνωστό της τραγούδι: “Somewhere over the rainbow, blue birds fly, birds fly over the rainbow, why then, oh why can’t I?” Μία ωδή σε έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής και του θεάματος!
>> Σ 5 Σεπ 2020, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00, €5. Πληρ. 22348203 - 22349085. Προπώληση www.tickethour.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close