Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 8 φεστιβάλ του Σεπτέμβρη!

Tα φεστιβάλ και οι γιορτές του Σεπτεμβρίου που πρέπει να βάλεις στην ατζέντα σου

Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2020

Μπορεί ο Σεπτέμβριος να μην είναι όπως ακριβώς τον περιμέναμε αλλά δεν παύει να είναι μήνας φεστιβάλ.

Ακολουθεί μια λίστα με φεστιβάλ που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.

Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια
Το Διεθνές φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεχίζει τη σημαντική παρουσία του με 12 συνολικά παραγωγές υψηλού επιπέδου από την Κύπρο και το εξωτερικό, σε 31 συνολικά παραστάσεις σε όλη την Κύπρο. Από την 5η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, το κοινό θα απολαύσει θέατρο, όπερα, χορό, μουσική, παιδικές παραστάσεις και παραστάσεις ανοικτές στο κοινό, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα περιδιάβαση στο χώρο των παραστατικών τεχνών.
Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε εδώ.

Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου
Το 23ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστήμιου Κύπρου επιστέφει. Το έκτακτο πρόγραμμα ετοιμάστηκε για το φθινοπωρινό μέρος του Πολιτιστικού Φεστιβάλ της Αξιοθέας. Παρά τις δυσμενείς περιστάσεις, έχει ετοιμαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με 13 εκδηλώσεις. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι οι εκδηλώσεις είναι από τοπικά μόνο σχήματα. Οι φετινές συναντήσεις θα είναι πολύ διαφορετικές, με περιορισμούς στη φυσική επαφή, αλλά με την ίδια απεριόριστη και ελεύθερη πνευματική επαφή με τη μουσική, το θέατρο και την καλλιτεχνική έκφραση.
Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε εδώ
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλέφωνο 22894531/2 www.ucy.ac.cy/cucentre/ 

3ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου
Από 10 μέχρι 13 Σεπτεμβρίου, στους υπαίθριους χώρους του Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας, στην Αγλαντζιά. Το τετραήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει τέσσερα περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και 20 αρχαιολογικά και εθνογραφικά ντοκιμαντέρ από Αυστραλία, Χιλή, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Πορτογαλία, Λίβανο, Τουρκία, Ιαπωνία και Ελλάδα.
Πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

AglanJazz 2020
Το Αμφιθέατρο στο πολιτιστικό κέντρο «το σκαλί» θα φιλοξενήσει το φετινό AglanJazz, αφού αποτελεί ασφαλές μέρος για την τήρηση των μέτρων ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή των συναυλιών.  Το AglanJazz 2020 θα παρουσιάσει έξι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοπικές μπάντες, οι οποίες θα κινηθούν σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα, από την τζαζ, την έθνικ μέχρι και την μπλουζ-ροκ μουσική. 
Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν τρεις μπάντες: το κουαρτέτο σαξοφώνων Jazz4Sax, η βασισμένη στην τραγουδιστική τζαζ-μουσική μπάντα Christina Argyri and Friends και οι jazz rock Fuzz Bus, οι οποίοι θα κινηθούν μεταξύ της jazz και του αυτοσχεδιασμού, της funk και soul, και της ψυχεδελικής φολκ. 
Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το AglanJazz θα παρουσιάσει τη Sarah Fenwick μαζί με τους G Tonic με πρωτότυπα τζαζ τραγούδια, τους Celestial Iris, που η μουσική τους είναι βασισμένη στην ορχηστρική ακουστική μουσική, με πυρήνα την κλασσική κιθάρα, και τους Zilla Project, που θα κινηθούν σε Blues Rock ύφος. 
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τις συναυλίες θα μπορέσει να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός θεατών, μόνο μετά από προαγορά μειωμένου εισιτηρίου, ενώ οι υπόλοιποι θεατές θα έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν τις συναυλίες διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.aglanjazz.com και στο Facebook του Δήμου Αγλαντζιάς.
Συμβολικό Εισιτήριο €1 (ανά ημέρα) 

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού προχωρά στη φετινή 15η διοργάνωσή του, η οποία θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2020, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη (Ceronia Hall), δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού. Αναδεικνύοντας ανεξερεύνητες πτυχές της ανθρώπινης κατάστασης και του περιβάλλοντός της, το Φεστιβάλ προτείνει ταινίες ντοκιμαντέρ που συγκλονίζουν, προσκαλώντας τους πιστούς θαμώνες αλλά και τους νέους θεατές του σε ένα ακόμη ταξίδι στον κινηματογράφο της πραγματικότητας. Στην μεγάλη οθόνη θα δούμε φέτος πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ, όπως τα προτεινόμενα για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2020, Honeyland και For Sama.
Με λιγότερες θέσεις θεατών αλλά με το ίδιο υψηλό επίπεδο στο πρόγραμμα των προβολών του, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού υπόσχεται και φέτος μια άρτια διοργάνωση, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον Covid-19, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διανύουμε.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

17ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού
Το 17ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού το οποίο φέτος ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει το Σάββατο 22 Αυγούστου και να διαρκέσει οκτώ ημέρες και νύχτες, άλλαξε πλάνα, διάρκεια και χώρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί (στο 2ο μέρος του) στις 12 - 13 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού. Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο ‎99669476.
ΣΗΜ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

4ο Αγροτικό Φεστιβάλ
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών θα διοργανώσει το 4ο Αγροτικό Φεστιβάλ στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020 στο Κηποθέατρο Λεμεσού. Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι η ενημέρωση των αιτητών μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων του ρόλου του ΚΟΑΠ και η συμμετοχή ντόπιων εταιρειών καθώς επίσης και η προώθηση διαφόρων κυπριακών εδεσμάτων της κυπριακής κουλτούρας.
Μέσα από το φεστιβάλ αυτό, ντόπιοι και τουρίστες θα γνωρίσουν τα κυπριακά εδέσματα και θα ενημερωθούν για τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα τα οποία επιχορηγεί ο ΚΟΑΠ, επιπλέον, θα ψυχαγωγηθούν από σημαντικούς καλλιτέχνες της Κύπρου και της Ελλάδας, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Ασπασία Στρατηγού, Άντρη Καραντώνη, Μηχάλης Χατζήμιχαηλ, Σάββας Στεφάνου, Έλενα Νεοφυτίδου, Λίζα Θεοφάνους, Πάρης Παράσχος, Λευτέρης Πιτσιλλίδης, το χορευτικό συγκρότημα "Διόνυσος", η ομάδα κρουστών Batukinio και η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού. 
>> Παρ 25- Κ 27 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, 20.00. Είσοδος δωρεάν. 
Εισιτήρια tickethour.com.cy

 3ο Φεστιβάλ Φιλίας και Πολιτισμού "Χρίστος Λαζαρής
Ο Θέμης Αδαμαντίδης έρχεται Κύπρο για να τραγουδήσει τις μεγάλες του επιτυχίες και να διασκεδάσει το κοινό, όπως μόνο αυτός ξέρει…Η εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Φιλίας και Πολιτισμού "Χρίστος Λαζαρής", την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού. 
Μαζί του θα βρίσκονται και οι συμπατριώτες μας Λούκας Γιώρκας και Έλενα Ανδρέου.
Εισιτήρια: https://shop.tickethour.com/

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close