Τα καλύτερα της Κύπρου , Bars & Clubs

Σε ένα μοναδικό μέρος, ήπιαμε φέτος το πιο εντυπωσιακό κοκτέιλ του καλοκαιριού…

H ιστορία του Mr. Donkey, του απόλυτου καλοκαιρινού cocktail

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2020

Το Λατσί της επαρχίας Πάφου κρύβει πολλές ομορφιές, που αξίζει να ανακαλύψει κανείς... όπως και το "στολίδι" της περιοχής, που δεν είναι άλλο από το πολυτελές Anassa. Που αν αποφασίσεις να γνωρίσεις, θα βεθείς μπροστά στο μαγικό καλοκαίρι της Κύπρου! 

Σε αυτήν λοιπόν τη μαγική τοποθεσία... με τις υπέροχες πισίνες, τα κομψά δωμάτια, τα νόστιμα εστιατόρια, κι ένα σωρό ακόμη εγκαταστάσεις, θα συναντήσεις και τα αρώματα του κυπριακού καλοκαιριού: λεβάντες, θυμάρια και περήφανοι βασιλικοί. Τόσες μυρωδιές, τόσα χρώματα, και όλα βεβαιώνουν ότι είσαι στον τόπο όπου ζει και βασιλεύει το κυπριακό (και όχι μόνο) καλοκαίρι.

Και τι φέρνει μαζί του ένα καλοκαίρι; Cocktail… πολλά cocktail!

Κοκτέιλ εμπνευσμένα μάλιστα από όλα αυτά τα προϊόντα του τόπου μας. Κάπως έτσι λοιπόν ο κ. Τάκη Αντωνίου, Bar Manager του Anassa Hotel, δημιούργησε ένα απόλυτα κυπριακό καλοκαιρινό κοκτέιλ, με ένα ομολογουμένως καθαρόαιμα δικό του όνομα! Ο λόγος για το Mr. Donkey, ένα κοκτέιλ που σερβίρεται στο Armonia Bar.

Ο κ. Τάκης (ο οποίος ήδη μας συστήθηκε) μας περιγράφει πώς κατέληξε στη δημιουργία του εν λόγω κοκτέιλ και γιατί του έδωσε το όνομα Mr. Donkey....

Τον περασμένο χειμώνα, λοιπόν, ο κ. ταλαντούχος, και ορεξάτος κ. Τάκης ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και οργάνωνε στο μυαλό του τα νέα του κοκτέιλ, μία υπερβολικά έντονη διαμαρτυρία ενός γαϊδουριού διέκοψε τη σκέψη αλλά και την ησυχία του. Η φωνή αυτή τον ανησύχησε τόσο που διέσχισε πολλά χωράφια μέχρι που βρήκε το γαϊδούρι δεμένο σε ένα δέντρο.

Ο Τάκης έκοψε το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένο το γαϊδουράκι και του έφερε νερό και φαγητό. Τότε, παρατήρησε ότι το δέντρο παρήγαγε χαρούπια. Το μέλι χαρουπιού, δυνατό, αρωματικό και γλυκό, θα δημιουργούσε ένα νέο κοκτέιλ!

Επιστρέφοντας πίσω στο σπίτι, ανακάτεψε τα αγγούρια και το τζίντζερ, έβαλε πάγο και πρόσθεσε μεσκάλ (αποσταγμένο αλκοολούχο ποτό, το οποίο φτιάχνεται από αγαύη και είναι αυτό που δίνει στον Mr. Donkey το δυνατό του στοιχείο).

Στη συνέχεια, πρόσθεσε τέσσερις σταγόνες μέλι χαρουπιού που έφτιαξε με τη συνταγή της μητέρας του, Γιώργουλας και ολοκλήρωσε το ποτό του προσθέτοντας χυμό μήλου, χυμό μάνγκο και πουρέ από passion fruit.

Το διακόσμησε με χαρούπι, και Mr. Donkey είναι έτοιμο... κλασικό και απόλυτα εύγευστο. 

Ζήτησέ το από το μενού του Armonia Bar.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close