Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε μονοήμερη για φαγητό, σε 5 υπέροχα στέκια με ολάνθιστη αυλή!

5 καλά κρυμμένα μυστικά στέκια, που αξίζει να επισκεφθείς όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2020

Ξύλινες καρεκλίτσες, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ολάνθιστοι κήπο, ωραίες μουσικές, παραδοσιακοί αλλά και μοντέρνοι μεζέδες γεμίζουν τα καλοκαιρινά μας βράδια με όμορφες εικόνες, αρώματα και χρώματα.

Κι ας μας μένει λίγο ακόμα καλοκαίρι, εμείς παίρνουμε την παρέα, και προγραμματίζουμε μονοήμερη εξόρμηση για φαγητό, σε σημεία που πραγματικά σε γοητεύουν!

Bunch of Grapes
Καλά κρυμμένο σε μία υπέροχη αυλή στο Πισσούρι, σερβίρει νόστιμα πιάτα με σπιτική φροντίδα και εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο λόγος για το Bunch of Grapes, ένα ιδιαίτερο εστιατόριο που (από το 2003) σερβίρει ξεχωριστές γεύσεις, από την κυπριακή, γαλλική και αγγλική κουζίνα, με μια προσέγγιση διαφορετική.
Το ιδιαίτερο (πέρα από τα καλοφτιαγμένα πιάτα του) χαρακτηριστικό του «Bunch of Grapes» είναι η υπέροχη εξωτερική αυλή του, ιδιαίτερα τα βράδια του καλοκαιριού, οπότε μπορείς να απολαύσεις το δείπνο σου κάτω από την αρχαία μουριά, θαυμάζοντας συνάμα τα υπέροχα χρώματα της ανθισμένης μπουκαμβίλιας.
Το εν λόγω εστιατόριο φιλοξενείται σε ένα ιδιαίτερα γραφικό κτίριο με ιστορία χρόνων (άνω των 200 ετών), που πραγματικά δημιουργεί ένα άκρως ειδυλλιακό περιβάλλον και στο οποίο θα απολαύσεις εκλεκτές γεύσεις συνοδευμένο με κρασί.
(25 221275) Ιωάννη Ερωτόκριτου, Πισσούρι.

Kivotos 3000 - Tinas Art Cafe
Δέντρα, λουλούδια, κρεμαστές γλάστρες και μία μεγάλη αυλή δημιουργούν μία ατμόσφαιρα αλλιώτικη, ιδανική για να καθίσεις και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας το καφεδάκι σου. Το Art Café Kivotos 3000, βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς, σερβίρει καφέ, κι άλλα κρύα ή ζεστά ροφήματα, homemade snacks ή υπέροχα σπτικά κέικ, σε γενναιόδωρες μερίδες, παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι με φρέσκα φρούτα, σε μια αυλή-όνειρο! Μια αυλή γαλήνης και δημιουργικότητας! Στον υπέροχο κήπο του λοιπόν, που αποτελεί μία όαση δροσιάς, μιας και καλύπτεται από τη σκιά των δέντρων, θα σε υποδεχθεί η εξυπηρετικότατη Γερμανίδα ιδιοκτήτρια, η Tina, η οποία θα σου δώσει την υπόσχεση ότι μόλις περάσει λίγο η ώρα θα ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι ακόμα στην Κύπρο και θα αισθανθείς σαν να είσαι κάπου πολύ μακριά. Σημείωσε, τέλος ότι πέρα από έπιπλα στην αυλή της υπάρχουν εκλεκτικές τέχνες, χειροτεχνίες και γλυπτά, βιβλία, περιοδικά και επιτραπέζια παιχνίδια διαθέσιμα για διασκέδαση.
(99555193)

Polis Herb Garden & Restaurant
Το Polis Herb Garden & Restaurant βρίσκεται στο κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς, δίπλα στο μουσείο. Σύνθημά τους, το "Επιστροφή στη φύση". Διαθέτει έναν υπέροχο κήπο περίπου 2500 τετραγωνικών μέτρων με διάφορα είδη βοτάνων, και είναι ανοιχτός για το κοινό. Στο Polis Herb Garden & Restaurant, μπορείς να δεις και να μάθεις για τα βότανα μέσω των διαφορετικών δραστηριοτήτων στον κήπο, όπως η ξήρανση των βοτάνων και η διαδικασία της εξαγωγής αιθέριων ελαίων. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν σύγχρονη κυπριακή κουζίνα με βότανα από τον κήπο, μαγειρεμένα με αγάπη!
(99 586354) Πόλη Χρυσοχούς.

Secret Garden Panayia
Μία επίσκεψη στην ορεινή Πάφο θα αποτελέσει σίγουρα την τέλεια αφορµή για να ανακαλύψεις κι εσύ αυτόν τον κρυµµένο «θησαυρό». Πρόκειται για ένα μικρό μυστικό κήπο στο χωριό Πάνω Παναγιά, ο οποίος δημιουγήθηκε για να δώσει μία διαφορετική επιλογή στους επισκέπτες του όμορφου χωριού. Είναι ένας υπαίθριος χώρος και ο φυσικός πλούτος αυτού ήταν η έμπνευση για την ονομασία. Είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένο ώστε να δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα εξωτικό νησί. Ένα καφέ-μπαρ που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο και υπόσχεται να αποτελέσει και φέτος την καλοκαιρινή σου συνήθεια! Εδώ θα απολαύσεις τη λεμονάδα σου, το κοκτέιλ σου, τον καφέ σου, μπίρες, ακόμα κι ένα ποτήρι καλό κρασί από τα τοπικά οινοποιεία. Αυτό ωστόσο που δεν πρέπει να παραλείψεις με τίποτα είναι να δοκιμάσεις τα γκουρμέ γλυκά του, όπως τοεντυπωσιακό cheesecake αλλά και την πορτοκαλόπιτα!  Το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ θα σε εντυπωσιάσουν όλα! 
(99038137) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 79, Πάνω Παναγιά, επ. Πάφου. Δ-Κ 10.00-23.00 (εκτός Τρ). 

Casa Mespilea
Το καλοκαίρι εμείς εδώ στο Check In Cyprus μας αρέσει να απολαμβάνουμε το φαγητό και το ποτό μας σε όμορφους εξωτερικούς χώρους γι᾽ αυτό και δεν σταματάμε να ψάχνουμε. Βρήκαμε λοιπόν μια υπέροχη αυλή στην Πάφο, ονόματι Casa Mespilea, την οποία λατρέψαμε από την πρώτη ματιά! Το Casa Mespilea είναι ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 1890 βυ, σε απόσταση 1,5χλμ. από την Παραλία Αφροδίτη και εκτός απο όμορφα και προσεγμένα δωμάτια διαθέτει και ένα bistro το chez mama το οποίο σου σερβίρει τα νόστιμα πιάτα του στον κρυμμένο κήπο του κτηρίου. Ανάμεσα στο πράσινο λοιπόν θα απολαύσεις σπιτικά και πολύ νόστιμα πιάτα αλλά και δροσερά ποτά το βράδι. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να πάρεις τηλέφωνο για κράτηση.
(99683757) Πυγμαλίωνος 2, Πάφος.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close