Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια βόλτα σε έναν από τους ωραιότερους καταρράκτες της Κύπρου!

Μαγικό τοπίο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2020

Υπέροχα τοπία, πλούσια βλάστηση και καταρράκτες που ρέουν στα βράχια και πέφτουν σε μικρές λίμνες ή ποτάμια.

Μπορεί οι καταρράκτες της Κύπρου να μην φημίζονται για το μέγεθός τους ωστόσο είναι υπέροχοι και οι επισκέπτες μένουν εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά της φύσης.

Πιο κάτω θα κάνουμε μια βόλτα μέσα από τις εικόνες σας στον καταρράκτη του Μέσα Ποταμού, ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο που αξίζει να επισκεφθεί ο καθένας! 

Ο καταρράκτης του Μέσα Ποταμού βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Σαϊττάς σε υψόμετρο 1000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Κοντά σε αυτόν, μπορεί κανείς να συναντήσει το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. Μπορεί το ύψος του καταρράκτη να είναι μόλις 7 μέτρα, όμως το θέαμα που μπορεί να αντικρύσει κανείς είναι απαράμιλλης ομορφιάς, ωσάν ένα θαύμα της φύσης.

Στην περιοχή υπάρχουν πετρώματα, κυρίως γάββρος. Στη γύρω περιοχή υπάρχει πυκνή βλάστηση αποτελούμενη κυρίως από πεύκα όπως επίσης θάμνους και πόες. Η βλάστηση ομοιάζει σε μεγάλο βαθμό με αυτή του καταρράκτη της Χαντάρας στο Φοινί.

Το όνομα του καταρράκτη προέρχεται από το όνομα του ομώνυμου ποταμιού που ρέει στην περιοχή. Οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιήσουν πικ-νικ στον εκδρομικό χώρο της περιοχής ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 700 άτομα. Δίπλα, βρίσκεται το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου το οποίο κτίστηκε τον 12ο αιώνα μ.Χ. επί εποχής Φραγκοκρατίας στην Κύπρο.

Η πρόσβαση στον καταρράκτη μπορεί να καταστεί εφικτή μέσω ενός χωματόδρομου μήκους 5 χιλιομέτρων από το χωριό Σαϊττάς, μέσω ενός άλλου χωματόδρομου ίσου περίπου μήκους με τον προηγούμενο από το χωριό Μονιάτης, μέσω του χωματόδρομου μήκους 6 χιλιομέτρων από τις Πάνω Πλάτρες καθώς και από τον χωματόδρομο μήκους 7 χιλιομέτρων που αρχίζει από το χωριό Κάτω Αμίαντος. Επίσης, ο καταρράκτης είναι προσβάσιμος μέσω ενός μονοπατιού 200 μέτρων μήκους από τον εκδρομικό χώρο του Μέσα Ποταμού. Ο καταρράκτης είναι εύκολα προσβάσιμος από τρεις κύριες πόλεις: Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί τον καταρράκτη του Μέσα Ποταμού και να απολαύσει το μαγευτικό θέαμα που προσφέρει. Καθάρια νερά, καθαρός αέρας και ένα εκπληκτικό τοπίο συνθέτουν το σκηνικό στη γύρω περιοχή. Οι παραθεριστές, επίσης, μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους στον παρακείμενο εκδρομικό χώρο αλλά και να προσκυνήσουν στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου. Επιπρόσθετα, οι φυσιολάτρες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν την πλούσια πανίδα της περιοχής αλλά και να εξετάσουν τη χλωρίδα λόγω της πληθώρας ενδημικών φυτών που ευδοκιμεί στην ορεινή περιοχή του Τροόδους.

*Φωτογραφίες: Σούλλα Βασιλείου

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close