6 September 2020
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

«Ο άνθρωπος μαξιλάρι» στο Θέατρο Ανεμώνα

Το έργο τουΜάρτιν ΜακΝτόνα ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή

Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2020

Το Θέατρο Ανεμώνα μετά από μια αναπόφευκτη παύση έξι μηνών που η πανδημία επέβαλε στις παραστάσεις του, επιστρέφει με το έργο του οποίου η πρεμιέρα από τον Μάρτη τελεί εν αναμονή.. στο Θέατρο βεβαίως θα τηρηθούν με ευλάβεια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό.

Το θέατρο Ανεμώνα είναι το πρώτο θέατρο “κλειστού τύπου” που ανοίγει μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο που επήλθε με την καραντίνα.

Οι ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙς θέσεων είναι απαραίτητες καθώς και η έγκαιρη προσέλευση στο θέατρο προς αποφυγή συνωστισμου. 

Η πρεμιέρα του περίφημου έργου του Μάρτιν Μακ Ντόνα “Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙ” (THE PILLOWMAN) που ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Βαρνάβα Κυριαζή θα δοθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην έδρα μας στα Λατσιά και ο αριθμός παραστάσεων θα είναι περιορισμένος!  Οι ακριβείς ημερομηνίες των παραστάσεων μας στη Λευκωσία:

Πρεμιέρα: 6 Σεπτεμβρίου (Κυριακή)
12 & 13 Σεπτεμβρίου (Σάββατο-Κυριακή)
19 & 20 Σεπτεμβρίου (Σάββατο-Κυριακή)
23 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη μέχρι Κυριακή)

Η παράσταση δεν θα περιοδεύσει στις άλλες πόλεις λόγω των περιοριστικων μέτρων

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30.

Ο πολυβραβευμένος Μάρτιν ΜακΝτόνα (Martin McDonagh), ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς, θεωρείται ένα από τα πιο πολύπλευρα ταλέντα της Μεγάλης Βρετανίας (σεναριογράφος και σκηνοθέτης ιρλανδικής καταγωγής).  Επάξια με την εργογραφία του έχει ήδη κερδίσει μία θέση ανάμεσα στους πρωτοπόρους συγγραφείς του εικοστού πρώτου αιώνα που με ωμότητα και ισχυρές δόσεις μαύρου χιούμορ αντικατοπτρίζουν την αποκρουστική προκλητική πραγματικότητα..

"Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙ"- ΥΠΟΘΕΣΗ:
Σε κάποιο άγνωστο, αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από την αστυνομία για μια σειρά από παιδικούς φόνους που έγιναν στην πόλη, οι οποίοι ταιριάζουν απόλυτα με κάποιες από τις σύντομες ιστορίες του, ιστορίες με παιδιά, όχι όμως “για παιδιά”.. Ιστορίες κάποτε αστείες και τρυφερές, μα τις πιο πολλές φορές σκληρές και ζοφερές.. Στο διπλανό δωμάτιο ανακρίνεται και ο αδελφός του συγγραφέα, άτομο με νοητικά προβλήματα. Τί συνέβη άραγε όταν ήταν παιδιά και τί σχέση μπορεί να έχει αυτό με τους φόνους;  Τί συνέβη σε όλους μας όταν ήμασταν παιδιά;

Μέσα σε ένα λαβύρινθο αφηγήσεων, η φαντασία με την πραγματικότητα συγχέονται, τα φαντάσματα του παρελθόντος επιστρέφουν, όλα ανατρέπονται, και η αλήθεια αποκαλύπτεται...

Στο έργο ο συγγραφέας καταγγέλει την κοινωνία που γεννά τη βία και κατ’ επέκταση την οικογένεια που την αναπαράγει. Μας καλέι να εισέλθουμε σε έναν μακάβριο κόσμο, να δούμε κατάματα βίαιες ιστορίες και να αναγνωρίσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις τους.

Τελικά, είμαστε άραγε αυτό που γεννιόμαστε ή αυτό που οι άλλοι ορίζουν για μας;

Συνεχείς ανατροπές, αστυνομική πλοκή, μαύρο χιούμορ, ευφυείς διάλογοι, στοιχεία θρίλερ-με τη βία και την τρυφερότητα να συνυπάρχουν- εξελίσσουν ένα παραμύθι που ισορροπεί ανάμεσα στον κωμικό παραλογισμό και στη γνήσια κλασική τραγωδία. Παρά το πολιτικό σχόλιο για τη βία της εξουσίας, πρόκειται ουσιαστικά για έργο που μιλάει για την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας. Και για την ανάγκη μας να επιστρέψουμε εκεί..

Συντελεστές:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βαρνάβας Κυριαζής
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Θέλμα Κασουλίδου
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ:Βασίλης Πετεινάρης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Βαρνάβας Κυριαζής

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρίνος Ξενοφώντος, Χάρης Κκολός, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Γιάννα Λευκάτη, Γιώργος Ιωσήφ και ο Αντρέας Τηλεμάχου.
Συμμετέχει: Μαρία Χρυσοστόμου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 70007721, 99344702.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close