Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 εικόνες από τον κρυμμένο παράδεισο της Κύπρου

Για όσους δεν τον έχουν ακόμα επισκεφθεί

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2020

Κρήτου Τέρρα, ένας καταπράσινος και υπέροχος προορισμός βουτηγμένος μέσα στο πράσινο.

Βρίσκεται στην επαρχία Πάφου σε υψόμετρο 570 μέτρων και είναι 29 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Πάφου. Η Πάφος, εκτός από τα υπέροχα αξιοθέατά της, για τα οποία είναι γνωστή, κρύβει ένα μαγευτικό μυστικό τοπίο ανάμεσα στα βουνά και το πράσινο της. Ένα αξιοθαύμαστο παραμυθένιο καταρράκτη.

Ένα επίγειο παράδεισο,  μια υπενθύμιση ότι η ομορφιά της φύσης ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία. Ένας ειδυλλιακός προορισμός για όσους λατρεύουν τους καταρράκτες την φύση την ανακάλυψη και την περιπέτεια. Μια ευκαιρία για να έρθεις σε επαφή με την φύση, διαφορετική από τα καθιερωμένα. Όλα αυτά περικλυσμένα γύρω από μόνο ένα όνομα ''Καταρράκτης Κρεμμιώτη''.

Ο μαγευτικός αυτός προορισμός κρυμμένος πίσω από  ένα δύσβατο μονοπάτι το οποίο αποζημιώνει με την ομορφιά του την όποια κούραση και ταλαιπωρία είναι δυνατόν να προκαλέσει η 1,5 km πεζοπορία που καλείται να περπατήσει ο κάθε επισκέπτης. Ένας καταρράκτης που εδώ και δύο χρόνια είναι προσβάσιμος εξαιτίας ενεργειών του Προέδρου Κοινοτικού Συμβουλίου της Κρητού Τερρα δίνοντας μας την ευκαιρία να τον αντικρίσουμε από κοντά.

Η ιστορία του ''Καταρράκτης Κρεμμιώτη''κρύβει κάτι το απίστευτο. Η ευθύνη της δημιουργίας του εναπόκειται σε έναν άνθρωπο ο οποίος σε συνδυασμό με την μαγεία της φύσης δημιούργησε ένα θαύμα  Ο κάτοικος λοιπόν του χωριού Κρητού Τερρα σκοπεύοντας να ποτίσει τα περβόλια του που βρίσκονταν στην εν λόγω περιοχή το 1930, σκάλισε τον βράχο με σκοπό να τρέξει νερό, έτσι άθελα του, δημιούργησε ένα επίγειο παράδεισο. 

Ο πανέμορφος καταρράκτης του Κρεμμιώτη στην Κρήτου Τέρρα, με το απαλό πράσινο χνούδι να καλύπτει τα βράχια του, ρέει όλο τον χρόνο, κινόντας έτσι μέσω της δύναμης που έχει το νερό του τέσσερις νερόμυλους. 

Αν ζητάς λοιπόν την αλλαγή στα ίδια και τα ίδια να μια ευκαιρία να ζήσεις κάτι αλλιώτικο.

Ανάμεσα στην φύση και το κρυστάλλινο νερό θα αισθανθείς έστω για λίγο πώς μοιάζει να βρίσκεσαι σε παραμύθι. Και που ξέρεις αν είσαι τυχερός ίσως δεις και καμία νεράιδα κρυμμένη γύρω από τον Καταρράκτης του Κρεμμιώτη στην Κρήτου Τέρρα!

*Φωτογραφίες: Andreas Demetri / Τα Τοπία της Κύπρου

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close