Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 σημεία για φαγητό στο Λατσί

Επιλέξαμε 5 νόστιμα σημεία και σου τα προτείνουμε

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2020

Το Λατσί μπορεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για διακοπές στη δυτική ακτή του νησιού -ιδιαίτερα το φετινό, διαφορετικό καλοκαίρι-, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί μια πιο ήσυχη και χαλαρή γοητεία που είναι δύσκολο να βρεις οπουδήποτε αλλού στο νησί και ιδιαίτερα στα διάσημα τουριστικά παραθαλάσσια θέρετρα.

Έχοντας ένα γραφικό ψαρολίμανο με μερικά εστιατόρια και ξενοδοχεία, το Λατσί προσφέρει κάποιιες καλές επιλογές για φαγητό, ποτό και χαλάρωση, ακριβώς εκεί όπου σκάει το κύμα! 

Restomare Latchi
Το Restomare Latchi είναι η νέα ντιζαϊνάτη άφιξη στο πραγματικά πολύ όμορφο Λιμανάκι στο Λατσί... με τη θάλασσα και το γαλάζιο φόντο πραγματικά στα πόδια. Άνοιξε μόλις πριν από 2 μέρες και πραγματικά εντυπωσιάζει με την εμφάνιση αλλά και τις προτάσεις φαγητού οι οποίες καλύπτουν μεγάλη γκάμα γευστικών στυλ, που συνδυάζουν τη μεσόγειο με ολόκληρο τον κόσμο. Το Restomare έχει μοντέρνα επίπλωση και ντιζάιν που συνδυάζει το ξύλο με το σίδερο και τα φυτά με τη μοναδική θέα των ελλιμενισμένων σκαφών.  Ωστόσο αυτό που θα σε εξιτάρει κι εσένα είναι τα ψάρια φτιαγμένα από σίδερο τα οποία κρέμονται από την οροφή. Όσο για το μενού του, αυτό διαθέτει προτάσεις φαγητού οι οποίες καλύπτουν όλα τα γούστα! Ορεκτικά όπως χούμους, ταμπουλί, ντιπ (παντζάρι και φέτα, γουακαμόλε, ταραμάς), καρπάτσιο, σαλάτες, σούπες, στρείδια και όστρακα, πιατέλες (τυριών, με μεζεδάκια, ουζομεζέδες), σνακ όπως τορτίγια, μπιφτέκια και bao buns, νάτσιος κ.ά. Ακόμα στο ομολογουμένως πλούσιο σε επιλογές μενού θα βρεις rib eye και μπριζολάκια, κότσι και φιλέτα. Οι επιλογές συνεχίζονται με ζυμαρικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά (ανάμεσά τους και το ψάρι ημέρας), όπως και τα signature dishes που δεν είναι άλλα από την παέλια, το Restomare Surf & Turf και την αστακομακαρονάδα. Το μενού του διαθέτει ακόμα και αρκετές επιλογές σε sushi, όπως και επιδόρπια (κέικ καρότου, πορτοκαλόπιτα, κρεμ μπρουλέ, πανακότα κ.ά.). Στο μενού, τέλος, θα βρεις και επιλογές για τα παιδιά. Σίγουρα, πρέπει να κάνεις τη στάση σου εδώ αυτό το καλοκαίρι.
Λιμανάκι Λατσιού.

Ψαρόπουλος 
Η εξαιρετικά προσεγμένη και δημοφιλής ψαροταβέρνα Ψαρόπουλος, στη διάσημη λεωφόρο Ακάμαντος στο Λατσί, εντυπωσιάζει με το εξαιρετικό φαγητό της και τη φρέσκια πρώτη ύλη της, συνδυάζοντας θέα στη θάλασσα και μια ανεπιτήδευτη, καλοφτιαγμένη κουζίνα που ξέρει να σε γοητεύει. Πρόκειται, εξάλλου, για μία ψαροταβέρνα σε ιδιαίτερα προνομιακή τοποθεσία, με απρόσκοπτη θέα προς τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς...  μια υπέροχη εικόνα που την απολαμβάνεις όλες τις εποχές του χρόνου. Το φρέσκο ψάρι του, κατευθείαν από τις ψαρόβαρκες, είναι το σήμακατατεθέν του. Ό,τι και να διαλέξεις, όμως, στου Ψαρόπουλου θα το απολαύσεις διπλά, γιατί είναι της ώρας και διαλεκτής ποιότητας. Δοκίμασε το φημισμένο του χταπόδι στη σχάρα (€17). Πουθενά αλλού δεν έχεις φάει πιο εύγευστο! Όσο για τον πλουσιότατο ψαρομεζέ του (€19/άτομο), αυτός περιλαμβάνει σαλάτα, ταχίνι, ταραμοσαλάτα, καλαμάρι, μύδια, καβουροπόδαρα, ψάρι μικρό τηγανητό, γαριδούλες, σουπιές και ολόφρεσκη τσιπούρα. Στο μενού υπάρχει και επιλογή σε κρεατικά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.
(26321089) Λεωφ. Ακάμαντος, Λατσί, Πόλη Χρυσοχούς, επ. Πάφου. Δ-Κ 11.00-23.00.

Yialos Beach Grill House 
Αυτό το μαγαζί σερβίρει είδη σχάρας και κρεατομεζέ κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Η ιδανική ώρα να το επισκεφθείς δεν είναι άλλη από την ώρα του ηλιοβασιλέματος. 
(99529448) Ηλία Ταύρου 1, Νέο Χωριό. Δ-Κ 11.00-23.00.

Periyiali Beach  
Οικογενειακό εστιατόριο στην οποία θα φας απλές, κλασικές, καθαρές και νόστιμες γεύσεις. Εκτός από θαλασσινά, στο μενού θα βρεις και κάποια κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα. Τελευταία προσθήκη στο χώρο αποτελεί το ολοκαίνουριο μπαρ που δημιουργήθηκε ακριβώς δίπλα, όπου θα απολαύσεις κοκτέιλ σε χαλαρό, παραλιακό boho-chic στιλ. Στην παραλία, διατίθενται ξαπλώστες για να χαλαρώσεις! 
(26321288) Λεωφ. Ακάμαντος 45. Λατσί, Δ-Κ 12.00-23.00.

Island Beach Bar and Restaurant  
Το πολυσυζητημένο "Island Beach Bar and Restaurant", αγαπήθηκε από όλους! Γι' αυτό και από το 2013, οπότε και πρωτοέκανε την εμφάνισή του, αποτελεί must προορισμό για όλους -ντόπιους, ξένους ή εκείνους που επιλέγουν την ευρύτερη περιοχή Πόλης Χρυσοχούς - Λατσί για καλοκαιρινές διακοπές. Η all day ατμόσφαιρά του και το "Certified bartenders personel" ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις των επισκεπτών. Ξεκίνα την ημέρα σου κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, με αρωματικούς καφέδες, δροσιστικά smoothies και φρέσκους χυμούς. Αν πάλι θελεις να απολαύσεις τις βουτιές σου, κάνε το συντροφιά με ένα frozen daiquiri ή ένα euforia από το ανανεωμένο μενού του "Island". Κατά το μεσημεράκι επίλεξε από μια πληθώρα επιλογών όπως seafood platter, meat platter, ζουμερές μπριζόλες, σπιτικές πίτσες ή ακόμη δροσιστικές σαλάτες! Αργά το απόγευμα ο χώρος αποτελεί σημείο έλξης πολλών επισκεπτών που θέλουν να απολαύσουν από κοντά το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού! Ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και ένα cheese platter στο τραπέζι αποτελούν την καλύτερη συντροφιά μπροστά σ' αυτό το μοναδικό θέαμα. Η ώρα περνά ανεπαίσθητα στο "Island Beach Bar and Restaurant"... Τα βράδια ακούμε διάφορα είδη μουσικής ενώ αγαπημένοι Djs μας εγγυώνται μοναδικές στιγμές! Και αυτό το καλοκαίρι τα λέμε στο "Island Beach Bar and Restaurant"!
(96725592, 97754374) Λεωφ. Ακάμαντος, Μίτσιγκας Πλάζα, κατάστημα 5, Λατσί.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close