Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία παραλία της Κύπρου στη λίστα με τις 10 πιο πριβέ, ειδυλλιακές της Ευρώπης

Αξίζει να την επισκεφθείς

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2020

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι διαφορετικό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο οι ταξιδιώτες ανά την υφήλιο αναζητούν τη γαλήνη σε ειδυλλιακές παραλίες και ασφαλή καταφύγια, ιδανικά για social distancing σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Λόγος για τον οποίο η βρετανική εφημερίδα Mirror δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις δέκα πιο πριβέ, ειδυλλιακές παραλίες της Ευρώπης, που επέλεξε η βρετανική tour operator LoveHolidays βάσει αξιολογήσεων πελατών του TripAdvisor και ανάμεσά τους φιγουράρει και μία κυπριακή παραλία.

Πρόκειται για την παραλία της Λάρας στην Πάφο (στην περιοχή του Ακάμα), η οποία βρίσκεται στην πέμπτη θέση στον σχετικό κατάλογο. Η παραλία της Λάρας, μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου φιλοξενεί χελώνες που εκκολάπτονται. Πρόκειται για μια μαγευτική παραλία στην περιοχή του Ακάμα, η οποία περιβάλλεται από χρυσαφί αμμουδιά και πεντακάθαρα καταγάλανα νερά.

Στην παραλία της Λάρας δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές και αν και σχεδόν ερημική παραλία το σκηνικό που δημιουργεί το τοπίο της είναι μαγευτικό για κάθε επισκέπτη.

Σημειώνεται ότι στην 16η θέση πάλι φιγουράρει η παραλία της Λάρας, στο σημείο του κόλπου. 

Επίσης, μάθε ότι στην πρώτη δεκάδα φιγουράρουν και τέσσερις ελληνικές παραλίες. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η παραλία Άχλα της Άνδρου, στην τρίτη θέση η παραλία Κιμηλιά της Κεφαλονιάς, στην τέταρτη θέση η παραλία Δαφνούδι επίσης στην Κεφαλονιά και στην έβδομη θέση το Κεδρόδασος Αλυκού στη Νάξο.

Το LoveHolidays έψαξε χιλιάδες κριτικές για παραλίες στο TripAdvisor για να αποκαλύψει εκείνες που συνιστώνται ως απομονωμένες, απομακρυσμένες ή κρυμμένες. Για να διασφαλιστεί ότι εξασφαλίστηκε μια λίστα με τις καλύτερες, η εταιρεία απέκλεισε παραλίες που συνδέονται με ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Κεντρική φωτογραφία: Yiannis Makriyianni / Τα Τοπία της Κύπρου

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close