Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3+1 στάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις το φετινό καλοκαίρι

Oι must στάσεις στην Κύπρογια το φετινό καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2020

Στάση 1η: Λαχταριστό σάντουιτς με απ' όλα... ακόμα και θέα που κόβει την ανάσα
Αν είσαι από την περιοχή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις φάει σάντουιτς από την Κούλλα στον Πωμό, ενώ αν είσαι κάτοικος των υπόλοιπων επαρχιών, θα έχεις σίγουρα ακούσει γι' αυτήν. Σε όποια πάντως από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις, αν αυτές τις μέρες παραθερίζεις κάπου εκεί κοντά, ή σκέφτεσαι να κάνεις πέρασμα από την περιοχή, τότε επιβάλλεται να κάνεις μία στάση, για θεϊκό σάντουιτς και θέα που κόβει την ανάσα.
Θα την βρεις καθημερινά από νωρίς το πρωί (από τις 7) μέχρι το βράδυ (ολόχρονα), στα αριστερά σου περνώντας από τον κεντρικό δρόμο του Πωμού προς κατεύθυνση στον Παχύαμμο.
Όσο για το μενού της, διαθέτει λαχταριστά σάντουιτς με από όλα: καραμελωμένα κρεμμύδια, χαλούμι, ρόστο, αβγό, λούντζα, τυρί και ο μακρύς κατάλογος των συνδυασμών συνεχίζεται, για να επιλέξεις ακολούθως το ψωμί που θα κλείσει όλη τη γεύση στην «καρδιά» του! Στα συν βάλε και το vegan burger, νηστίσιμο τυρί, μανιτάρια με σπιτικό ταχίνι κ.ά., τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις με καφέ, φρέσκο χυμό, παγωμένη σουμάδα, ακόμα και γλυκό! 
Κάθισε λοιπόν κάτω από το κιόσκι, απόλαυσε το γεύμα, το γλυκό και το ποτό σου, χόρτασε τη θέα της περιοχής (βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, με πρόσβαση στην παραλία), και ζήτησε από την κυρία Κούλα να σου διηγηθεί και το μύθο γύρω από την ονομασία της περιοχής εκεί, η οποία ονομάζεται «Σύμβουλας». 
Πληρ. 96589533.

Στάση 2η: Όσοι ξέρουν, εδώ κάνουν στάση για σάντουιτς και μαγειρευτά!
Αν είσαι κάτοικος των ορεινών, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις φάει σάντουιτς από το καφεστιατόριο στα Πλατάνια, κοντά στο σταυροδρόμι (Τροόδους, Κυπερούντας, Λεμεσού, Λευκωσίας) του Καρβουνά, ενώ αν είσαι συχνός επισκέπτης των εκεί επαρχιών, θα έχεις σίγουρα ακούσει γι' αυτό. Σε όποια πάντως από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις, αν αυτές τις μέρες παραθερίζεις κάπου εκεί κοντά, ή σκέφτεσαι να κάνεις πέρασμα από την περιοχή, τότε επιβάλλεται να κάνεις μία στάση, για θεϊκό σάντουιτς, σχάρα και μαγειρευτά με το πιο πράσινο φόντο! Εκεί λοιπόν στο σταυροδρόμι θα κάνεις στάση στο καφεστιατόριο του Τμήματος Δασών, όπου θα καθίσεις σε ένα από τα ξύλινα παγκάκια και θα απολαύσεις σνακ, φαγητό και δροσιστικά ποτά μέσα στο πράσινο. Στο μενού του θα βρεις από σάντουιτς και χάμπουργερ, μέχρι σούβλα, κλέφτικο όσπρια και μαγειρευτά, κεφτέδες, μακαρόνια του φούρνου, σουβλάκια κ.ά., μπίρες και αναψυκτικά, καφέδες και τσάι, χυμούς και ζιβανία! Πάντως όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για τον κ. Λένα που διαχειρίζεται το καφεστιατόριο, τόσο για τη φιλοενία του όσο και για τις υπηρεσίες του!  Μάλλον, ήρθε η ώρα να κάνεις κι εσύ στάση εκεί! 

Στάση 3η: Μust στάση στο χωριό για το φετινό καλοκαίρι
Δεν λέμε, ωραία τα παραλιακά μαγαζιά, τα beach bar και οι μοντέρνες παγωταρίες στο κέντρο της πόλης, τα βουνά όμως (κυρίως της Πάφου) δεν παύουν να μας εκπλήσσουν με τις ομορφιές τους, τις ταβέρνες τους αλλά και τις ποικιλόμορφες προτάσεις τους όσον αφορά τις πιο χαλαρές στιγμές της ημέρας. Τις στιγμές δηλαδή εκείνες που αναζητάς μία ανάσα δροσιάς! 
Το φετινό λοιπόν καλοκαίρι, επιβάλλεται να κάνεις στάση στην Κρήτου Τέρρα, όχι μόνο για να θαυμάσεις το καταπράσινο ειδυλλιακό τοποίο στους διάσημους καταρράκτες της, αλλά και για να απολαύσεις κλασικό κι αγαπημένο παγωτό Παπαφιλίππου σο μικρό και πολύ χαριτωμένο σποτ που δημιουργήθηκε στην περιοχή.
Συγκεκριμένα θα το βρεις στο δρόμο που οδηγεί στον Καταρράκτη του Κρεμιώτη (όπως ονομάζεται), και θα πάρεις θέση σε ένα από τα λιγοστά τραπεζάκια που διαθέτει, απολαμβάνοντας μαγευτική θέα, απολαυστικό παγωτό και δροσερά ροφήματα.

Στάση 4η: Αυτό το παγωτό τριαντάφυλλο του κυρίου Αρχιμήδη πρέπει να το δοκιμάσεις κι εσύ
Αν ψάχνεις για αγνές, παραδοσιακές, κυπριακές γεύσεις, τότε πήγαινε μέχρι τη μικρή παγωταρία στην Πόλη Χρυσοχούς, την οποία λειτουργεί ο κύριος Αρχιμήδης εδώ και σχεδόν 40 χρόνια! 
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παγωτά του δεν έχουν συντηρητικά και όλες οι πρώτες ύλες, που χρησιμοποιεί για την παρασκευή τους, είναι κυπριακές. Για να βρεις την παγωταρία, πρέπει να περάσεις από τον γνωστό κατηφορικό δρόμο της Πόλης Χρυσοχού που οδηγεί προς Λατσί (να μην στρίψεις, όμως, προς αυτόν, αλλά να συνεχίσεις ευθεία) και μετά από περίπου 50 μέτρα να στρίψεις αριστερά.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close