Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Περπατώντας στην προβλήτα μίας λίμνης, στην Κύπρο!

Εδώ θα βγάλεις την καλύτερη φωτογραφία του φετινού καλοκαιριού!

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2020

Η παραλία είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να βρεις στην κατα τ' άλλα την εκπληκτική και λιγότερο ανεπτυγμένη δυτική ακτή Κύπρο.

Ωστόσο, αν θέλεις να ζήσεις ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, να γνωρίσεις την Κύπρο απ' άκρη σ' άκρη και να βουτήξεις στα παγωμένα νερά του νησιού, οφείλεις να κατευθυνθείς μερικά χιλιόμετρα έξω από το χωριό της Πόλις προς την Αργάκα, όπου εκεί θα βρεις το Λιμάνι Λίμνη - μια εξαιρετική τοποθεσία, που αποτελεί σήμερα σημείο ψαρέματος κυρίως για ερασιτέχνες που επιδίδονται στο "άθλημα" με το καλάμι όσο και για να βγάλεις την καλύτερη φωτογρφία (της χρονιάς!) ή -αν δεν υπάρχουν ψαράδες γύρω- για μια βουτιά.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όμως γιατί τα νερά εδώ είναι βαθιά, ιδιαίτερα στην άκρη της αποβάθρας, οπότε οι λιγότερο τολμηροί καλό θα ήταν να μην το επιχειρήσουν! Υπάρχουν άλλα σημεία πρόσβασης τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν! 

Η θέα μάλιστα από το σημείο είναι μοναδική και εκτείνεται μέχρι και την Αργάκα... η οποία φαίνεται παράξενα όμορφη στον ήλιο.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι η αποβάθρα στη Λίμνη λειτουργούσε για την εξαγωγή του μεταλλεύματος της Λίμνης. Πρόσφατα ανακαινίστηκε στα πλαίσια της προγραμματιζόμενης ανάπτυξης στην περιοχή της Λίμνης.

*Kεντρική φωτογραφία: @kostaroska

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close