Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κριτική: Ένα εκλεπτυσμένο εστιατόριο θαλασσινών, για απαιτητικούς

Πήγαμε και φάγαμε στο Βάσος Ψαρολίμανο και σχολιάζουμε!

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2020

Η παρέα το δήλωσε απερίφραστα. ‘"Θέλουμε θάλασσα, φρέσκο ψαράκι και ταξιδιάρικες γεύσεις".

Η εξίσωση δύσκολη, μα όχι δισεπίλυτη, μας οδήγησε σε Αγία Νάπα μεριά και συγκεκριμένα στο απόλυτο κέντρο του γραφικού λιμανιού της Αγίας Νάπας, έδρα του ιστορικού, από τα 1962, εστιατορίου-ταβέρνας θαλασσινών, Βάσος Ψαρολίμανο.

Το σκηνικό, απλά μαγευτικό σε προκαλεί αισθητικά με τα "ντυμένα’" με αιγαιοπελαγίτικο μπλε, τραπέζια του, όμορφα βαλμένα πάνω στους φαρδιούς πλακόστρωτους πεζοδρόμους του λιμανιού, με το πολυχρωματικό παζλ των μόλις λίγων μέτρων μακριά, ψαροκάικων να πρωταγωνιστεί στο πρώτο πλάνο. Στο δεύτερο πλάνο, η απρόσκοπτη θέα των δαντελωτών ακτών και των όμορφα φωτισμένων ξενοδοχειακών μονάδων της Αγίας Νάπας που εκτείνονται στο βάθος του ορίζοντα μέχρι και το ακρωτήρι του Κάβο Γκρέκο. Ένα πανέμορφο σκηνικό εστίασης που εντυπωσιάζει τον κάθε γαστρονόμο περιηγητή, ντόπιο ή επισκέπτη στο νησί μας και που δικαιολογεί στο έπακρο το αδιαχώρητο του μόλις πρόσφατα ανακαινισμένου απ’ άκρη σ΄ άκρη ψαροφαγικού και όχι μόνο καταλύματος.

Η πρόταση των ιδιοκτητών για να διαλέξουμε από τη βιτρίνα και τα ενυδρεία του εστιατορίου τους πρωταγωνιστές της by the sea γευστικής μας εμπειρίας, μας σήκωσε όλους από το τραπέζι, για να μπούμε με το δεξί στον μεταμοντέρνα σχεδιασμένο και διακοσμημένο με γήινα χρώματα ενδοχώρο. Ένας περιμετρικά καλυμμένος με γυάλινους τοίχους χώρος, στον οποίο πολιορκούν αβίαστα τα μεγάλης έκτασης sushi stations, οι ενημερωμένες με ποιοτικά κρασιά και καμπανίτες, συντηρητές και αναμφίβολα οι φορτωμένες με κάθε σημασία της λέξης βιτρίνες φρεσκοαλιευμένων ψαρικών και τα μεγαλύτερα ενυδρεία εσωτερικού χώρου που έχω προσωπικά δει στο νησί.

Ζωντανά στρείδια από επώνυμους οίκους, αστακοί, καβούρια και ψάρια ενυδρείου, αποτελούν την απτή απόδειξη της φρεσκάδας, κάτι που όπως δηλώνει και η τρίτη, από τον παππού Βάσο και τη γιαγιά Ζυμπουλλού, γενιά ιδιοκτητών, αποτελεί το motto τους.

Η ελληνική μαλαγουζιά, έφτασε δροσερή όπως πρέπει, γύρω στους 7-8 βαθμούς Κελσίου κι έγινε ένα στόμα στόμα λόγω των απόκοσμων αρωμάτων φλούδας εσπεριδοειδών και μάγκο που την χαρακτηρίζουν, με την αλμύρα από τα σαρκώδη Tsarskaya στρείδια, τα οποία συνοδέυτηκαν με αγνό χυμό λεμονιού και καλοφτιαγμένο mignonette.

Μέσω θαλάσσης διακτινιζόμαστε στη μακρινή Ασία, τσιμπολογώντας με τα chopsticks μας την ολόδροση Japanese seafood salad, δομημένη με ελαφρά ψημένο γαλαζόπτερο τόνο, σολομό, γαρίδες, χταπόδι και καλαμάρι, μπλεγμένα με τραγανά ζαρζαβατικά, με όλο το σύνολο να ‘’βαφτίζεται’’ με shoyu dressing.

Επαληθεύτηκαν στο έπακρον τα όσα θετικά σχόλια είχαμε ακούσει για το ταρτάρ από μπαρμπούνι, αγγιγμένο με φρέσκο κόλιανδρο και ντρέσιγκ εσπεριδοειδών, μα και βάζουμε άριστα στην παρουσίασή του, η οποία ουσιαστικά ισοδυναμούσε με την επαναδόμηση του ταρτάρ και πάλι στο σχήμα του μπαρμπουνιού.

Εξαίρετος και ο γαλαζόπτερος τόνος καρπάτσιο που συμπλήρωσε το γευστικό του απόγειο με την προσθήκη αβοκάντο, σάλτσας πόνζου και γιουζού, αλλά το ίδιο εξαίρετο στο στόμα αποδείκτηκε και το ταρτάρ από φρεσκότατα χτένια, νοτισμένα με χυμό από λάιμ και πικάντικη σος μασάγκο.

Δεν παραλείπουμε να σχολιάσουμε με την παρέα την πρόσχαρη και χωρίς καθυστερήσεις, εξυπηρέτηση, παρόλο του αδιαχώρητου που γινόταν τόσο εκτός, όσο και εντός του εστιατορίου, μα και σχολιάζουμε το όμορφο ψηφιδωτό από παρέες όλων των ηλικιών, οι οποίες απολάμβαναν από φρεσκοφτιαγμένα  sushi, μέχρι τους κλασικούς, με την υπογραφή του Bάσος Ψαρολίμανο, ψαρομεζέδες.

Επιστρέφουμε στη γαστρονομική Κύπρο, απολαμβάνοντας κριτσανιστά, από τις θάλασσες της περιοχής, κοκκινωπά μπαρμπουνάκια, πλαισιωμένα με κοκκινοχωρίτικες τηγανητές πατάτες και αφήνουμε για το τέλος την ντοματοευλογημένη και άψογη σε παρουσίαση γευστική ατραξιόν της βραδιάς, τη θρυλική αστακομακαρονάδα του μαγαζιού. Άρτια εκτελεσμένη σε όλες τις πτυχές της, ενθουσίασε και τους τέσσερίς μας με το ορθότατο ψήσιμο του αστακού και των al dente ταλιολίνι, αλλά και με την πλούσια σος ντομάτας, ενισχυμένης με βασιλικό.

Η ταξιδιάρικη από Κύπρο μέχρι Ιαπωνία ιχθυογαστονομική μας εξόρμηση, δεν μπορούσε να μην έχει σαν τελευταία πράξη της, την ολόφρεσκη, καλυμμένη με φράουλες, πανακότα και το signature επιδόρπιο του εστιατορίου, το Strawberries special,  με αποκλειστικούς πρωταγωνιστές το παγωτό βανίλια με αλεσμένα μπισκότα, τις φρέσκες φράουλες και τη βελγική σοκολάτα γάλακτος. 

Λογαριασμός (4 άτομα)
4 Στρείδια Τσάρσκαγια                                            €18
1 Ιαπωνική σαλάτα ψαρικών                                  €18.50
150γρ. Ταρτάρ μπαρμπούνι                                   €13.50
1 Ταρτάρ χτένια                                                     €14.50
1 Σεβίτσε τόνου                                                     €13.50
310γρ. μπαρμπούνι                                               €20
700γρ. αστακομακαρονάδα                                   €66
1 Strawberries special - επιδόρπιο                        €6.50
1 Πανακότα                                                            €5
1 Νερό                                                                   €2.50
1 Μαλαγουζιά – κρασί                                           €32.50
 
Σύνολο                                                                 €210.50
Τιμή κατ΄ άτομο                                                     €52,62


(23721884) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’  51, Αγία Νάπα, Λιμανάκι Αγίας Νάπας, Ελεύθερη Αμμόχωστος.
Ωράριο λειτουργίας: Δ-Κ 12.00-23.30. 

Δέχεται πιστωτικές κάρτες/ Διαθέτει υπηρεσία delivery/ Χώρος Στάθμευσης/ Προσβάσιμο σε όλους τους χώρους σε αναπηρικά καθίσματα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close