Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

H Πάφος ανάμεσα στους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ευρώπης

Εξάλλου, είναι η πόλη όπου γεννήθηκε η θεά του Έρωτα!

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2020

Στην διαδρομή "Ρομαντική Ευρώπη", στην οποία περιλαμβάνονται περιοχές της γηραιάς ηπείρου που θεωρούνται ρομαντικοί προορισμοί, έχει ενταχθεί η Πάφος από το 2018.

Πρόκειται για εξέλιξη με τεράστιο αντίκτυπο στην πόλη, αλλά και στην Κύπρο, επισημαίνουν αρμόδιοι τουριστικοί παράγοντες, αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές σε ένα τεράστιο πληθυσμό ταξιδιωτών ανά την Ευρώπη, έστω και αν το φετινό καλοκαίρι η επέλαση του κορωνοϊού ακυρώνει επί της ουσίας κάθε τέτοιο πλεονέκτημα.

Η συμπερίληψη της Πάφου στην εν λόγω διαδρομή, αναφέρουν οι αρμόδιοι, τιμά τον προορισμό επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά τη διαφορετικότητα της Πάφου από άλλους προορισμούς, προσφέρει ευκαιρίες περεταίρω προβολής, ενώ συνάδει πλήρως με την κατεύθυνση της Πάφου που είναι και η προώθηση πιο αειφόρων ταξιδιών ενθαρρύνοντας τους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν διαφορετικά.

"Δηλαδή να παραμένουν στα σημεία αυτά για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα", εξηγούν " να απολαμβάνουν όλα όσα η περιοχή προσφέρει, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το κοινό βιώνει τον τοπικό πολιτισμό και το περιβάλλον. Επιπρόσθετα η επιλογή αυτή της Πάφου έρχεται σε μια περίοδο που οι φορείς της, εξετάζουν και εργάζονται επιστάμενα για ακόμη καλύτερη αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και ανάδειξη σημαντικών στοιχείων της".

Τέτοιοι παράμετροι, αναφέρουν οι τουριστικοί φορείς της επαρχίας, είναι οι μύθοι της Πάφου με ιδιαίτερη έμφαση στον μύθο της Αφροδίτης, η περαιτέρω εδραίωση της σύνδεση της Πάφου με τον Απόστολο Παύλο, το μοναδικό και πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, η αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά, η ύπαιθρος και άλλα.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close