Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

7 (σούπερ) παραλίες για το σαββατοκύριακο

Το σαββατοκύριακο θα μας βρεις στην παραλία

Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2020

Και κάπου εδώ, ήρθε η ώρα σου ευχηθούμε καλές διακοπές, καλές βουτιές και καλά μπάνια, καθότι για τους περισσότερους εκεί έξω η σημερινή μέρα σηματοδοτεί και την έναρξη των καλοκαιρινών τους διακοπών!

Και βεβαίως είναι ώρα να μιλήσουμε για αυτό που περίμενες όλους τους υπόλοιπους μήνες: για παραλίες.

Εξ ου και θα σε πάμε (για αρχή τουλάχιστον) σε Aγία Νάπα μεριά, τις περιοχές δηλαδή που έχουν φοβερές παραλίες, εντυπωσιακά beach bars και -ομολογομένως- ακραία ζέστη, οπότε να έχεις το αντηλιακό στην τσέπη και να βρίσκεσαι πάντα υπό σκιάν.

Φύγαμε για βουτιές στα πιο δροσερά νερά τώρα.

Βαθειά Γωνιά
Παραλία σούπερ οργανωμένη, με μπαρ και φαγητό, αρκετά ρηχή (άρα και φιλική προς οικογένειες) και πάνω απ' όλα -κάτι λίγο σπάνιο στην Αγία Νάπα- ήσυχη. Εδώ έρχεσαι για να πιάσεις ξαπλώστρα ή να στήσεις την ομπρέλα σου πιο απόμερα, και να αφεθείς στα καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά που βλέπεις πιο πάνω.

Φωτο: @awesome_navigator

Παραλία Λιμνάρα
Πρόκειται για μια παραλία περίπου 3.5 km ανατολικά του κέντρου της Αγίας Νάπας (στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Κάβο Γκρέκο). Είναι μικρή, αμμώδης παραλία σε βραχώδη κόλπο, καλυμμένη από λεπτή χρυσή άμμο και με ήπια κύματα. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Atlantica Mare Village Ayia Napa (πρώην KERMIA). Πρόκειται για την τελευταία οργανωμένη παραλία του Δήμου Αγίας Νάπας, προσβάσιμη τόσο από το κοινό (από το πλάι) όσο και από τους ενοίκους του ξενοδοχείου, η οποία μάλιστα είναι και βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία! Εκεί λοιπόν στήθηκε ένα μαγικό (εξωτικό) σκηνικό, με ξύλινα κρεβατάκια, ψάθινες ομπρέλες και ξύλινους διαδρόμους, που πραγματικά εντυπωσιάζει. O συνδυασμός δε με τους ψηλούς φοίνικες στους κήπους του ξενοδοχείου, δημιουργούν πργματικά έναν τροπικό παράδεισο! Ένας επίγειος παράδεισος… για να χαλαρώσεις, να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα αυτό το καλοκαίρι στην Αγία Νάπα. 

 Φωτο: @kyriacosworldland
Παραλία Άμμος του Καμπούρη
Μία όχι και τόσο γνωστή παραλία της Αγίας Νάπας, μέχρι πρότινος, η παραλία "Ο άμμος του Καμπούρη" μεταμορφώθηκε (πέρσι) και έγινε αγνώριστη και φυσικά πόλος έλξης για οικογένειες αλλά και νεαρόκοσμο. Εκεί ο Δήμος Αγίας Νάπας πρόσθεσε μοντέρνες ξαπλώστρες και καλής ποιότητας κρεβατάκια αλλά και γκαζέπο. Οι ψάθινες ομπρέλες που τοποθετήθηκαν ομοιόμορφα δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο και πολύ ελκυστικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, στην παραλία έχουν τοποθετηθεί 50 ξαπλώστρες, 25 αλεξήλια και 7 «καμπάνες» που θυμίζουν εξωτικές παραλίες. 

Nissi Beach 
Στο γραφικότερο σημείο της Αγίας Νάπας, στη διάσημη παραλία Nissi, θα πας και θα αράξεις, θα κάνεις τις βουτιές σου στα γαλαζοπράσινα νερά και θα απολαύσεις το μαγευτικό σκηνικό που θα απλώνεται μπροστά σου. Αν μάλιστα καταφέρεις να πετύχεις και μία θέση στον μικρό κολπίσκο που φιλοξενεί το Isola, το beach bar που "προσγειώθηκε" εκεί πέρσι, θα χαλαρώσεις στις μοντέρνες ξαπλώστρες και θα απολαύσεις τον καλοκαιρινό ήλιο, παρέα με καφέδες, detox ποτά και δροσερά κοκτέιλ, παρέα με ανεβαστική μουσική!

Λάντα
Θα μπορούσαμε να αφήσουμε απλά αυτή την φωτογραφία να μιλήσει από μόνη της. Βλέπεις πόσο εξωτικό είναι το σκηνικό. Βλέπεις την λευκή, ψιλή άμμο που τα κάνει όλα δυο φορές καλύτερα. Βλέπεις πόσο ρηχά είναι τα νερά, και τα λίγα βραχάκια, που είναι τέλεια για να κάτσεις και να κάνεις ηλιοθεραπεία σαν γοργόνα. 

Konnos Bay
Από τις πιο όμορδες παραλίες της περιοχής! Υπέροχα κρυστάλλινανερά, χρυσή άμμος, κόσμος, θαλάσσια σπορ. Μπορείς να κάνεις τα πάντα εδώ, αλλά πάντα θα τα κάνεις νιώθοντας πως έχεις καταλήξει σ' αυτόν τον κολπίσκο με έναν τρόπο μαγικό. Η οργάνωση εδώ - φυσικά - είναι άψογη και οι μουσικές πάντα ανεβαστικές.

Μακρόνησος
Η παραλία Μακρόνησος βρίσκεται 5 km δυτικά από το κέντρο της Αγίας Νάπας, διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά, άψογη οργάνωση, μοδάτα beach bar, ζωντάνια, κέφι, νεαρόκοσμο! Εξάλλου, η Μακρόνησος είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής, και ειδικά τις περιόδους χαμηλότερης τουριστικής έντασης, είναι ένας μικρός παράδεισος.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close