News , Guide

Συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων για τον Λίβανο στο Δήμο Λεμεσού

Μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 14 Αυγούστου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2020

Τις ευχαριστίες του Δήμου μετέφερε το πρωί ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης προς τους πολίτες οι οποίοι μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων που θα αποσταλούν στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου.

Ο κ. Νικολαϊδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, μετέβη το πρωί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, όπου άρχισε η συγκέντρωση των τροφίμων και επιθεώρησε την όλη διαδικασία.

«Αυτή είναι η καλύτερη πλευρά της Κύπρου και της Λεμεσού», είπε και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος ανταποκρίνεται, όπως αναμέναμε ότι θα ανταποκριθεί, όπως και σε όλη την Κύπρο, γιατί ένας λαός που πονάει, ένας λαός που υποφέρει ή που υπέφερε, ξέρει πώς να στηρίζει τον ξένο πόνο».

Εμείς στη Λεμεσό, συνέχισε, έχουμε έναν ιδιαίτερο λόγο να αισθανόμαστε πιο οικεία με τους φίλους Λιβανέζους, καθώς είναι άτομα που έζησαν και ζουν στην πόλη μας, συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη της Λεμεσού και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για ν’ απαλύνουμε έστω και στο ελάχιστο τον πόνο τους, από τις κακουχίες αυτής της μεγάλης τραγωδίας που τους βρήκε.

Ευχαρίστησε δε όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν ή θα ανταποκριθούν τις επόμενες μέρες στο κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων και άλλους φορείς της πόλεις που επίσης προχώρησαν σε παρόμοιες δράσεις.

Υπενθυμίζεται πως η συγκέντρωση τροφίμων (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, αλεύρι γενικής χρήσης και σκόνη γάλατος για παιδιά) θα συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 14 Αυγούστου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού, που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων (ενορία Αγίου Ιωάννη).

Ο Δήμαρχος Λεμεσού υπέδειξε ότι πέραν από τη συλλογή τροφίμων,  γίνονται σκέψεις και για άλλες δράσεις που θα ενισχύσουν τους πληγέντες στη Βηρυτό, όπως η διοργάνωση φιλανθρωπικής πολιτιστικής εκδήλωσης και η συγκέντρωση φαρμάκων.

«Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε πάντα σε συνεννόηση με τις κρατικές υπηρεσίες και το ΥΠΕΞ που έχει το γενικό πρόσταγμα για τη διαδικασία βοήθειας προς τους πληγέντες του Λιβάνου», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close