News , Guide

Πού μπορείτε να προσφέρετε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Βηρυτό

Αυτά είναι τα σημεία που μπορείτε να δώσετε τρόφιμα - Τι προϊόντα χρειάζονται άμεσα

Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2020

Ένα από τα άμεσα αιτήματα του Λιβάνου είναι η προμήθεια της χώρας με ξηρά τροφή για σίτιση των αστέγων, δήλωσε στον Άστρα ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη.

Όπως ανέφερε σον Άστρα, τα προϊόντα ξηράς τροφής πρέπει να είναι αυστηρά συγκεκριμένα, όπως κονσέρβες, παξιμάδια ή κράκερς, δημητριακά, σκόνη γάλακτος για παιδιά και αλεύρι γενικής χρήσης.

Τα σημεία που θα συλλέγονται τα τρόφιμα, πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκη, είναι:

  • Στη Λευκωσία ο χώρος της Κρατικής έκθεσης
  • Τα κοινωνικά Παντοπωλεία Λεμεσού και Λάρνακας
  • Στην Πάφο η αίθουσα παλιάς Ηλεκτρικής καθώς και
    Tο ΚΕΠΑ στο Παραλίμνι

Ασύλληπτη καταστροφή
Μέχρι και τα 15 δισ. δολάρια είναι οι ζημιές από την μεγάλη έκρηξη της Τρίτης στη Βηρυτό, ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 135 και οι τραυματίες στους 5.000.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού δήλωσε ότι οι συνολικές ζημίες μετά την έκρηξη ενδέχεται να ανέλθουν σε 10-15 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εξήγησε πως ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες απώλειες που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον υπουργό υγείας της χώρας, ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε 135, ενώ περίπου 5000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν και αγνοούνται.
Την ίδια ώρα, συνεπείας της καταστροφής που προκλήθηκε από την έκρηξη, εκτιμάται ότι τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Ανάμεσα στους άστεγους βρίσκονται και αρκετοί Κύπριοι
Η κυπριακή κυβέρνηση πραγματοποιεί σήμερα ναυλωμένη πτήση στο Λίβανο για να επιστροφή Κυπρίων που βρίσκονται στη χώρα.

Μιλώντας στον Άστρα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι αν χρειαστεί θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη πτήση. Μέχρι το πρωί, πρόσθεσε, είχαν ενδιαφερθεί περίπου 70 άτομα για να επιστρέψουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κυπρίων, είπε, είναι μόνιμα διαμένοντες και πολλών οι κατοικίες έχουν καταστραφεί και γι’ αυτό επιθυμούν να επιστρέψουν στην Κύπρο. Σημείωσε παράλληλα ότι για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης στην Κύπρο, θα τους παρασχεθούν χώροι σε ξενοδοχεία και καταλύματα, με τα οποία συνεργάζεται το κράτος.

Αναφερόμενος στην ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Κύπρος, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι έχουν σταλεί σωστικά συνεργεία και ότι με τη σημερινή πτήση θα σταλεί εξοπλισμός για τις πρώτες βοήθειες, αλλά και υλικά οικοδομής, όπως αλουμινίου και γυαλιών.

Επιπλέον, πρόσθεσε, ετοιμάζεται ομάδα εθελοντών γιατρών οι οποίοι θα αποσταλούν το συντομότερο δυνατό.
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι διαβιβάστηκε στην κυβέρνηση του Λιβάνου η προθυμία της Κύπρου να δεχθεί ασθενείς από τον Λίβανο για νοσηλεία στην Κύπρο.

Πληροφορίες: Dialogos.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close